Meest invloedrijke recruiter 2009

LauwerkransEr was de afgelopen week erg veel te doen over de TOP 25 van meest invloedrijke wervers gepresenteerd tijdens het event DWWD,  De wereld werft door, van de Intelligence Group. Marc Drees liet er op Recruitment Matters al zijn licht op schijnen en ik wil eigenlijk een alternatieve en transparante verkiezing houden. Hoe had ik dat bedacht?

Allereerst ga ik de TOP25 lijst van DWWD even opschonen en de mensen eruit halen die alleen arbeidsmarktcommunicatie ervaring en geen recruitment ervaring hebben. Overigens reken ik de bloggers en adviseurs daar ook toe. Als selecteur vind ik namelijk dat je pas invloedrijk kunt zijn als je ervaring hebt met het hele recruitmentproces. Dat doet namelijk wonderen voor je geloofwaardigheid en dat schijnt enige correlatie met invloed te hebben. Eigenlijk zouden dan ook alleen nog corporate recruiters mee mogen doen, omdat het namelijk veel moeilijker is om vanbinnenuit invloed uit te oefenen dan als extern adviseur of interimmer, maar da’s een persoonlijke mening, waarvan jullie je niets hoeven aan te trekken.

Bij het bepalen van de ervaring ben ik uitgegaan van de Linkedin profielen van de mensen zelf (voor zover aanwezig, i.e. Jaap Koooijman (YER) en Pim van der Feltz (Google) hebben er namelijk geen).  Dat ruimt lekker op, want daardoor vallen er al 12 mensen van de TOP25 af.

Nl. winnaar Geert-Jan van Waasdorp, Marc Drees (nr. 4), Bas van de Haterd (nr. 5), maar ook Marc Duijndam en Pim van der Feltz (geen idee wat die met recruitment doen), Sjoerd Gehring (Accenture), Martijn Hemminga (nr.29), René Herremans (Ahold), Mark Bressers (Rijk), Job Mensink (Philips), Marc de Vries (Hyves) en Hans Kroonen (Steam).

Over blijven Ton Rodenburg (ARA, ja, hij heeft gerecruit bij Randstad, weliswaar lang geleden, maar toch), Ewout Bolhuis (Deloitte), Radboud van Hal (Achmea),  Peer Goudsmit (PeerSearch), Leon Willemsens (Netwerven), Jacco Valkenburg (IPRC), Jeroen Kneppers (Detailresult), Marjolein van Noppen (KPMG), Nicole Lisman (UMC Utrecht), Koen Roozen (IKKI), Jaap Kooijman (YER), Roos van Vugt (Deloitte), Ronald van Driel (Recruitment Solutions) en Michel Rijnders (zonder “e”, Netwerven/HRlog).

Nou zou ik hier de TOP 13 van kunnen maken, maar dat doe ik niet, want los van het feit dat het ongeluk brengt en een lelijk getal is, wil ik er een transparante verkiezing van maken.

Jullie mogen dus anderen nomineren dan de 13 hier genoemden, maar ook stemmen op de 13 hierboven. Hoe werkt het stemmen? Heel simpel stuur een tweet naar @EmploITBlog met als #teken #MIR2009 (Mooi hé, MIR betekent vrede in het Russisich) met daarbij de naam van degene die volgens jou de Meest Invloedrijke Recruiter van 2009 is. Per Twitter account mag slechts één stem of één nominatie worden uitgebracht. Daar wordt streng op toegezien. Alleen persoonlijke Twitter accounts tellen mee, geen bedrijfsaccounts, waarbij het onduidelijk is wie de stem uitbrengt. We willen transparantie!
In het – onwaarschijnlijke – geval dat je geen Twitter account hebt, kun je je stem als reactie onder dit artikel uitbrengen. Vermeld duidelijk je stem met de naam van je kandidaat en #MIR2009. Alleen stemmen met volledige voor- en achternaam tellen en het mailadres wordt gecheckt. Uiteraard is dubbel stemmen op Twitter én hier uit den boze.

De Meest Invloedrijke Recruiter van 2009 wordt op 4 januari 2010 bekend gemaakt op EmploIT. Tenslotte is dan 2009 pas voorbij.

P.S.: Mocht je het idee hebben om ondergetekende te nomineren. Forget it. Als organisator ding ik niet mee ;-)

9 antwoorden
 1. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @Allen Vlak voor de Kerst even de tussenstand van de verkiezing tot Meest Invloedrijke Recruiter van 2009:

  1. Roos van Vugt (Deloitte) 30% van de stemmen
  2. Michel Rijnders (Netwerven) 26% van de stemmen
  3. Jeroen Kneppers (Detailresult) 13% van de stemmen
  4. Ewout Bolhuis (Deloitte) 9% van de stemmen
  4. Marcus Hinrichs (SalesMagazine.nl) 9% van de stemmen
  6. Leon Willemsens (Netwerven) 4% van de stemmen
  6. Marc Trebels (SalesMagazine.nl) 4% van de stemmen

  Jullie hebben nog kans de verkiezing te vernaderen door alsnog je stem uit brengen via Twitter middels #MIR2009 en de naam van je kandidaat of als reactie onder dit artikel.

  Op 4 januari 2010 wordt de winnaar en de prijs bekend gemaakt!

  Fijne feestdagen.

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] van de verkiezing als “Meest Invloedrijke Recruiter” is namelijk met elkaar verbonden. Lees dit nog maar eens voor de mensen die het waren […]

 2. […] van de verkiezing als “Meest Invloedrijke Recruiter” is namelijk met elkaar verbonden. Lees dit nog maar eens voor de mensen die het waren […]

 3. […] gepresenteerd tijdens het event DWWD 2009 (De wereld werft door) van de Intelligence Group, een open verkiezing op Twitter, om zo tot de echte Meest invloedrijker recruiter van 2009 te […]

 4. […] }); }ShareAfgelopen jaar werd middels een open verkiezing op Twitter en deze blog Roos van Vugt gekozen tot “Meest invloedrijke recruiter van […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *