Linkedin Tips (8): Zoeken op “contact settings” (het kan nog gratis)

Linkedin logoEén van de mooie dingen van Linkedin is dat je mensen kunt zoeken op basis van hun voorkeuren. Als je je Linkedin profiel aanmaakt, geef je namelijk aan of je open staat voor één van de volgende zaken: “career opportunities”, “consulting offers”, “new ventures”, “job inquiries”, “expertise requests”, “business deals”, “personal reference requests” of “requests to connect”. Als je daar rekening mee houdt, hoef je eigenlijk niemand meer te spammen. Maar Linkedin heeft dat recent moeilijker gemaakt.

Tot voor kort kon je met elke account, dus ook een gratis account, op zoek naar mensen op basis van hun voorkeuren met behulp van de “advanced” zoekfunctie.  Daar kon je dan aangeven in een lijstje dat je op zoek was naar:

“potential employees” – wat correspndeert met “career opportunities”
“consultants/contractors” – met “consulting offers”
“enterpreneus” – met “new ventures”
“hiring managers” – met “job inquiries”
“industry experts” – met “expertise requests”
“deal-making contacts” – met “business deals”
“reference check” – met “personal reference requests”
“reconnect” – met “requests to connect”

Hartstikke handig natuurlijk, want dan hoef je niet elk individueel profiel te bekijken om te zien of hun voorkeuren matchen met jouw vraag. In de praktijk scheelt het denk ik ook een hoop spam. Gelukkig kan ik met mijn betaalde account hier nog steeds op selecteren. Maar wat als je die niet hebt? Dan heb ik een alternatief voor je.

Je kunt namelijk via Google zoeken op Linkedin met het commando: “site:linkedin.com”. Je zoekt dan alleen op Linkedin. Voeg je dan de tekst “career opportunities” toe, dan zul je alle mensen op Linkedin zien, die in hun “contact settings” hebben staan daarvoor open te staan EN die dat ook in hun “public profile” hebben staan. Dat is wat mensen buiten Linkedin mogen zien van hun profiel. Als ik de test doe met deze zoekstring zie je dat er in Nederland maar liefst 323.000 profielen gevonden kunnen worden met deze methode.

Doe ik dezelfde zoekmethode binnen Linkedin levert dat – in een straal van 120 km van mijn woonplaats Amsterdam al 614.000 resultaten op. Kortom: je mist toch wel wat, maar met 323.000 kom je natuurlijk ook een heel eind en het is gratis!

4 reacties

Reageer

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *