Linkedin Tips (9): Foto op je profiel? Ja of nee? Ja dus!

Linkedin logoEr is altijd veel discussie over wel of geen foto bij je Linkedin profiel. En zo ja, wat voor één? Om te beginnen met een mooie quote van de “Boolean Blackbelt” – mijn search held- over dit topic: “Having a social network profile without a picture, is like walking into a bar with a bag over your head.” Social media, zijn, zoals het woord al zegt, social! Dat betekent dat jezelf voorstellen – ook in beeld – niet meer dan normaal is. Wat moet je nog meer weten?

Ook zelf maakte ik me – gedeeltelijk – schuldig aan een lelijke, niet actuele foto van mezelf op Linkedin. Mijn persfoto uit 2001 is er een met een andere bril en ik sta er helemaal op, waardoor je me niet duidelijk kunt herkennen. Terecht kreeg ik daar bij mijn eerste post op Sprout veel commentaar op. Inmiddels heb ik dat euvel verholpen en heeft oud-collega Wiljo van Essen een paar hele mooie – al zeg ik het zelf – persfoto’s gemaakt. Vind je ze ook mooi? Hij is te boeken via https://www.twitter.com/wiljovanessen.

De essentie is dus dat je zonder (duidelijke) foto, jezelf niet prijsgeeft, terwijl je dat wel van de ander verwacht. En dat werkt dus niet.  Profielen met foto worden volgens Linkeidn vele malen vaker bekeken. Dus je doet jezelf ook tekort als je het niet doet. Bovendien is bewezen dat informatie met beeld veel langer blijft hangen dan die zonder.

Nog wat praktische tips:
– Doe een close-up foto vanaf de borst omhoog
– Geen zonnebrillen of hoeden
– Zorg voor een zakelijke foto, Linkedin is een zakelijk netwerk. Uitleven met gekke foto’s moet je maar op Hyves of Facebook doen met je vrienden

Realiseer je dat je Linkedin profiel vaak het eerste is wat men van je ziet als mensen je “Googelen” op internet. Kijk maar naar het zoekresultaat op mijn naam. Ben benieuwd naar jullie nieuwe kiekjes!

P.S.: Als mensen een nieuwe foto op Linkedin zetten, die je goed vindt. Maak er een complimentje over. Vinden ze erg fijn.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Zorg voor een goede, professionele portretfoto die uitstraalt wie jij wilt zijn. Een profiel met foto zegt zoveel meer dan een profiel zonder foto. Daarnaast is het een noodzakelijk ingrediënt voor […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *