Meest Invloedrijke Recruiter 2012

Je kunt vanaf nu NIET meer stemmen voor de “Meest Invloedrijke Recruiter van 2012”. Vrijdag 11 januari wordt in de loop van de dag de uitslag bekend gemaakt.

De genomineerden tot op dit moment zijn de volgende mensen in alfabetische en daarmee willekeurige volgorde. Hou EmploIT in de gaten!

Voor de laatste tussenstand van 14:00 uur op 10 januari lees verder!!!

__________________________________________________________

Afgelopen jaar werd voor de derde keer middels een open verkiezing op Twitter en deze blog Wesley Hendriks gekozen tot “Meest invloedrijke recruiter van 2011“. Het frappante is dat Wesley per 10 december a.s. werkzaam is als Recruitment Product Consultant bij LinkedIn, maar destijds nog bij Tempo-Team werkte. De runner up: Marcel Rietveld was ten tijde van de verkiezing nog werkzaam bij Alliander als Corporate Recruiter, maar werkt nu als Social Media Manager bij Concepts2Go. En nr. 3, Jeffrey Koekebacker, was destijds nog een collega van Marcel bij Alliander en nu zelfstandig ondernemer. Zie ik daar een oorzakelijk verband? Dat laat ik aan jullie over ;-).

En ook EmploIT zelf heeft een verkiezing gewonnen in de tussentijd. Met een ludieke actie van het blad Werf&, een verkiezingsverkiezing, werden we derde in de categorie “Belofte”. Dat is natuurlijk een opsteker om komend jaar (als de verkiezing er dan weer is) voor de winst te gaan. De verkiezing tot “Meest Invloedrijke Recruiter” is sowieso een blijvertje, want bij EmploIT vinden we het gewoon veel te leuk om te doen. En hopelijk kan ik ook dit jaar weer rekenen op de steun van Rogier van Meer bij het tellen en ontdubbelen van alle stemmen op Twitter en alhier. Dat blijft een monnikkenwerk met die – hopenlijk weer – honderden stemmen van jullie. Krijg je al zin? Lees dan gauw verder, want er is nog meer nieuws!

Het leek me prachtig vandaag, tijdens het event “De Wereld Werft”, de verkiezing te starten. Het lot van dit event en de start van de verkiezing als “Meest Invloedrijke Recruiter” is namelijk met elkaar verbonden. Lees dit nog maar eens voor de mensen die het waren vergeten.

Ook in 2012 leverde de rondetafel discussie in Huize Frankendael met de winnaars een mooi resultaat op in de vorm van een lijst met recruitmenttrends en de competenties voor de recruiter van 2012. Ook dat was inmiddels een traditie omdat we dat het jaar daarvoor met de winnaars (Kay Goedhart (Manager Recruitment Nationale Nederlanden), Jasper de Weerdt en Karin Luidens ook hadden gedaan. Kay Goedhardt was zelfs aanwezig om zijn kroon over te dragen aan Wesley. Ik reken ook op Wesley om dat komend jaar te doen aan zijn opvolg(st)er. Kortom, alle reden om de verkiezing ook dit jaar gewoon te laten doorgaan. Maar de spelregels zijn op advies van de oud-deelnemers dit jaar wel veranderd!

Dit jaar gaan we namelijk naast de overall winnaar (met de meeste stemmen), een winnaar selecteren in de categorieën “corporate”, “interim” en “agency”. Niet omdat we meer prijzen willen uitdelen, maar vooral om al deze categorieën aan de Ronde Tafel te krijgen en zo een uitgebelanceerde discussie te hebben. Hieronder nogmaals de spelregels.

1. Als je iemand nomineert moet dat iemand zijn die momenteel actief is als recruiter, bureau, corporate of interim;

2. Jezelf nomineren of op jezelf stemmen is er niet bij;

3. Op mij stemmen is er niet bij;

4. Alleen publiekelijk uitgebrachte stemmen gelden, dat kan op twee manieren:

 • door met je volledige naam een recruiter te nomineren als reactie onder dit artikel óf;
 • door een tweet te sturen aan @EmploITBlog, de twitteraccount van deze blog. Gebruik daarbij de hashtag #MIR2012;

5. Je kunt stemmen tot en met donderdag 10 januari 2013 23:59, daarna sluit de verkiezing;

6. Je kunt maar 1 stem uitbrengen (en dat checken we!);

7. Je kunt alleen stemmen met een reactie op deze blog of met een twitter account die tot een natuurlijk persoon is te herleiden. Stemmen met bedrijfstwitteraccounts of (deels) anonieme afzenders op dit blog worden niet meegeteld.

Ben benieuwd naar jullie nominaties en voorkeuren en wens jullie alvast een heerlijke Kerst en een gezond en gelukkig 2013, mocht ik jullie vandaag niet zien op de De Wereld Werft, de 12e op 123 Mobile bij USG in Almere of de 20e op #twxmas12 bij Zin[inn] in Utrecht.

De tussenstand op 10 januari rond 14:00 uur (zonder ontdubbelingen en illegale stemmen te hebben verwijderd):

Overall:
1. Gertjan van Swieten
2. Nicole van Thoor
3. Samira Ibirane

Corporate:
1. Marcel Brilman
2. Wouter Koeleman
3. Yael O’Callaghan

Interim:
1. Gertjan van Swieten
2. Radboud Fluttert
3. Britt van Capelleveen

Agency:
1. Nicole van Thoor
2. Samira Ibirane
3. Floor Nobels

701 antwoorden
 1. Svetlana Deshais
  Svetlana Deshais zegt:

  I vote for Niels Moelard, he is just a pleasure to work with and a real business man. Really like his professionalism whilst working together

  Beantwoorden
 2. Frank van den berg
  Frank van den berg zegt:

  Nicole van Thoor is mensenmens en geeft vol bezieling haar hart en passie voor haar vak; verbinden van mensen en organisaties door de juiste match. Met inspirerende visie op vak.

  Beantwoorden
 3. Pieter Hazelhoff
  Pieter Hazelhoff zegt:

  Ik stem Gertjan van Swieten. Zijn huidige opdrachtgever is zeer lovend over zijn onderscheidende eigentijdse aanpak, het resultaat en zijn rol als collega binnen het team. Zijn prettige communicatie vorm, focus als specialist en zijn ambitie zorgt voor vertrouwen in zijn aanpak.

  Pieter Hazelhoff

  Beantwoorden
 4. Inge Slangen
  Inge Slangen zegt:

  Nicole van Thoor met haar wortels in het digitale landschap verdiept ze zich in de mens en de organisatie voordat ze de match maakt.

  Beantwoorden
 5. Jeroen van Driel
  Jeroen van Driel zegt:

  Mijn stem gaat naar Dave Vervoord. Iemand die een helder beeld heeft wat er verbetert kan worden binnen recruitment. Die duidelijk heeft hoe corporate en bureau recruiters beter kunnen samenwerken. Iemand die staat voor zijn mening, nieuwe initiatieven niet uit de weg gaat om zijn doel te bereiken en goed weet wat wel en niet voor hem werkt.
  Buiten dat ook een prettige persoonlijkheid, zowel zakelijk als privé.

  Beantwoorden
 6. Heine van den Boogaard
  Heine van den Boogaard zegt:

  Nicole van Thoor, zij zet de mens centraal en kijkt naar het dna van een organisatie en de mens voordat zij de match maakt. Verbinder pur sang!

  Beantwoorden
 7. Marc Schumacher
  Marc Schumacher zegt:

  GJ van Swieten natuurlijk. Recruiter van deze tijd, behept met de skills van social media, spreekt de taal van de nieuwe en oude generatie

  Beantwoorden
 8. Wouter van der Lek
  Wouter van der Lek zegt:

  Graag wil ik Samira Ibirane van de JC Groep nomineren. Wat een top ervaring met deze dame. Ze heeft gezorgd voor een goede match waar wij als organisatie nog steeds veel profijt van hebben. Ik zal haar in de toekomst zeker nog eens inschakelen.

  Beantwoorden
 9. Fine Dijkstra
  Fine Dijkstra zegt:

  Mijn stem gaat uit naar Samira Ibirane. Denkt enorm mee met de klant en durft out of the box te denken. Een verfrissende blik op de zaken.

  Beantwoorden
 10. Jasper Stafleu
  Jasper Stafleu zegt:

  Nogmaals, maar dan met achternaam: Mijn stem gaat ook naar Samira Ibirane: afgelopen jaar met veel recruiters aan de lijn gehangen, maar zij is de enige die tot resultaat heeft geleid!

  Beantwoorden
 11. marc wolthuis
  marc wolthuis zegt:

  Wil hierbij Gertjan van Swieten nomineren voor “Meest Invloedrijke Recruiter 2012”.

  Hij heeft mij ook goed werk gedaan en ik werk nu na 1,5 jaar nog steeds bij Theo Pouw BV.

  Beantwoorden
 12. Maureen Yntema
  Maureen Yntema zegt:

  Mijn stem gaat naar Gertjan van Swieten! Recruiter van deze tijd, met sterk inlevingsvermogen in klantvraag en focus op kwalitatief en snel resultaat.

  Beantwoorden
 13. Maureen Yntema
  Maureen Yntema zegt:

  Mijn stem gaat naar Gert-Jan van Swieten. Recruiter van deze tijd, met sterk inlevingsvermogen in klantwens en focus op kwalitatieve en snelle resultaten.

  Beantwoorden
 14. marco van veen
  marco van veen zegt:

  Mijn stem gaat absoluut naar Nicole van Thoor!
  Niet alleen omdat ze misschien de beste recruiter was in 2012, maar vooral omdat ze haar uiterste best doet omdat in 2013 te blijven zijn! Met andere woorden Nicole denkt vooruit en klantgericht

  Beantwoorden
 15. Paul Stroom
  Paul Stroom zegt:

  Mijn stem gaat uit naar Samira Ibirane van de JC Groep. Ik heb onlangs met haar samengewerkt en de woorden enthousiast, doorzetter en mensenkennis komen bij mij naar boven wanneer ik aan Samira denk. Ik hoop nog vaak met haar te mogen samenwerken.

  Beantwoorden
 16. Frank Groot Koerkamp
  Frank Groot Koerkamp zegt:

  Nicole van Thoor! Een mensen-mens pur sang; oprecht geïnteresseerd in de mens achter het CV. Maakt die extra meters om de perfecte match tot stand te brengen. Haar energie en enthousiasme zijn ongelofelijk!

  Beantwoorden
 17. aukje
  aukje zegt:

  Mijn stem gaat naar Nicole van Thoor omdat ze echt naar de mens achter het CV kijkt en zich niet laat leiden door de gangbare aanpak. Ze zoekt prikkelende invalshoeken en onderzoekt steeds nieuwe mogelijkheden voor het verbinden van mensen.

  Beantwoorden
 18. Jasper
  Jasper zegt:

  Mijn stem gaat ook naar Samira Ibirane: afgelopen jaar met veel recruiters aan de lijn gehangen, maar zij is de enige die tot resultaat heeft geleid!

  Beantwoorden
 19. Akkie Jonkman
  Akkie Jonkman zegt:

  Moeilijk om te kiezen tussen Björn Luijters van Essent en GertJan van Swieten, beiden hebben een hele plezierige en deskundige indruk op mij gemaakt. Ik kies nu dan toch voor GertJan van Swieten, omdat hij een interim functie heeft. Misschien dat de nominatie bij werk-zekerheid kan helpen.

  Beantwoorden
 20. Jurgen Lutterman
  Jurgen Lutterman zegt:

  Ik stem op Gertjan van Swieten vanwege zijn enthousiasme, vakkundigheid en de gave om al snel in gesprekken tot de kern door te dringen. Heeft ook humor en het vermogen om te ontwapenen.

  Beantwoorden
 21. Martijn
  Martijn zegt:

  Gertjan van Swieten. Hij is de enige recruiter die ik ken die bereid was op een eerste oordeel op basis van een brief terug te komen. Nadat ik een onverwachte afwijzing had gehad heb ik hem gebeld en met hem gesproken. Op basis van het gesprek is hij weer met de opdrachtgever gaan praten en ben ik alsnog op sollicitatiegesprek geweest.

  Beantwoorden
 22. Martin van der Poel
  Martin van der Poel zegt:

  Mijn stem gaat uit naar Samira Ibirane! Ze is een erg fijn persoon die er haar doel van maakt te zorgen voor een echt prettige plaatsing van mensen. Het hebben van een goed gevoel bij een project is voor haar doorslaggevend en daarom ook voor mij de meest invloedrijke recruiter van 2012 geweest!

  Beantwoorden
 23. Hein Bootsman
  Hein Bootsman zegt:

  Mijn stem gaat naar Samira Ibirane. Haar inzet voor de jcgroep en haar clienten is bijzonder te noemen. Ze verstaat haar vak en begrijpt de klantvraag. Iets wat bij veel bureaus tekort schiet.

  Beantwoorden
 24. Claudia den Besten