LinkedIn Tip (55): Kansen spotten in je updates

LinkedIn heeft recentelijk de functionaliteit van de “updates” enorm verbeterd. De updates zijn de berichtenstroom uit je netwerk. Ik heb die sterk gereguleerd met mijn settings. Daardoor zie ik alleen nog profielwijzigingen en boodschappen die mensen uit mijn netwerk op hun profiel zetten. Mis ik dan niks? Jazeker wel!

Maar dat heeft LinkedIn heel goed opgelost met de zoekopdracht in de updates. Die vind je op je Homepage rechtsboven de kolom met updates, Daarmee zoek je in de updates van je hele netwerk (dus ook 2e en 3e lijn) naar kansen. Als ik bijvoorbeeld het woord “vacature” type, krijg ik maar liefst 25.000+ updates uit je netwerk, die je mooi kunt filteren. In mijn geval zijn er 124 updates met het woord “vacature” gedeeld door mijn eerstelijns netwerk.

Het mooie is dat je die zoekopdrachten kunt bewaren. Ze worden daarmee aanklikbaar in het search menu van je updates. Zo kun je dus ook business opportunities snel spotten. Ik typte bijvoorbeeld “spreker gezocht” en kreeg 4 updates te zien in de laatste 12 dagen. Dit is ook nog te filteren naar locatie. Wat wil je nog meer?

Nog een voorbeeld? 36 updates waar “interim manager gezocht” in staat. Bijna 400 updates met daarin de tekst “per direct beschikbaar”. Kortom, laat de kansen niet aan je voorbijgaan. of je nou op zoek bent naar kandidaten, klanten of een opdracht.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *