LinkedIn Tip (52): LinkedIn komt met “profielpimpwizzard”

Kom je terug van een zomervakantie heeft LinkedIn weer van alles veranderd. De lay-out van het profiel had ik nog net meegekregen voordat ik wegging. Een klassiekere letter voor je naam en een wit/grijzig blok in plaats van het vertrouwde lichtblauw voor je compacte CV. Maar wat ik voor de vakantie nog niet had gezien is de “Improve jour Profile” knop rechts op de de Edit pagina voor je profiel. Het is een soort “profielpimpwizzard”. Eens kijken wat er gebeurt als ik er op druk.Allereerst krijg ik de suggestie om detail toe te voegen aan mijn werkervaring als Commercieel Manager bij Brunel. Op zich een goed idee omdat ik ook nu nog in de arbeidsbemiddeling actief ben. Vervolgens om mijn werk als HR Manager te beschrijven bij Sequent. Mmm, al weer meer dan 10 jaar geleden minder relevant, maar kan er natuurlijk wat recruitment trefwoorden in kwijt, waardoor mijn vindbaarheid zou kunnen verbeteren. Mmm, zelfde vraag voor mijn werk als HR Manager bij CTP, nog langer geleden. En daarvoor, zucht. En dat gaat zo door voor alle werkervaring waar je geen content bij hebt staan. Ha, ik heb niks veranderd en alles geslipt, maar krijg wel het compliment van LinkedIn “Looking god now!”, geen heel erg intelligente wizzard dus.

Krijg echter ook nog de optie “Continue Improving”. Ha, nu geburd hetzelfde maar dan voor mijn opleiding. Welke “degree” heb ik gehaald op de middelbare school en welke “field of study”. Mmm, dit veld is dus klaarblijkelijk niet bedoeld voor middelbare scholen. Als ik die weer skip, gaat ie weer terug naar mijn werkervaring.

Kortom, leuke tool om je te herinneren aan lege velden, maar verder niet bijster intelligent. Gelukkig maar, anders had ik niets meer te doen als LinkedIn trainer en hoefde ik geen tips meer te schrijven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *