LinkedIn Tip (34): Read the #@!%$^ manual!

Linkedin-logoIk verzorg al weer enige tijd deze TIP-rubriek over Linkedn en beantwoord ook regelmatig vragen over de mail en op Twitter van gebruikers, die niet weten hoe ze bepaalde problemen met LinkedIn moeten oplossen. Daarbij valt het me op hoe weinig nog de interne hulpbronnen van LinkedIn zelf bekend zijn. Dus hier komen ze nog even op een rijtje.

  • Allereerst de “Help” functie rechtsboven (ja de kleine letters tussen “Settings” en “Sign out”. Klik je daar op, dan kom je in een schat van FAQ’s (Frequently Asked Questions) terecht. Een veelvoorkomende vraag is bij voorbeeld hoe je een connectie kunt verwijderen. Typ in “Remove connection” en je krijgt een zoekresultaat, waarbij dit antwoord bovenaan staat. Opgelost! Staat het juiste antwoord er niet tussen? He, zie daar de tweede tab naast het zoekresultaat met “Ask Customer Service”. Tsja, die verbergen ze natuerlijk goed met 70 miljoen leden, die lang niet allemaal betalen voor hun lidmaatschap ;-)
  • Een tweede goede plek is het Learning Center. Dat vind je onder de “More” knop in de hoofdnavigatie. Daar wordt in de linker kolom onder “Site Features” alles per functie goed uitgelegd (in het Engels).
    Je vindt er ook de blog met nieuwtjes. Onder Training Resources vind je het wekelijkse webinar.
    Verder kent het Userguides per doelgroep, b.v. voor de Job Seeker (banenzoeker) of de Consultant ((zelfstandig) adviseur of voor Business Development (verkoper).
  • Je kunt natuurlijk ook veel leren van andere gebruikers. Zo is er de Nederlandstalige Group LinkedTips (je mag de naam LinkedIn niet gebruiken voor een Group, die niet van LinkedIn is).
  • Ook is er de Engelstalige “Answers” categorie op LinkedIn: Using LinkedIn. Ook daar vind je veel antwoorden op je vragen.

Tsja, en als dat allemaal nog niet genoeg is, kunnen jullie natuurlijk altijd nog mijn wekelijkse tips lezen. Succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *