LinkedIn Tips (47): Nieuw, zoeken op “skills”

Linkedin-logoSinds een aantal dagen biedt LinkedIn de mogelijkheid (bijna) het hele platform te doorzoeken op skills of vaardigheden. Zoals ik al tweette gaat dat hopelijk de kennisdelingsfunctie van LinkedIn versterken, want dat werd tijd.

Veel mensen zetten LinkedIn namelijk alleen in voor netwerken om er zelf beter van te worden (nieuwe klant, opdracht, medewerker, deal, etc.). Door de kennis te ontsluiten in elkaars netwerken komen we natuurlijk veel verder en zorgen we ervoor dat we straks niet de hond in de pot vinden, omdat iedereen moe wordt van het nemen in plaats van geven gedrag.

Waar vind je de skills zoekfunctie? Heel eenvoudig onder de “More” knop in de hoofdnavigatie, het is de derde optie in de “drop down” lijst.

Je voert er een skill (vaardigheid) in, bijvoorbeeld C# (een programmeertaal) en je krijgt een fraai zoekresultaat met de Wikipedia omschrijving van de term, “related companies” (Microsoft, Avanade, Infosys, etc.), een lijst met C# professionals, de ranking van de populariteit van de skill, de C# vacatures (surprise!), maar ook de meest interessante Groups, met de “join” knop ernaast. Verder de locaties waar de skill het meest voorkomt (surprise again: Redmond ;-)). En een lijst met “related skills”, zoals ASP.NET in dit geval.

Wat ik echter vreselijk mis, is de “Answers” rondom deze skill, want ook daar wordt over thema’s gediscussieerd zoals deze. Dat moet er echt nog bij LinkedIn! Maar voor de rest een mooie aanwinst om snel een overzicht te krijgen rondom een bepaald thema.

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door radboud fluttert, EmploIT. EmploIT heeft gezegd: En ook maar meteen een nieuwe LinkedIn Tip (47): Nieuw, zoeken op "skills" https://ow.ly/3Su3y RT=OK #h […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *