Michelle Thijssen (Personato) wint Publieksprijs 10e editie “Meest Invloedrijke Recruiter” 2018

Mijn hemel, wat was het een rollercoaster dit jaar, de 10e editie. Tot op de laatste dag en tot in de laatste uren werd er gevochten om de titel wie in 2018 de “Meest Invloedrijke Recruiter” is geweest volgens “het publiek”.  Voor het tweede jaar op rij hebben we de genomineerden gevraagd 5 pittige vragen te beantwoorden en dat op video. Dat leidde uiteindelijk tot 41 genomineerden, waarvan er 29 hun nominatie ook hebben aanvaard. Van die 29 gingen er uiteindelijk 20 ook voor de juryprijs. Zij hebben ook de video’s  ingezonden met de antwoorden op de vijf juryvragen.
Die juryprijs wordt binnenkort bekend gemaakt. De 20 genomineerden weten inmiddels waar, maar dat houden we nog even geheim.
Terug naar de publieksprijs: er is MASSAAL gestemd, er zijn meer dan 55oo stemmen uitgebracht dit jaar, een record. Ruim 2300 stemmen méér dan tijdens het eerdere recordjaar 2016, toen er bijna 3200 werden uitgebracht.
Dankzij een inspannende ‘fraude’detectie-ochtend/-middag weten we nu de uitslag van de publieksprijs. We moesten nog de nodige dubbelstemmen, (deels) anonieme stemmen (deels) incomplete stemmen en stemmen van niet verifieerbare personen verwijderen. Maar door het gebruik van SurveyMonkey en de Excel-kunsten van mijn “notaris” Rogier van Meer ging dat vrij vlot. Boodschap van Rogier aan de stemmers voor 2019: “Onderschat mijn intelligentie niet!”. Wil je alle details (zonder correcties) en commentaren lezen, check dan vooral zelf de uitslag via deze link. Maar wie heeft gewonnen?

We weten nu dat Michelle Thijssen, Managing Consultant HR bij Personato, de grote winnaar, de overall winnaar, is met 601 geldige stemmen van de 722 stemmen. Michelle is daarmee niet geheel onverwacht ook categoriewinnaar in de categorie Agency Recruiters. Michelle neemt daarmee het stokje over van Caspar Kipp, die vorig jaar de winnaar was. Voor het derde jaar op rij een sterke achterban daar bij Personato. Een paar quotes over Michelle:“Michelle snapt het vak van recruitment: pro-actief, verbindend en weet goed om te gaan met belangen van alle partijen. Heeft mij bemiddeld naar een nieuwe baan: flexibel, duidelijk en bereikbaar. Precies wat je nodig hebt in een zoektocht naar een baan.” Enneh, check hier de video-antwoorden van Michelle, want ze dingt ook mee naar de juryprijs.

Michelle heeft pas in de laatste uren van de verkiezing de lead overgenomen van Bryan Peereboom, Talent Acquisition Manager bij Wortell, die lang op kop lag. Bryan is daarmee, niet geheel onverwacht de winnaar van de publieksprijs in de categorie Corporate geworden. Overall is Bryan dus tweede geworden met 578 geldige stemmen. Wat vinden mensen van Bryan? “Bryan zorgt altijd voor de juiste mensen op de projecten van Wortell. Heerlijk zichzelf, groot netwerk, persoonlijk geïnteresseerd, geven en nemen in de juiste verhouding. Echt een mooi mens!”. We waren een beetje ‘intrigued’ door het grote aantal opmerkingen bij Bryan met “QPO”, maar als je weet dat Bryan ex-marinier is en die afkorting staat voor “Qua Patet Orbis”, de lijfspreuk van het Korps Mariniers, weet je genoeg. Check hier de video-antwoorden van Bryan.

Jamie van Raaij,  IT Recruiter bij Yacht heeft de derde positie overall ingenomen met 522 geldige stemmen. Helaas was bij haar een groter aantal stemmen twijfelachtig of ongeldig dan bij Bryan, waardoor ze dus derde in plaats van tweede is geworden na correctie. Maar haar voorsprong op nummer vier Reggie Ebbe Global Tech Recruiter van Coolblue (met 407 stemmen) blijft groot genoeg. En dat terwijl Reggie in het begin van de verkiezing lange tijd aan de leiding lag.
Wat zeiden mensen zoal over Jamie? “Een bewonderenswaardige hard werkende vrouw die zich vast bijt in een project en niet meer loslaat voordat problemen (of opdrachten) naar 100% tevredenheid zijn opgelost. Werkt accuraat, zelfstandig en vol overgave. Enthousiast, 24-7 energierijk, maar vooral echt. Erg veel ‘neppe’ recruiters met dezelfde one-liners alsof ze je een auto proberen te verkopen. Jamie denkt met je mee, zorgt inhoudelijk voor het juiste verhaal en weet je met haar enthousiasme te overtuigen dat jij de perfecte kandidaat bent.” Check hier de de video-antwoorden van Jamie.

Bij de interimmers heeft Tessa de Jong, Corporate Recruiter a.i. bij Koopman Logistics, de strijd vanaf het begin geleid. Veteraan Martijn Smit, a.i. Recruitment Manager bij Transdev via Adver Online, is eigenlijk nooit echt in de buurt gekomen, maar verdient wel de originaliteitsprijs met zijn recruitment rap.
Tessa is dus de winnaar van de publieksprijs in de categorie Interim. En wat zeiden mensen over Tessa? “Met haar blogs en video vacatures heeft ze impact en invloed. Daarvoor verdient ze de titel. Met Tessa is het heel fijn samenwerken. eenmaal kennis gemaakt, weet zij exact wat het is waar jij voor jouw bedrijf naar opzoek bent. De communicatie verloopt goed, zelfs gezellig en toch duidelijk en to the point Dus als Tessa belt, neem ik altijd op terwijl ik anderen nog wel eens naast me neerleg omdat het zoveel tijd kost om to the point te komen.” De video antwoorden van Tessa.

Bij de talenten heeft Sven Zegers, Recruitment Consultant Logistiek & Supply Chain van, wederom,  Personato, de meeste stemmen in de wacht gesleept. Hij haalde in de laatste dagen nog Sylvia Wools van Achmea in, die als tweede eindigde. In tegenstelling tot Sven deed Sylvia wel mee voor de juryprijs en gaf hier haar video antwoorden. Welke feedback kreeg Sven van zijn stemmers? “Getalenteerde jongeman met een enorm potentieel en een creatieve manier van communiceren. Sven weet waar hij het over heeft en stelt de klant altijd voorop.Deze man, geweldige vakidioot. Vol passie, spontaniteit & enthousiasme.”

Meer details? Lees snel verder hieronder.

Nog even de line-up per categorie.

Corporate
Winnaar Bryan Peereboom vergaarde uiteindelijk 491 geldige stemmen van de 2240 stemmen die in deze categorie zijn uitgebracht. Nummer twee  werd Reggie Ebbe, met 438 geldige stemmen. Derde werd Charlie Windhorst van Mirabeau met uiteindelijk . Linsey Sterk (Alliander), Bob Kolstein, Ivo Bremer (beide van Koninklijke BAM), Koen Olmer (KvK), Silvie Forger – van Steensel (Stedin) en John Meijdam (Arup) waren de nummers 4 t/m 9 in deze categorie.

Talent
In de categorie Talent heeft winnaar Sven Zegers, net als winnaar overall Michelle Thijssen werkzaam  bij Personato, 505 geldige stemmen van de 1569 die in deze categorie zijn uitgebracht. Goede tweede in deze categorie is Sylvia Wools, met 364 geldige stemmen. Daarmee blijft ze de nummer drie Lina Kucinskaite van WeAreKeen nipt voor. Nummer vier werd Ruben Haas van QOORE.

Agency
In de categorie Agency Recruiters is Michelle Thijssen ook de winnaar met 654 geldige stemmen van de 2439 in deze categorie. Goede tweede is Jamie van Raaij met 556 geldige stemmen. Op gepaste afstand werd Coco van der Veer, Account Intercedent bij Tempo-Team, derde. Stéphanie Springer-Hendriksen (YER), Milou van Regteren (Independent Recruiters), Ingrid Bredius (ITON/QRC), Pia de Wijer (Hofstad search), Stijn Koehler (PHIND) en Lente Luna Leenders (Recruit4.work) waren de nummers vier en vijf in deze categorie.

Interim
De categorie Interim Recruiters werd vanaf de start aangevoerd door Tessa de Jong, die deze verkiezing op grote afstand won. Tweede was, zoals gezegd Martijn Smit. Beide hadden natuurlijk ook ongeldige stemmen, maar onvoldoende om het verschil te kunnen maken met zo’n voorsprong. Derde was Falko Hage die via TalentMapper bij de Rijksoverheid werkzaam is. Het interim-klassement wordt gecompleteerd door Monique de Jong (Monique de Jong Recruitment / Domus Magus), Nienke Schepers – van Dijk (WeFindTalent / Deloitte), Teddy Dimitrova (Scale Force Talent / mycujoo) en Ana Vera Baeza (Talentsourcer / Evean) op de posities vier tot en met zeven.

What’s next?

Allereerst de uitreiking van de juryprijs. Die vindt binnenkort plaats, de genomineerden voor de juryprijs zijn daarvan op de hoogte, maar het blijft voor jullie nog even een verrassing.

Ik ga binnenkort weer een ronde tafel organiseren waarbij we met alle publiekswinnaars van elke categorie (Michelle, Bryan, Tessa en Sven) én de nu nog onbekende twee jury winnaars de trends voor 2019 in recruitmentland gaan voorspellen en de gevolgen daarvan voor het profiel van de recruiter.

Ik kijk nu al uit naar deze sessie met Michelle, Bryan, Tessa en Sven en de jury winnaars, waarbij Caspar Kipp en Tamara Rood als de winnaars van 2017 natuurlijk ook aanwezig zullen zijn om hun kroon (sinds vorig jaar hebben we er twee) aan Michelle en ???  over te dragen.

Verder zijn alle 29 genomineerden – prijswinnaar of niet – special guest van mij en Emerce tijdens Emerce Recruitment op 4 april a.s., waarvoor ze dus allemaal een vrijkaart krijgen.

En…..SCOOP….dit jaar is er naast Emerce Recruitment op 4 april ook de R-Night, ofwel Recruitment Night, hét jaarlijkse feest voor de Recruiters van Nederland in Panama. Alle genomineerden krijgen hiervoor óók een vrijkaart en een kortingscode voor hun netwerk. De 7 winnaars krijgen daarnaast allemaal een extra vrijkaart voor dit geweldige feest om hun grootste supporter mee te kunnen nemen.

Verder gaan we de verkiezing evalueren met de winnaars en de vakjury, want het kan altijd beter. Heb je zelf nog verbetersuggesties, ik hoor ze graag op bas@baswestland.com!

Dank
Aan alle mensen die hun stem hebben uitgebracht en de mensen die me geholpen hebben de verkiezing ook dit jaar weer onder de aandacht te brengen en daarmee wederom tot een succes.

Zeker niet in de laatste plaats de oud-winnaars van de jaren 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017.

Ook grote dank aan de juryleden Ellen van Hierden (Directeur Academy for Recruitment), Gusta Timmermans (Voorzitter Recruiters United), Marco Hendrikse (Head of Content GITP en voormalig hoofdredacteur PW),  en Ronald van Driel (Docent Recruitment aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie) en Tamara Rood (winnaar juryprijs 2017 en interim recruiter bij Dunea via Redcruitment), die hun kostbare tijd hebben opgeofferd aan het vakkundig beoordelen van de video’s van de genomineerden. En natuurlijk mijn onbezoldigd “notaris” Rogier van Meer (perfect gastheer voor je event, die er ook nog een leuk bootje (of twee) bij kan leveren).

Last but not least dank aan Walter Hueber en Sandhna Chintoe van Cammio die de verkiezing dit jaar hebben ondersteund met hun Cammio platform, en ook de training op 20 december hebben verzorgd, waarvoor dank. Ook dank aan Doeke Geertsema van WeAreKeen, die deze training heeft gehost.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *