Meest Invloedrijke Recruiter 2013

9 januari 23:09 De verkiezing sluit over 51 minuten. Morgen (vrijdag 10 januari) wordt in de loop van de dag de uitslag bekend gemaakt.

_______________________________

Afgelopen jaar werd voor de vierde keer middels een open verkiezing op Twitter en deze blog Nicole van Thoor, Managing Partner bij Spargle, gekozen tot “Meest Invloedrijke Recruiter van 2012“. In 2012 hadden we ook voor het eerst 3 winnaars, omdat we de categorieën Bureau Recruiter (dat was Nicole natuurlijk), Interim Recruiter en Corporate Recruiter hadden. Winnaar in de categorie Corporate Recruiter was Marcel Brilman, destijds Coördinator Recruitment bij GDF Suez, maar inmiddels Brand Marketeer B2B bij deze organisatie. Een bewijs dat Recruitment en Marketing als vak erg dicht bij elkaar liggen.  In de categorie Interim Recruiter was Gertjan van Swieten, ecruiter bij Compagnon en interim recruiter voor Trans Link Systems, de grote winnaar.

De winnaars waren (samen met de andere genomineerden) ook nog prominent te gast op Emerce eRecruitment en sierden de cover van Intermediair. De verkiezing tot “Meest Invloedrijke Recruiter” is inmiddels een blijvertje, want bij EmploIT vinden we het gewoon veel te leuk om te doen. En hopelijk kan ik ook dit jaar weer rekenen op de steun van Rogier van Meer bij het tellen en ontdubbelen van alle stemmen op Twitter en alhier. Dat blijft een monnikkenwerk met die – hopelijk weer – honderden stemmen van jullie. Krijg je al zin? Lees dan gauw verder, want er is nog meer nieuws!

Ook dit jaar starten we de verkiezing weer tijdens het event “De Wereld Werft“. Het lot van dit event en de start van de verkiezing als “Meest Invloedrijke Recruiter” is namelijk met elkaar verbonden. Lees dit nog maar eens voor de mensen die het waren vergeten.

Ook in 2013 leverde de rondetafel discussie in Huize Frankendael met de winnaars een mooi resultaat op in de vorm van een lijst met recruitmenttrends en de competenties voor de recruiter van 2013. Ook dat was inmiddels een traditie omdat we dat het jaar daarvoor met de winnaars (Wesley Hendriks (inmiddels Recruitment Product Consultant bij LinkedIn), Marcel Rietveld en Jeffrey Koekebacker ook hadden gedaan. Wesley Hendriks was uiteraard aanwezig om zijn kroon over te dragen aan Nicole. Ik reken ook op Nicole om dat komend jaar te doen aan haar opvolg(st)er. Kortom, alle reden om de verkiezing ook dit jaar gewoon te laten doorgaan. Maar de spelregels zijn op advies van de oud-deelnemers dit jaar wederom veranderd!

Dit jaar gaan we namelijk naast de overall winnaar (met de meeste stemmen), winnaars in de categorieën “corporate”, “interim” en “agency” nog een vierde categorie in het leven roepen “talent”. In die categorie dingen alleen recruiters mee die korter dan twee jaar werkervaring hebben als recruiter. Want ook de jeugd willen we aan de Ronde Tafel krijgen, omdat innovatie in steeds meer beroepen, en ook het onze, zeker niet alleen maar van de ervaren professionals komt, maar meer en meer van de jonge professionals, die zich niets laten gelegen aan conventies. Hieronder nogmaals de spelregels.

1. Als je iemand nomineert moet dat iemand zijn die momenteel actief is als recruiter, bureau, corporate of interim;

2. Jezelf nomineren of op jezelf stemmen is er niet bij;

3. Op mij stemmen is er niet bij;

4. Alleen publiekelijk uitgebrachte stemmen gelden, dat kan op twee manieren:

 • door met je volledige naam een recruiter te nomineren als reactie onder dit artikel óf;
 • door een tweet te sturen aan @EmploITBlog, de twitteraccount van deze blog. Gebruik daarbij de hashtag #MIR2013;

5. Je kunt stemmen tot en met donderdag 9 januari 2014 23:59, daarna sluit de verkiezing;

6. Je kunt maar 1 stem uitbrengen (en dat checken we!);

7. Je kunt alleen stemmen met een reactie op deze blog of met een twitter account die tot een natuurlijk persoon is te herleiden. Stemmen met bedrijfstwitteraccounts of (deels) anonieme afzenders op dit blog worden niet meegeteld.

Ben benieuwd naar jullie nominaties en voorkeuren en wens jullie alvast een heerlijke Kerst en een gezond en gelukkig 2014, mocht ik jullie vandaag niet zien op de De Wereld Werft of morgen op 123 Mobile bij USG in Almere.

____________________________________________________

Tussentijdse lijst met genomineerden (zondag 5 januari 21:39 uur). Inmiddels zijn de volgende recruiters genomineerd (A staat voor Agency, C staat voor Corporate, I voor Interim en T voor Talent):

Inmiddels hebben Marloes Delgijer en Gwenny wel degelijk concurrentie in de categorieën Talent en Agency in de vorm van Job Euwes van Personato, Olfertjan Niemeijer van Independent Recruiters en Bianca Sluiter van FusionSearchers. De concurrentie in de categorie corporate is nog veel moordender geworden. Recent heeft zich, naast sourcing crack Jan Bernhart van Booking.com en  Chantal Freeth van Croon, ook nog Berend Buitink van Vodafone gemeld als genomineerde. Als 2012 een indicatie is voor dit jaar (toen haalde Nicole van Thoor in een ongelooflijke eindsprint runner up Gertjan van Swieten nog in) dan wordt het nog een hete week komende week!

1022 antwoorden
 1. Robin Disma a.k.a. @OrionsCloud
  Robin Disma a.k.a. @OrionsCloud zegt:

  Ondanks dat ik deze verkiezing echt niet snap en eigenlijk een beetje bizar vind; waarop hebben die Recruiters dan invloed, als professionele babbelaar of echt daadwerkelijk in hun organisatie en op de kandidaten en hiringmanagers?

  Maar goed, ik heb sinds de start van deze rare verkiezing waar recruiters gaan vragen om op hen te stemmen, geweigerd om überhaupt te stemmen (dan ben je niet zo invloedrijk vind ik zelf:-p) maar nu moet en wil ik wel omdat er een goede relatie van mij genomineerd is, een van de betere in dit vak, ondanks dat ik niet ieder ken die hier genomineerd is en wellicht eenzelfde instelling heeft als mijn nominatie maar hier moet ik voor gaan..:

  Een fijne oud-collega, een gewaardeerde vriend. Een integer en goed mens, gedreven in zijn werk, goed voor zijn kandidaten en managers, een natural teamplayer en bovenal succesvol en trouw; absoluut gedragen door zijn collega’s en netwerk. Een recruiter die eerlijk is en niets achter zijn rug zal doen, van mij mag dat slag recruiters de meeste invloed hebben in dit wereldje!;-)

  Ik nomineer hierbij DAVE VERVOORD van Cofely! @Dave_vervoord

  Beantwoorden
 2. Ollie
  Ollie zegt:

  Dat zo’n verkiezing nog nodig is: Mijn stem gaat uit naar Britt van Capelleveen.

  Natúúrlijk gaat mijn stem uit naar Britt van Capelleveen.

  Had ik al Britt van Capelleveen gezegd? Niet? Komtie dan:
  Britt van Capelleveen.

  Klinkt goed hè? Nog een keer: Britt van Capelleveen, Britt van Capelleveen, Britt van Capelleveen, Britt van Capelleveen. Dat rolt er lekker uit.

  Nog een keer, gewoon omdat het kan:

  Britt van Capelleveen,
  Britt van Capelleveen,
  Britt van Capelleveen,
  Britt van Capelleveen…

  Waar gaat de prijs heen? Natuurlijk naar Britt van Capelleveen!

  Beantwoorden
 3. Peter Kloppenburg
  Peter Kloppenburg zegt:

  Mijn stem gaat dit jaar naar Daphne van Lit. Ze is zonder twijfel het meest invloedrijk van de genomineerden, vooral door haar werk als trainer/docent, maar ook door haar leerzame publicaties.

  Beantwoorden
 4. sjaak nieuwkoop
  sjaak nieuwkoop zegt:

  ik stem op Berend Buitink. Vodafone mag zich gelukkig prijzen met een dergelijke recruiter. jammer voor de rest van de kandidaten

  Beantwoorden
 5. Gertjan van Swieten
  Gertjan van Swieten zegt:

  Marloes Delgijer is het afgelopen jaar bij ons gestart als Jr Searcher. In korte tijd heeft ze zich bewezen als een talentvolle en doelgerichte matchmaker. Ik voorspel zelfs dat zij de toekomstige “Queen of Recruitment” gaat worden!

  Beantwoorden