Linkedin tips (3): Hoe vind ik mensen buiten mijn netwerk?

Linkedin logoHelaas worden de resultaten bij het zoeken naar mensen in je Linkedin netwerk door twee dingen beperkt:  1. De omvang van je eigen netwerk (hoe kleiner het is, hoe sneller iemand buiten je derde lijn valt en dus “private” worddt getoond). 2. Je account (Linkedin toont bij een gratis account namelijk maximaal 100 zoekresultaten (ook al is je netwerk groter). Hoe duurder je account, hoe meer je kunt zien. Zie het overzicht van account types). Is daar wat aan te doen?

Jazeker! Het mooie is namelijk dat een groot deel van de Linkedin populatie een public profile aanmaakt, waarmee mensen ook buiten Linkedin (deels) zichtbaar zijn voor search engines als Google. En laten die nou een mooi commando hebben om gericht op sites te zoeken, nl.: site:domein.com. In ons geval site:linkedin.com.

Dus hoe werkt dat nou? Typ eens in Google: site:linkedin.com “career opportunities” “Amsterdam area”. Dan krijg je dus alle (!) mensen die de optie “career opportunities” in hun public profile hebben aanstaan en in de regio Amsterdam wonen. Ergo: 94.000 mensen (als ik dit schrijf) en zonder beperkingen!

Je kunt er ook kandidaten buiten je netwerk die binnen Linkedin “private” worden getoond de-anonimiseren, zoals ik dat altijd noem. Ik doe bijvoorbeeld een search op “microbioloog” (daar ken ik er weinig van, grote kans op mensen buiten mijn netwerk) en kom op het private profile van een “microbioloog at VWA” in de “Apeldoorn area”. Geen naam dus. Niet getreurd: Ik gooi deze set woorden achter site:linkedin.com in Google en wat krijg ik: Precies!

En daarmee is deze Ben niet meer anoniem voor me al valt ie wel buiten mijn netwerk. Veel plezier met deze tip, die echter alleen werkt als mensen hun public profiel aan hebben staan en daarin details vermelden. Maar dat zijn er gelukkig nog heel veel ;-)

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *