LinkedIn Tip (36): Tweets op LinkedIn…….IRRITANT!

Linkedin-logoSteeds vaker zie je dat de updates van LinkedIn “vervuild” worden door tweets van je connecties die daar compleet out-of-context worden geplaatst. Ik ben er van overtuigd dat veel mensen dat “per ongeluk”  doen. Daarnaast denk ik dat veel mensen graag willen weten wie van hun connecties op Twitter zitten, een vraag die ik vaak voorbij zie komen op Twitter. Tijd voor een korte verheldering.Allereerst, hoe koppel je de twee aan elkaar? Nou, dan ga je allereerst naar de Edit pagina van je profiel en voeg je daar je Twitter account toe. Daarmee kunnen anderen zien dat je op Twitter zit en is je Twitterpagina direct aanklikbaar, ook voor mensen die zelf niet op Twitter zitten. Je kunt op de pagina voor je Twitter settings meerdere Twitter accounts toevoegen, dus als je ook een bedrijfstwitter hebt, kun je die erbij zetten.

Ook kun je op die pagina instellen dat alleen tweets waar je #in bij typt worden doorgezet naar LinkedIn als update. DOE DAT! Het is gebleken dat de meeste van je connecties die stroom van tweets in hun updates heel irritant vinden. Bovendien is het vrij zinloos om meer dan één update, omdat, afgezien van LinkedIn junkies als ik, de meeste gebruikers maar één keer per dag op LinkedIn komen. Bij meerdere accounts moet je ook kiezen vanuit welke account je de tweets – selectief dus – doorzet naar je LinkedIn update.

Om je connecties te koppelen ga je vervolgens naar de “Application Directory” onder de “More” knop in het hoofdmenu en kies je voor de applicatie “Tweets”. In de “connections” tab kun je zien wie van je connecties Twitter hebben en wie niet. In mijn geval zijn 352 van de ruim 1000 connecties op Twitter, grofweg 1/3 dus. Je kunt in de applicatie ook beslissen wie van je connecties je gaat volgen of niet met een knop, heel handig. Ook kun je er een lijst van maken in Twitter, waardoor je in Twitter (of Tweetdeck) heel makkelijk alle updates in je netwerk kunt volgen.

______________________________________________________________________________________________________________________

Meer leren over LinkedIn?

Voor werkzoekenden organiseer ik maandelijks gratis workshops “Je Nieuwe baan via LinkedIn” gesponsord door Seats2Meet. De eerstvolgende is woensdag 13 oktober in de ochtend bij Seats2Meet Sloterdijk. Aanmelden kan tzt op Mindz.

Voor recruiters geef ik regelmatig – betaalde ;-) – workshops “LinkedIn Recruitment” via Rise. De eerstvolgende dagsessie is op dinsdag 28 september a.s.. Informatie en aanmelden kun je hier.

Voor verkopers geef ik regelmatig – betaalde ;-) – workshops “Nieuwe klanten via LinkedIn” via Rise. De eerstvolgende dagsessie is op woensdag 6 oktober a.s.. Informatie en aanmelden kun je hier.

Voor zelfstandigen en freelancers geef ik i.s.m. ZZP Adviescafé ronde tafel sessies – met waardebepaling achteraf – met als thema “Scoor klanten met LinkedIn”. De eerstvolgende is 13 oktober aan het eind van de middag in Amsterdam. Aanmelden kan hier.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] netwerk laten weten wat jezelf aan het doen bent, maar kijk hier wel mee uit, voorkom “spam” (zorg dat men weet wat je […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *