Linkedin tips (2): Deeplinks in je profiel

Linkedin logoWat me heel vaak opvalt als ik op een Linkedin profiel kom (en daar kom ik nogal eens kan ik je vertellen) is dat veel mensen bij de websites in hun profiel gebruik maken van slechts één link naar de homepage van hun website. Die link noemen ze dan ook nog vaak “My company” of “My website”, één van de standaardopties die Linkedin biedt, maar dat kan natuurlijk veel beter!

Allereerst biedt Linkedin de mogelijkheid om niet één maar drie websites te linken naar je profiel. Gebruik die drie opties dan ook. Vaak zeggen mensen dan: ik (of mijn bedrijf) heb maar één website. Dat klopt, maar die website heeft natuurlijk wel meerdere pagina’s. Wellicht een vacatureoverzicht of zelfs een “werken bij” pagina of een pagina met testimonials van medewerkers. Of een pagina waarmee je kunt zoeken in de vacatures van je bedrijf.  Vaak zijn dit de best bezochte pagina’s. Of misschien heb jj of je bedrijf een blog? Dat kun je natuurlijk ook linken.

Als je naar mijn profiel kijkt zie je een link naar de actuele vacatures, een link naar de beschikbare kandidaten die op mijn site staan en en link naar dat deel van de site van Rise, waar mijn Linkedin training staat. Ik maak het dus makkelijk voor ene bezoeker om door te klikken naar de voor hem of haar relevante informatie en direct een transactie te doen. Als ik naar de Google Analytics van de e-people site kijk, zie ik dan ook dat Linkedin mijn 3e (!) verkeersbron (na direct verkeer en Google) is met maar liefst 23% van het traffic!

Nog mooier wordt het doordat je kunt kiezen voor het op maat maken van je deeplink door bij het aanmaken van de link te kiezen voor de optie “other” (de laatste). Dan kun je de tekst op de link ook zelf schrijven. Gebruik  daar dan ook termen die vaak in Google worden ingetypt. Google kent ook nog eens een hogere ranking toe aan informatie die op hyperlinks staat als de content daarachter relevant is wat er opd e hyperlink staat. Dubbele winst dus.

Dus hup, morgen aan de slag en aanpassen die deeplinks. Maak het je bezoekers makkelijk!

Volgende week in deze rubriek. Hoe vind ik mensen buiten mijn Linkedin netwerk?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *