Meest Invloedrijke Recruiter 2015 bekend

LauwerkransVoor de zevende keer op rij is dit jaar de verkiezing “Meest Invloedrijke Recruiter” gehouden. Tijdens deze jaarlijks terugkerende verkiezing strijden genomineerde recruiters om de felbegeerde eer de meest invloedrijke recruiter van het jaar te worden. Na een ongekend spannende strijd mag Koos Wurzer, Senior Corporate Recruiter bij Danone, zich de overall Meest Invloedrijke Recruiter van 2015 noemen.

De Meest Invloedrijke Recruiter van 2015

Met 29 genomineerden, 932 stemmen en een bloedstollende strijd waarbij genomineerde recruiters in de laatste uren van de verkiezing steeds van koppositie wisselden, was de verkiezing ook dit jaar weer een groot succes. Met 256 stemmen ging Koos Wurzer, Senior Corporate Recruiter bij Danone, er met de felbegeerde overall titel vandoor. Tommy Thomassen, IT Recruiter bij Coolblue, en Wouter Koeleman, Lead Corporate Recruiter a.i. bij KPN Digital, eindigden overall op nummer 2 en 3.

Ook in de categorie Corporate werd Koos Wurzer met kleine voorsprong op Tommy Thomassen verkozen tot de Meest Invloedrijke Recruiter. Stefanie Ronde, Campus Recruiter EMEA bij Philips, eindigde in deze categorie op een derde plek.

KoosWurzer, Meest Invloedrijke Recruiter 2015De Meest Invloedrijke Recruiter 2015 zegt over zijn zege: “In één woord: Geweldig. De reacties die ik krijg, zijn hartverwarmend en overweldigend. Net als de stemmen en de support die ik heb gekregen tijdens de verkiezing, waarvoor ik iedereen ontzettend wil bedanken. Ook ben ik ontzettend trots op mijn collega Helena Rippen, die in de categorie Talent heeft gewonnen. Het is voor ons een bevestiging dat we goed bezig zijn met ons mooie vak. En niet alleen bij Danone, maar ook als het gaat om recruitment in het algemeen. Ik kijk erg uit naar het rondetafelgesprek. Er is niets leuker dan met vakgenoten over het vak te praten, kennis en best practices te delen, want ik vind het echt prachtig hoeveel je kan bijdragen aan de organisatie met het aantrekken en behouden van het juiste talent!”

Koos Wurzer kreeg veel lovende commentaren. Zo zei Michel Veneman, Manager Process Development Liquids bij Danone Research, over Koos Wurzer: “Professioneel, enthousiast, vrolijk en probeert nieuwe wegen uit.” Ook van Guido Veldhuis, Quantitative Analyst bij TNO Defense, Security and Safety, ontving Koos Wurzer lovende woorden: “Koos is betrokken, integer en oprecht.”. En Frederique van Belkum, nu HR-adviseur & Recruiter bij Dinkq, liet weten dat Koos Wurzer haar al twee keer aan een leuke baan heeft geholpen.

Meest Invloedrijke Corporate, Interim & Talent Recruiter 2015

In de categorie Talent mocht, zoals Koos Wurzer al zei, wederom een Danone-recruiter zich de Meest Invloedrijke noemen. Helena Rippen, Corporate Recruiter, won in deze categorie met ruime voorsprong van Joep Hermsen, Talent Sourcer van TalentMapper/ABN Amro, en Anneke Jonkers, Senior Recruiter bij Randstad Nederland.

Met meer dan de helft van de stemmen in de categorie Agency, schrijft Fleur Hagens, Senior Corporate Recruiter bij Stater (via Sterksen), dit jaar de glansrijke overwinning in deze categorie op haar naam. Zij laat in deze categorie Gordon Lokenberg, Sourcing Specialist bij People Sourcing Crew, en Ben Ernsting, eigenaar van iTSync, ver achter zich.

Na een spannende nek-aan-nekrace tussen Bianca Eder van BRecruited, Enrico Heidelberg, a.i. Recruitment Manager bij Coolblue, en Wouter Koeleman, Lead Recruiter a.i bij KPN Digital, ging laatstgenoemde er uiteindelijk met de titel in de categorie Interim vandoor.

Foto Bas WestlandInitiatiefnemer en organisator Bas Westland kijkt met veel plezier terug op deze verkiezing. “Het is elk jaar spannend wie er gaat winnen. Maar dit jaar was het bloedstollend. In de categorieën Overall en Interim wisselden de nummers 1, 2 en 3 steeds van plek. Het wisselde van minuut tot minuut. Geweldig om te zien. Wat mij vooral opviel aan de verkiezingen van dit jaar is dat we door een strengere stemprocedure iets minder stemmen hadden dan vorig jaar, maar dat het aantal ongeldige stemmen veel minder was. Moesten we vorig jaar 242 stemmen uitsluiten, dit jaar waren dat er slechts 23. Dat is een goede ontwikkeling. En er werd dit jaar ook heel veel gestemd door niet-recruiters. De genomineerden kregen veel stemmen uit hun klanten- of werkkring. En dat is natuurlijk een dubbele beloning. Mijn verwachtingen voor het rondetafelgesprek zijn dit jaar ook weer hooggespannen. Dat de winnaars stemmen kunnen werven, hebben we nu tijdens de verkiezing gezien, maar of ze zich staande kunnen houden tijdens het rondetafelgesprek, waar het gaat om visie op en richting geven aan het vak, dat moeten we natuurlijk nog maar afwachten. We zullen het zien in maart als de winnaars aan de ronde tafel van Huize Frankendael verschijnen.”

Rondetafelgesprek

Het winnen van de verkiezing is één ding, maar echt invloedrijk ben je natuurlijk pas als je ook daadwerkelijk visie hebt op het vak recruitment en die weet om te zetten in goede en vernieuwende ideeën. Of de winnaars van dit jaar daarover beschikken zal in maart worden getest. Dan komen alle winnaars samen voor een rondetafelgesprek in Huize Frankendael en zal onder andere gesproken worden over de recruitmenttrends voor het komende jaar en de gevolgen daarvan voor de competenties van recruiters.

Over de verkiezing “Meest Invloedrijke Recruiter”

De verkiezing ”Meest Invloedrijke Recruiter” is een initiatief van Bas Westland, hoofdredacteur van de blog EmploIT.nl. De verkiezing wordt sinds 2009 jaarlijks gehouden. Eerdere overall winnaars zijn: Rob van Elburg (2014), Britt van Capelleveen (2013), Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011), Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt (2009).

De Meest Invloedrijke Recruiter van het jaar word je niet zomaar. Om mee te kunnen doen aan deze verkiezing, moet je genomineerd worden door je vakgenoten, klanten of kandidaten in de categorieën Agency, Corporate, Interim en Talent. Na de nominatieronde volgt er een verkiezingsronde waarin een stem op de genomineerde recruiters kan worden uitgebracht in de verschillende categorieën én een stem kan worden uitgebracht voor de overall winnaar. Meer dan één keer stemmen is niet toegestaan en anoniem stemmen mag ook niet. Alles in het kader van transparante verkiezingen. Heel misschien kan er bij de volgende verkiezing voor een nieuwe categorie genomineerd en gestemd gaan worden: de recruitment assistent. Maar daarover gaat de organisatie nog in beraad.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *