Linkedin Tip (44): Bereid je vervolggesprek voor met Linkedin

Linkedin-logoNog steeds zie ik dat veel mensen blanco een gesprek ingaan – voor een nieuwe baan, leverancier, opdracht of medewerker – met iemand die ze nog niet kennen. Doorgaans is in een eerste gesprek wel contact met een bekende, maar wordt de echte beslissing door het naast hogere niveau genomen en die persoon ken je meestal nog niet. Daar komt Linkedin om de hoek kijken

Als bureaurecruiter wil ik mijn kandidaten natuurlijk optimaal voorbereiden op een vervolggesprek, maar dat is vaak met iemand die niet bij de intake voor de vacature aanwezig was. Dat is namelijk doorgaans de direct leidinggevende, omdat die het meest van de vacature weet. Toch is dat vaak niet degene die het doorslaggevende besluit tot aanname maakt. Dat is het niveau boven de direct leidinggevende.

Voor mijn kandidaten ga ik dan op zoek naar een persoon tussen mij en die hoge piet in, die hem kent. Zo moest een keer een kandidaat van me op gesprek bij de CIO van een grote financial, die ik helaas niet kende. Maar via een van mijn contacten kon ik wel informatie inwinnen. Die had hem namelijk een aantal weken daarvoor gesproken en wist wat de dingen waren, die hem uit zijn slaap hielden. Maar natuurlijk ook wat zijn ‘gebruiksaanwijzing’ was. Allemaal heel nuttige informatie, die ik kon doorspelen aan mijn kandidaat, die daarmee een goede indruk maakte en een aanbieding kreeg.

Nu is dit een voorbeeld uit mijn praktijk, maar deze tactiek is natuurlijk toepasbaar voor elk vervolggesprek wat je hebt voor een baan, opdracht, werknemer, klant, ….. Doe er je voordeel mee.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Bas Westland en Rise NL, EmploIT. EmploIT heeft gezegd: LinkedIn Tip (44) live op @EmploITBlog "Bereid je voor op een vervolggesprek met LinkedIn" https://bit.ly/ft5mNs RT is OK […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *