Linkedin Tip (45): Groups besloten? Toch niet helemaal…….

Linkedin-logoSoms zou je heel erg graag lid willen worden van een Linkedin Group, omdat daar je droomkandidaten, droomklanten, droomopdrachtgevers of degene die jouw droombaan heeft, rondhangen. De ellende is dat de echt interessante Groups vaak besloten zijn, zodat je niet gebruik kunt maken van de members lijst om mensen een bericht te sturen (wat binnen Groups gratis kan, tenzij anders door de Group owner of het lid zelf ingesteld). Maar dat moet toch op te lossen zijn? Ja zeker!

Vaak heeft een Group namelijk een naam met twee, drie of vier onderscheidende woorden voor de naam.  En daar kun je mensen mee opzoeken, mits ze de Group op hun Public Profile hebben staan, wat doorzoekbaar is met Google of een andere zoekmachine. Voorbeeldje. Zo is er een Group voor KPN Finance Alumni, erg handig als je op zoek bent naar financieel professionals met ervaring bij een telecommer. Als je binnen Linkedin kijkt, zie je dat deze Group 152 leden heeft. Met een site gerichte search vanuit Google vind je er daar ruim de helft (70 van terug met het volgende zoekcommando:

site:nl.linkedin.com “KPN Finance alumni”

En het e-mailadres is al geen geheim meer met een commando wat ik al eerder deelde (als je iemand zou zoeken die nog bij KPN werkt):

(mail OR email OR “e-mail”) AND “@kpn.com”

Na wat scrollen ontdek je al snel dat de mailnotatie voornaam.achternaam@kpn.com is en daarmee kun je contact leggen met je “target”. Helaas kun je mensen die hun public profile hebben afgesloten niet vinden op deze manier.

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Bas Westland en Rise NL, EmploIT. EmploIT heeft gezegd: Nieuwe #Linkedin Tip (45) live op @EmploITBlog: "Groups besloten? Toch niet helemaal……." https://bit.ly/hrKhl5 RT-en mag ;-) #h […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *