LinkedIn Tip (35): Stuur geen berichten op LinkedIn!

Linkedin-logoWat? Geen berichten sturen op LinkedIn? Die Westland is gek geworden denken jullie nu. Nou nee, toch niet helemaal. Niet alle berichten die je op LinkedIn verstuurt, komen namelijk (direct) aan.Wat veel mensen die LinkedIn frequent gebruiken zich niet kunnen voorstellen, is dat er heel wat mensen zijn die hun settings van LinkedIn zo hebben staan, dat ze maar één keer per week of zelfs helemaal geen notifications krijgen in hun mailbox (buiten LinkedIn).

Daar moet je dus rekening mee houden. Laatst kreeg ik nog een reactie van een kandidaat, die ik vorig jaar (!) een bericht had gestuurd.

Op de settingspagina (die vind je rechtsboven in je scherm), kun je namelijk instellen bij “Receiving Messages” onder het kopje “Email notifications” met welke frequentie je berichten (en van welk type) van LinkedIn wilt ontvangen. Daar kun je dus ook voor “No Email” kiezen. Dan zie je dus je berichten pas als je zelf inlogt op LinkedIn.

Het is dus veel slimmer om iemand te mailen op zijn werkadres en hoe je dat snel en makkelijk kunt vinden? Heel simpel. Typ als zoekopdracht in Google in:

(mail OR email OR “e-mail”) AND “@domeinnaam.nl”

Je vindt dan negen van de tien keer de mailnotatie van het bedrijf van je target en kunt hem of haar (als je de naam hebt) gewoon mailen. Dan weet je tenminste dat je bericht direct aankomt. Enneh, niet spammen! Honoreer de “contact settings” van iemand op LinkedIn, ook als je hem of haar daarbuiten mailt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *