LinkedIn Tips (48): Oeps, per ongeluk mijn hele netwerk in de cc!

Linkedin-logoKrijgen jullie ook regelmatig mailings uit je LinkedIn netwerk, waar je e-mailadres pontificaal in beeld staat samen met nog 49 andere connecties van de persoon, die je de mailing stuurde? Ik word daar niet zo blij van en die 49 andere connecties ook niet, denk ik zo. Maar helaas is het vaak zo dat de persoon die de mailing uitstuurt het niet opzettelijk doet. LinkedIn heeft namelijk een vervelende opt-out aan staan bij het sturen van berichten aan je netwerk. Hoe kun JIJ dit voorkomen?

Waar gaat het om? Als je naast iemands profiel (bij iemand in je netwerk) op “Send a message” drukt, krijg je een nieuw venster binnen LinkedIn, waarbij je een bericht kunt typen aan de persoon in je netwerk. Bovenin het bericht heb je dan een hyperlink met de tekst “Include others on this message”. Veel mensen klikken dat aan, om een mailing aan – het maximale aantal van – 50 mensen uit hun netwerk te sturen. Je krijgt dan een ander berichtscherm en kunt naast de geadresseerde, nog 49 andere “contacts” toevoegen aan je bericht.

Als je klaar bent, druk je onder op “Send message”, denk je….. Kijk eens goed?! Daaronder staat standaard de volgende optie aangevinkt: “recipients to see each other’s names and email addresses”! Als je die niet uitzet, stuur je dus 50 mensen uit je netwerk met naam en toenaam elkaars email adressen. Veel mensen zien dit over het hoofd en roepen daarmee irritatie op bij hun netwerk, of nog erger. De handige Harrie’s uit je netwerk gaan meteen de anderen in je netwerk spammen met hun producten en diensten. Uitzetten, dat vinkje!

En LinkedIn: dat ding hoort toch echt standaard UIT te staan. Los dat eens even op.

Meer handige tips horen? Kom vrijdag 11 maart naar mijn interactieve LinkedIn lezing voor ZZP-ers en Freelancers in Casa400 te Amsterdam. Hoe meer deelnemers hoe goedkoper de entree!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Bas Westland, EmploIT en Jopportunity BV , Bas Westland. Bas Westland heeft gezegd: Nieuwe #LinkedIn Tip (nr. 48) op @EmploITBlog: Oeps, per ongeluk mijn hele netwerk in de cc!? https://ow.ly/3Wk6E #h […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *