LinkedIn Tip (53): Onzichtbaar iemands LinkedIn profiel bekijken

Heel veel mensen weten inmiddels dat – als je iemands LinkedIn profiel hebt bezocht – die ander dat kan zien, tenzij je dat in de “settings” hebt uitgezet. In dat geval verschijn je als een “anonymous LinkedIn user” of als “someone at e-people” (in mijn geval) in de bezoekerslijst van iemand. Nadeel van die anonieme setting is dat je de bezoekers op jouw profiel ook niet meer kunt zien. En dat wil je natuurlijk niet! Is daar een oplossing voor? Jazeker!

Vergeet namelijk niet dat de meeste mensen hun “public profile” (datgene wat zichtbaar is van je profiel voor de zoekmachines buiten LinkedIn) behoorlijk open hebben staan. Als je dus een interessant iemand in je zoekresultaat vindt binnen LinkedIn (dat kunnen de betrokken niet zien), typ je de naam van de persoon in kwestie in in Google in combinatie met het woord LinkedIn, et volia…..het public profile van je “target”.

Uiteraard kun je dan niet zien via wie je connected bent met de persoon in kwestie. Maar dat kun je wel zien in het zoekresultaat op LinkedIn, wederom zonder door te klikken. Klik simpelweg op “shared connections”. Ook dat is geen issue dus. Alleen als de persoon in kwestie de zichtbaarheid van zijn public profile (geheel of gedeeltelijk) heeft ingeperkt, werkt dit niet. Maar gelukkig komt dat weinig voor.

Veel anoniem surfplezier gewenst!

54 antwoorden
 1. Bart Segers
  Bart Segers zegt:

  Bij de mails van Linkedin ‘Do you know …’ kreeg ik de laatste tijd vaak een persoon voorgesteld waarmee ik reeds lang alle contact heb verbroken op andere media dan Linkedin. Wilt dit zeggen dat deze persoon enkele malen op mijn profiel heeft zitten kijken? We zitten niet in dezelfde beroepssector. Dus dat kan het niet zijn..

  Beantwoorden
 2. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Hallo,

  Ik heb ook een vraag. Weet je wat er gebeurd als je een profiel anoniem hebt bekeken en daarna vervolgens de privemodus uitschakelt? Wordt het profiel dan alsnog met terugwerkende kracht bekend gemaakt bij het profiel dat je in eerst instantie in privemodus hebt bekeken?

  Beantwoorden
  • Bas Westland
   Bas Westland zegt:

   Alleen als je browser geen cookies van LinkedIn bevat, want als je dan doorklikt op het zoekresultaat in Google, logt hij alsnog in op LinkedIn en is je bezoek geregistreerd. Kijk dus of in een andere browser waar je LinkedIn nooit gebruikt of surf in de privé-modus van je browser, want dan werken de cookies van LinkedIn niet.

   Beantwoorden
   • Lissie
    Lissie zegt:

    Hi bas, en als facebook nu aanstaat en ik in een ander tabblad het linkedin profiel van iemand anders heb bekeken, ziet die persoon met het linkedinprofiel dan de facebookgebruiker die hem/haar heeft opgezocht? (hoewel ik was ingelogd op facebook in een ander tabblad van dezelfde browser, heb ik geen eigen linkedinprofiel)

  • Bas Westland
   Bas Westland zegt:

   Ja, dat kan Nienke, via het public profile wat LinkedIn toont aan de zoekmachines als Google. De hoeveelheid informatie die je op het public profile ziet via Google hangt wel af van de instellingen van het individu wiens profiel je bekijkt.

   Beantwoorden
 3. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Hallo, vraagje: ik heb geen Linked-in profiel. Heb laatst op persoon gezocht in Google en op de link van Linked-in van die persoon geklikt. Kan diegene dan zien dat ik heb gekeken?

  Beantwoorden
 4. Jolie
  Jolie zegt:

  Dag Bas, ik heb nog 1 vraag.
  Naast dat je kunt zien wie je profiel heeft bekeken, staan er ook inzichten, die oa aangeven uit welke tak je kijkers komen, waar ze vandaan komen en welk beroep ze hebben. Op basis daarvan weet ik inmiddels 100% zeker, dat ik de anonieme LinkedIn bezoeker heb kunnen indentificeren. Nu atendeerde mijn collega mij erop, dat ook deze gegevens niet aan worden gegeven van een ‘anonieme bezoeker ‘. Toch weet ik het nu bijna zeker. Kun jij aangeven of dit zou kunnen ? Of heeft mijn collega gelijk? Gr Jolie

  Beantwoorden
 5. I
  I zegt:

  Hoi Bas, zojuist via Google iemand zijn LinkedIn profiel opgezocht, geopend en bekekn. Anoniem, dacht ik. Helaas wel op “click full profile” gedrukt. Ik lees dat als je dat doet, de ander wel een melding krijgt maar, op mijn mobiel, zonder dat ik daarop ben ingelogd op LinkedIn. Als ik daarheen ga, moet ik nl eerst een wachtwoord geven want ik open en sluit altijd netjes weer af. Kan die persoon dan toch zien dat ik heb gekeken? Hoop het niet …. Misschien toch niet omdat ik niet was ingelogd. Is het met een pc of laptop weer anders dan op een mobiele telefoon qua zoekopdracht in de browser?

  Beantwoorden
  • Bas Westland
   Bas Westland zegt:

   Beste Ingrid, Het is sowieso slim om in de anoniem surfen modus van je browser door te clicken op een Google zoekresultaat van een LinkedIn profiel. Als je klikt in dezelfde browser als waar je LinkedIn gebruikt, word LinkedIn alsnog geopend en je bezoek geregistreerd. Je kunt natuurlijk ook twee verschillende browsers gebruiken. Voor zover ik weet, maar weet het niet zeker, word je bezoek op de mobile app ook gewoon geregistreerd. Er is alleen een verschil in het aantal bezoekers wat je ziet (laatste 90 dagen op desktop en laatste 100 personen op mobile).

   Beantwoorden
 6. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @Jolie: Een connectiesuggestie krijg je meestal op basis van gemeenschappelijke kenmerken. Wel kent Linkedin de functie van een lijst met mensen naast je profiel, waar boven staat: “Gebruikers die dit profiel hebben gezien, bekeken ook”. Dat kan het ook triggeren.

  Beantwoorden
 7. Jolie
  Jolie zegt:

  Dank voor je antwoord. Dat bespreken is absoluut ‘ out of The question’.
  Maar, als ik het goed begrijp van jou; wanneer deze anonieme bezoeker frequent mijn profiel bekijkt, is het goed mogelijk, dat zijn connecties een suggestie ontvangen om mijn profiel te bekijken?

  Beantwoorden
 8. Jolie
  Jolie zegt:

  Hallo, weet iemand of je op LinkedIn kunt zien, wie iemand heeft bezoekt?
  Ik heb al lange tijd een anonieme kijker. Ik heb zelf wel een idee. Maar dat baseert zich op het feit, dat wanneer de anonieme kijker heeft gekeken, vlak daarna er mensen uit zijn beroepsgroep of werkomgeving/ woonplaats ook mijn profiel bezoeken. Vandaar mijn vermoeden. Maar dan rijst de vraag; kunnen zijn connecties zijn zoekgeschiedenis zien?
  Het is anders niet goed verklaarbaar.

  Beantwoorden
  • Bas Westland
   Bas Westland zegt:

   Beste Jolie, Zolang iemand anoniem rondkijkt, kun jij niets zien. Enige troost is dat hij/zij met die instelling ook niet kan zien wie er bij hem/haar is geweest. Het kan natuurlijk wel dat iemand met een anonieme LinkedIn instelling het bespreekt met zijn collega’s en dat die ook gaan kijken. Als de collega’s een vergelijkbaar profiel hebben en deels dezelfde gezamenlijke connecties met jou, kunnen die natuurlijk – net als wellicht je anonieme bezoeker – een connectie suggestie van LinkedIn voor jou krijgen en naar aanleiding daarvan gaan kijken.

   Beantwoorden
 9. Kim van den Berg
  Kim van den Berg zegt:

  Gisteravond nog bij Linda de Mol Miljoenenjacht ‘22% van de vrouwen volgt via social media stiekem haar ex’. Via Facebook en Twitter kun je dit ongezien doen (mits de profielen open staan). Via LinkedIn gebruik je de bovenstaande beschreven instellingen. Uiteraard niet om je ex te kunnen volgen maar wellicht wel nuttig wanneer je van plan bent iemand in te huren, wil samenwerken, …, en wil onderzoeken hoe deze persoon zich online presenteert. Doen toekomstige werkgevers dat? Zeker, dus houd daar rekening mee wanneer je social media gebruikt.

  Beantwoorden
 10. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  Beste Lotte, Zie mijn reactie aan Karlijn hierboven. Daar kan ik nog aan toevoegen dat als degene die je bezocht hebt, zelf anoniem kijkt, hij of zij ook niet te zien krijgt dat jij op zijn/haar profiel bent geweest.

  Beantwoorden
 11. Lotte
  Lotte zegt:

  Hallo,

  Ik had net iemands profiel per ongeluk bekeken (en ik was niet anoniem) daarna heb ik mezelf wel meteen anoniem gemaakt en daarna die persoon ook geblokkeerd. Kan diegene nog steeds zien dat IK zijn profiel heb bekeken?

  Groetjes,

  Lotte

  Beantwoorden
 12. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  Beste Karlijn,

  Ik ben bang dat dat valt in de categorie na de flitskast op de rem trappen en hopen dat je geen bekeuring krijgt. Gelukkig checkt niet iedereen dagelijks zijn profielbezoekers en als degene die je bezocht heeft een gratis account heeft, ziet hij/zij alleen de laatste 5 bezoekers. Dus je bent maar even “in beeld” in dat geval. Heeft hij/zij een betaalde account, dan hij/zij veel verder terugscrollen in de tijd.

  Groeten, Bas.

  Beantwoorden
 13. Karlijn
  Karlijn zegt:

  Ik heb vorige week per ongeluk een profiel geopend op linkedin, terwijl ik ook ingelogd was. Daarna meteen mijn profiel anoniem gezet….komt dat dan nog goed?! Of ziet diegene nou dat ik zijn profiel heb bekeken?
  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 14. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  Beste Ada,

  Als je iemand op Google opzoekt icm met zijn/haar naam en je klikt op het zoekresultaat, log je direct in in LinkedIn als je dat doet in de browser waarin je ook een actief Linkedin account hebt en staat je bezoek dus geregistreerd (tenzij je instellingen op anoniem staan). Als je geen LinkedIn account meer hebt, zou je in dat geval op het public profile terecht komen, te herkennen aan de gele knop “view full profile” of “volledig profiel bekijken”. Zolang je op die pagina blijft staat je bezoek niet geregistreerd.

  Hoop dat het zo duidelijk is.

  Groeten, Bas.

  Beantwoorden
 15. Ada
  Ada zegt:

  Beste Bas,

  Ik vraag dit gewoon om nog eens zeker te zijn. Het spijt me dan als je je tijd moet “verspillen” moet het beantwoorden van deze vraag.
  Gisteren kwam ik per ongeluk via google terecht op een linkedin profiel.
  Ik heb zelf vroeger een profiel gehad maar dat heb ik al een hele tijd geleden verwijderd. (of dat denk ik toch… linkedin zegt dat er geen associatie bestaat tussen mijn profiel en het opgegeven email-adres en ik vind mezelf niet als ik mijn naam + linkedin intyp in google)

  Dus als je geen profiel hebt en je komt via google terecht op een profiel kunnen zij dan ook zien dat ik hun profiel in het kort heb gezien? (want ik kan geen full profile zien zolang ik geen lid ben, heb ik begrepen)

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 16. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  Beste Wouter,

  Het lijkt me dat de instelling pas ingaat op het moment dat je hem verandert. Dus het eerste bezoek ziet ie, het tweede niet. Wel altijd uitloggen en inloggen na settings-wijziging is mijn advies. Heb het nooit echt zo uitgeprobeerd. Ik zou zeggen: test het bij iemand die je kent en laat me het resultaat weten. Overigens heb ik het idee dat als je meerdere keren per dag op iemand’s profiel komt, LinkedIn dat maar een keer laat zien in je lijstje met bezoekers.

  Beantwoorden
 17. Dag Bas
  Dag Bas zegt:

  Dag Bas, een vraagje…

  Als ik persoon A’s profiel bezoek, dan kan deze persoon A namelijk in zijn lijstje zien dat ik hem bezocht heb…

  Maar wat gebeurt er dan als ik 10 minuten LATER mezelf als een “anonieme linkedin user” heb ingesteld, kan die persoon A nog zien dat ik 10 minuten geleden zijn profiel heb bezocht?

  Dank,

  Wouter

  Beantwoorden
 18. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  Hi Herman,

  Dat zou in principe moeten werken, maar ik zou dan wel steeds uitloggen en inloggen. En als je al die kliks bij elkaar optelt, is het handiger om de anoniem surfen modus in je browser te gebruiken en te googelen. Dat is wel bij iedere browser anders.

  Beantwoorden
 19. Herman
  Herman zegt:

  Beste Bas,

  Mijn huidige instellingen op LinkedIn zijn openbaar, waardoor ik kan zien wie mijn profiel heeft bezocht. Nu kan ik als ik wil mijn instellingen voor bijvoorbeeld 5 min op anoniem zetten waardoor ik dan anoniem iemands anders profiel kan bekijken, zonder dat diegene een melding ervan krijgt met mijn naam. Nadat ik zijn profiel heb bezocht zet ik mijn instellingen weer op openbaar, alleen ziet diegene dan bij zijn meldingen nu wel mijn naam verschijnen?

  Want anders kan ik eigenlijk de hele tijd switchen van anoniem (als ik iemand wil bezoeken) en openbaar (als ik meldingen wil ontvangen wie mij heeft bezocht). Je zou dan als het ware als je iemand anoniem wilt bezoeken even 5 minuutjes je account op anoniem zetten, waardoor hij mijn naam niet krijgt als melding.

  Door dit te doen zou je dan niet te hoeven zoeken op Google, maar gewoon ingelogd blijven op 1 account. Je zou dan alleen moeten switchen tussen anoniem en openbaar.

  Met vriendelijke groet,

  Herman Jansen

  Beantwoorden
 20. Leonie
  Leonie zegt:

  Ik zat inderdaad op de iPad, eerst via mijn Samsung smartphone en daarna op de iPad. Dan zou dat de reden kunnen zijn, maar nogmaals: ik heb niets aangeklikt en geen profiel van diegene onder ogen gehad. Vreemd!
  En nu zijn mijn meldingen (rechtsboven) volgens mij vertraagd, er staat dat er iemand 1 dag geleden op mijn profiel heeft gekeken (ondertussen is dat al 3 dagen geleden) maar als ik daarop klik zijn er alweer 3 bijgekomen, terwijl mijn meldingenscherm (met tijd) dat niet aangeeft…

  Beantwoorden
 21. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @Leonie Klinkt helemaal niet suf. Domme vragen bestaan niet, niet vragen vind ik dommer.

  Voor zover ik weet is dat tijdstip inderdaad alleen te zien bij mensen die jouw profiel hebben bezocht. Bij mij kloppen ze trouwens wel. Gebruik je toevallig de iPad app voor LinkedIn? Ik heb gehoord dat je als je daar door een lijst scrollt heel snel als bezoeker wordt geregistreerd.

  Beantwoorden
 22. Leonie
  Leonie zegt:

  Goedemorgen,

  Ik vraag me juist af of je ook kunt zien wanneer je ZELF iemands pagina hebt bezocht? Dag, tijdstip zeg maar? Normaal bezoek ik iemands pagina ‘bewust’ op, maar nu zie ik bij ‘u bezocht onlangs’ een paar personen staan waar ik echt niet zelf op hun profiel gekeken heb. Ik ben me er namelijk altijd heel bewust van bij wie ik kijk en dat zij die melding dan ontvangen. Klinkt misschien suf, maar valt dit nog terug te halen/zoeken?

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 23. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  Beste Madeleine,

  Nee, dan kan die persoon dat niet zien. Op de bezoekerslijst staat dan “LinkedIn Lid, dit lid wil anoniem worden weergegeven”. Let wel op, in sommige browsers is de setting pas effectief als je weer uitlogt en inlogt.

  Beantwoorden
 24. Madeleine
  Madeleine zegt:

  Goedemiddag,

  Ik heb ook een vraagje. Ik heb iemands profiel bezocht met open vizier (niet anoniem bezocht). Nu wil ik weten wanneer ik mijn settings anoniem heb gemaakt of diegene nu nog mijn volledige profiel kan inzien.

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Beantwoorden
 25. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  Hi Debhora,

  Ik vind het ook irritant. Ik bezoek altijd met open vizier. Eén troost, iemand die anoniem bezoekt, krijgt van LinkedIn ook zijn/haar profielbezoekers niet te zien. Dan nu je vragen.

  1. Nee, je kunt niet de gedeelde connecties zien van de anonieme bezoeker, dat kun je alleen in een zoekresultaat zien bij mensen in je tweede lijn of als je op iemands profielpagina staat en LinkedIn leid je daar niet naar toe als je klikt op de anonieme bezoeker.

  2. Nee, je kunt ze niet blokkeren. Wat je wel kunt doen is limiteren wie je een uitnodiging tot connectie kan sturen in je instellinegn onder de tab “Communications”

  2.

  Beantwoorden
 26. Debhora Sylvester
  Debhora Sylvester zegt:

  Hai, ik vind het vrij irritant dat men anoniem mijn profiel bezoekt.
  Ik begrijp ook niet waarom je anoniem wil zijn terwijl je hier zit om netwerk connecties wil maken….Ieder z’n keus…

  Mijn vragen:
  Is het wel zichtbaar of de anonieme bezoeker & ik gedeelde connecties hebben? Is het mogelijk om anonieme bezoekers te blokkeren?

  Groetjes

  Beantwoorden
 27. Farah
  Farah zegt:

  Halo, ik heb profilen bekeken op Linkedin via Google, ik was toen niet ingelogd op Linkedin en weet niet meer hoe mijn settings zijn, Kunnen die personen wel zien dat ik hun profiel heb bezocht?

  Beantwoorden
 28. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @Fem Als je je eigen zichtbaarheid bij bezoek aan anderen (deels) uitzet laat LinkedIn je niet meer zien wie jouw profiel heeft bezocht. Logisch vanuit de gedachte van wederkerigheid. Jij anoniem kijken, zij ook.

  Mijn advies is dus om je zichtbaarhied aan te laten staan als je wel wilt weten wie jouw profiel heeft bekeken.

  Als je dan toch iemands profiel anoniem wilt bekijken doe je dat door het public profile op te zoeken en te bekijken via Google. Dat wordt namelijk niet geregistreerd door LinkedI . Pas als je daar weer op “view full profile” klikt ga je LinkedIn binnen en wordt het wel geregistreerd.

  Is het zo duidelijk?

  Beantwoorden
 29. Fem
  Fem zegt:

  @Bas: Begrijp het niet. Als ik in mijn eigen profiel zichtbaarheid op anoniem of deels anoniem (bedrijf/branch wel zichtbaar) zet, kan ik niet meer op home klikken op ‘who saw your profile’. Ook niet als ik uitlog en via google mijn publieke profiel bekijk. Dacht dat dat was wat Jeroen ook bedoelde. Heb je de oplossing?

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *