Met name slecht nieuws verdient aandacht

slecht nieuws1Veel gehoorde klacht over werving & selectie professionals is “Als na de intake bij de recruiter de klant de kandidaat niet wilt spreken is de kandidaat niet meer interessant en hoort de deze niets meer van het bureau.” Overigens is mijn ervaring dat er ook een flinke categorie kandidaten is die dat gebrek aan communicatie ook naar de recruiter toepast als er zich ineens een leukere vacature aanbied.Ik denk dat deze houding bij negatief nieuws inderdaad veel voorkomt. Het is mijn stellige mening dat je moet communiceren met een ander op een wijze waarop jij wilt dat in een dergelijk geval ook met jou gecommuniceerd zou worden. En in een dergelijke situatie verwacht ik dat ik bij voorkeur mondeling en zo goed mogelijk geïnformeerd zou worden. Dit komt mij als recruiter niet altijd even goed uit want ook ik wil soms meer aandacht geven aan de match en minder aan de man/vrouw die is afgewezen. Maar ik dwing mij om die kandidaat ook alle aandacht (vitamine A) te geven die ieder mens verdient. Dat is naar mijn mening juist en het wordt gewaardeerd. Overigens is het een instrument gebleken om kandidaten aan je te binden. Want de niet kandidaat van vandaag is de juiste kandidaat van morgen. Als mensen worden afgewezen op een prettige wijze blijken ze dat te onthouden en zal een grotere bereidheid tot samenwerking geven in een mogelijk volgende procedure. Maar dit is naar mijn mening slechts een bijkomend positief effect.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *