LinkedIn Tip (57): Altijd wat invullen bij “current”, ook als je werkloos bent!

Binnenkort geef ik al weer mijn 20e workshop “Je Nieuwe Baan via LinkedIn” en wat ik mensen steeds op het hart druk is ALTIJD wat in te vullen bij “current” (huidig), ook als ze nu geen baan hebben. Maar dat is te toch liegen? Nou, dat hangt er van af hoe je er mee om gaat.

Allereerst wil ik echter uitleggen WAAROM het zo belangrijk is om wat in te vullen bij “current”. Dat is namelijk omdat de meeste recruiters mensen zoeken met de “advanced” search optie van LinkedIn. Daar vullen ze meestal een aantal functienaamvarianten in bij het “title” (functietitel) veld en selecteren dan de optie om alleen mensen te laten zien die dat NU doen en dus bij “current” hebben staan. Dat is om te voorkomen dat er mensen in het zoekresultaat komen die die de ban al ontgroeid zijn en nu bijvoorbeeld al manager zijn.

Maar als je een eerlijke werkzoekende bent, vul je bij current niets in… toch? Want je hebt geen baan? Toch? Nou, dan kom je bij deze recruiters (en andere mensen die zo zoeken) dus NOOIT voor in het zoekresultaat en dat wil je niet.

Mijn advies is dan ook om altijd je droombaan in te vullen bij “current” in het “title” veld. Dan kom je wel boven water bij een zoekopdracht als ze op die titel zoeken. Maar wat vul je dan bij werkgever in? Nou, bijvoorbeeld “your company”, “uw bedrijf” of een beschrijving van het soort bedrijf waar je graag zou werken (b.v. online mediabureau).

Doe het wel zo dat het meteen duidelijk is dat dat is wat je wilt (zet dat in de beschrijving van de werkervaring in deze “baan”), zodat de recruiter zich niet geflest voelt.

Succes met deze tip!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *