Linkedin Tip (43): Maak je LinkedIn netwerk net zo groot als je echte netwerk

Linkedin-logoHeel veel LinkedIn gebruikers komen vaak door de “People you may know” suggesties van LinkedIn zelf (rechtsboven op de home page na inloggen) met het schaamrood op hun kaken tot de ontdekking dat ze belangrijke mensen uit hun netwerk niet hebben “gelinkt”. Hoe kun je dat voorkomen?

Nou, dat is vrij eenvoudig. Afhankelijk van het mailprogramma wat je gebruikt, biedt LinkedIn daarvoor drie mogelijlkheden:

  1. De mooiste is gereserveerd voor de Outlookgebruiker, waarover ik al eerder een LinkedIn Tip schreef (nr. 38), dus die ga ik hier niet meer overdoen.
  2. Maar ja, als je geen Outlook hebt, wat dan? Dan biedt LinkedIn in het “Contacts” menu met de “Add connections” onder andere de mogelijkheid je contacten uit je webmail te importeren. Hier vind je de lijst met de providers, die worden ondersteund. O.a. kpnmail.nl en planet.nl staan erbij, maar uiteraard ook gmail en hotmail.
  3. Staat je provider er niet tussen (ik mis b.v. xs4all) dan kun je altijd nog een CSV file of vCard importeren van je desktop applicatie. Meer informatie hoe dat kan, vind je hier.

Kortom, vanaf nu heb je geen enkele smoes meer om iemand uit je netwerk te missen. Heel belangrijk, omdat hoe groter je eerstelijns netwerk is, hoe meer mensen je in de tweede lijn kunt bereiken. Dus hop, aan de slag en importeren die contacten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *