LinkedIn Tip (59): LinkedIn blokt uitnodigen 3e lijn, maar daar weet ik wat op ;-)

Zoals gewoonlijk moest ik er weer in een van mijn LinkedIn workshops achter komen dat LinkedIn een stuk functionaliteit “achter de decoder heeft gezet”. In dit geval ging het om een cursist die riep: “Hé, ik kan mijn derdelijns contacten niet meer uitnodigen om te connecten!” Bizar natuurlijk, want al is iemand op LinkedIn een derdelijns contact, in het echte leven kan hij of zij (net) een eerstelijns contact zijn (geworden). Maar met een gratis account kun je die mensen dus niet uitnodigen, zelfs als je hun email adres hebt. Te gek voor woorden. Het leuke is dat de cursist in kwestie zelf per toeval op de oplossing stuitte.

Want wat blijkt? Als je de persoon in de derde lijn opzoekt in Google met het public profile van LinkedIn en vervolgens klikt op de gele “view full profile” knop, kom je dus alsnog LinkedIn binnen en staat rechtsboven op het profiel van dat derdelijns contact ineens weer wel de gele “connect” knop. En kun je dus dat derdelijns contact alsnog uitnodigen om te connecten.

Als LinkedIn niet-betalende leden wil pesten, moeten ze het natuurlijk wel goed doen. Ik blijf ageren tegen deze onaangekondigde heimelijke veranderingen van gratis naar betaalde functionaliteit (want ik heb er met mijn betaalde account namelijk geen last van).

Heb je zelf ook zo iets ontdekt, laat het me weten. Ik zal dan kijken of ik een “hack” kan vinden voor de beperking die LinkedIn je oplegt.

13 antwoorden
 1. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @Wiebe,

  Nee, dat kan inderdaad alleen door mensen die connection zijn of via een email adres. Je kunt je Group natuurlijk wel op allerlei manieren promoten en zo traffic trekken. Een andere optie is om members ook in de gelegenheid te stellen mensen uit te nodigen. Dat kan in de Group settings worden ingesteld. Daarmee word je reach al groter.

  Succes!

  Beantwoorden
 2. Wiebe Vos
  Wiebe Vos zegt:

  Heey Bas,

  Sinds kort heeft LinkedIn de deuren dicht gedaan omtrent het uitnodigen van derde voor een groep die je beheert.

  Ik heb reeds een betaald account, maar ik kan alleen mensen via een inmail uitnodigen.

  Heb jij een tip voor mij die ervoor kan zorgen dat ik ook derde kan uitnodigen waarvan ik geen mailadres heb?

  Ik hoor graag van je.

  Met vriendelijke groet,

  Wiebe Vos.

  Beantwoorden
 3. Erik pelkmans
  Erik pelkmans zegt:

  Hallo allemaal,

  Ik heb inmiddels een betaald account. Maar wat in dit geval helpt is het profiel even “sharen” met je collega en deze even terug laten ” sharen” en dan de link klikken. Ik weet niet of het in alle gevallen werkt, maar wij doen het regelmatig, zelfs beyond de 3e lijns contacten. Wat je ook kunt doen is met bijvoorbeeld collega “sharen” en copy aan jezelf aanvinken, daarna view profile in je eigen linkedin mailbox klikken. Je kunt dan ook connecten. Beetje omslachtig maar werkt.

  Groet
  Groet

  Beantwoorden
 4. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  Beste Liesbet,

  LinkedIn voert veranderingen vaak batchgewijs bij groepen gebruikers in, zodat het niet overal tegelijk gebeurd. Het kan je dus nog overkomen. Ik heb het in ieder geval bij meerdere mensen met een gratis account geconstateerd.

  Fijn als het bij jou (nog) niet zo ver is.

  Groeten,Bas.

  Beantwoorden
 5. Liesbet
  Liesbet zegt:

  Nog even verder gekeken en het volgende blijkt er aan de hand te zijn: je derde connecties die hun naam deels of volledig afgeschermd hebben die kun je idd niet meer uitnodigen maar alle anderen wel.

  Beantwoorden
 6. Liesbet
  Liesbet zegt:

  Hey Bas,

  Heb dit zelf net even geprobeerd en ik heb geen betalende account en bij mij staat er bij 3de connecties wel nog een connect button. Zou dat misschien een hick-up van Linkedin zijn geweest?

  Gr

  Beantwoorden
 7. Guido
  Guido zegt:

  Hallo Bas,

  Als je zelf een betaalde account hebt, kom je hier inderdaad nooit achter. Ik had het van mijn cursisten nog niet gehoord. Zo leer je elke dag weer wat.

  Bedankt voor de constatering van het probleem en bedankt ook voor de tip!

  Groet,
  Guido

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *