Microsoft komt naar je toe deze maand!

[[image:microsoft_logo.jpg:Microsoft:left:0]]Zoals velen van jullie wellicht al weten is mijn bedrijf al enige tijd de ‘human engine’ achter het Microsoft TalentLab. Microsoft Nederland wil hiermee het aandeel van professionals die werken met Microsoft Technologie (.Net, Sharepoint en Dynamics) vergroten door starters direct aan zich te binden en ervaren professionals uit andere technologieën (Java, Delphi, PHP, Perl, Lotus, SAP, Oracle eBS, etc.) “om te katten”. Naast onze activiteiten met de website – die al tot aardig wat plaatsingen bij een aantal Microsoft partners heeft geleid – is er vanaf deze maand ook de mogelijkheid om in diverse regio’s een event te bezoeken. Meer weten?

In de weken van 21 januari en 28 januari organiseren we in de middag events in Eindhoven (21 januari – High Tech Centre), Zwolle (22 januari – De Buitensociëteit), Amsterdam (23 januari – Nemo), Rotterdam (24 januari – Stroom) en Utrecht (28 januari – Media Plaza). Op elke event zullen partners uit die regio cases presenteren van de genoemden Microsoft Technologiën en is er de mogelijkheid tot speeddaten met diezelfde partners. We werken voor dit event o.a. samen met het CWI, wat al een groot aantal geïnteresseerden heeft weten te benaderen. Daarnaast nodigen we zelf de ingeschrevenen van het Microsoft TalentLab uit de regio uit om aanwezig te zijn. Microsoft benadert de studentenpopulatie op de diverse Hogescholen en Universiteiten met creatieve campagnes. We zijn erg benieuwd wat dit ouderwetse offline event gaat betekenenen voor dit vernieuwende arbeidsmarktintiatief. En, oh ja, heb je zelf interesse, meld je dan aan via deze link. Wie weet zie ik je daar?

9 antwoorden
 1. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  Op de terugweg van een geslaagd TalentLab event in Zwolle. Toch leuk bloggen met 140 per uur op de A28 met je UMTS-kaart. Na een wat stroeve start gisteren in Eindhoven, heb ik vandaag weer het gevoel dat we op de goede weg zijn. Groeten van Wiljo (die rijdt).

  Beantwoorden
 2. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @ Bas van de H.: Nou, even kort en krachtig dan:
  1. Na deze sessies kunnen de mensen bij de partners op gesprek voor een baan met opleidingsarantie. Bij gebeleken succes herhalen we deze tournee elk kwartaal.
  2. Het TalentLab wordt een ’technology hangout’, maar niet besloten en niet alleen voor studenten. Daar wordt hard aan gewerkt.
  3. Er is al een stagebank bij Microsoft. Die moet alleen nog ge

  Beantwoorden
 3. Bas
  Bas zegt:

  @Bas & Saskia: volgens mij sprak ik in mijn reactie over niet zo veel en stelde ik vooral veel vragen, waarop het lijkt of er meteen in de verdediging wordt gegaan, maar geen antwoorden op de vragen wordt gegeven. Ik begrijp daaruit een beetje dat die vragen dus vooral met ‘nee’ beantwoord zouden worden? Jammer zou ik dan zeggen, gemiste kansen.

  Beantwoorden
 4. Saskia Nijs
  Saskia Nijs zegt:

  Bas,

  Dank je wel voor je reactie. Graag wil ik even op 2 punten reageren. Allereerst de vernieuwde website. Ik ben blij met de verbeteringen die we hebben doorgevoerd omdat het meer duidelijkheid geeft over wie we willen bereiken en wat we de bezoeker kunnen bieden. Dat dit nog zeker niet de technische ‘hangout’ is die we willen realiseren, staat buiten kijf, maar het is weer een stap in de goede richting. Daarnaast spreek je over de studenten. Via talentlab proberen wij studenten aan een baan te helpen. Er is echter binnen Microsoft een volledig team dat dagelijks bij alle Nederlandse universiteiten, hogescholen en mbo’s komt om met professoren, studenten en decanen te praten over Microsoft. Daarin bieden wij veel mogelijkheden om met onze technologie in contact te komen. Kijk ook eens op de dingen die wij doen rondom Imagine Cup https://www.microsoft.com/netherlands/studenten/competities/imaginecup2008.aspx
  Op dit moment zijn we hard bezig om alles te gaan integreren binnen Talentlab.

  Beantwoorden
 5. Bas
  Bas zegt:

  Mijn compagnon op recruitmentmatters vindt de nieuwe homepage zonde. Ik zie verbeterpunten (genoeg), maar beter dan de vorige.

  Ik geloof wel in on- en offline combinaties. Alleen vraag ik me af of het in deze wel zo naadloos overloopt. Ik denk dat studentenwerving wel offline moet, maar niet zonder een hele sterke online component. En dan is mijn vraag meteen: wat na deze sessies? Hebben jullie een prachtige besloten online community gebouwd waarin je deze mensen de komende

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *