MIR 2021 – The Roadtrip

Vrijdag 28 januari 2022 was het eindelijk zover. Na wekenlang in spanning te hebben gezeten en nadat in de laatste 24 uur mensen nog van positie waren gewisseld, zouden eindelijk de winnaars van de verkiezing tot Meest Invloedrijke Recruiter van 2021 bekend worden gemaakt. Maar ja, we leven (nog steeds) in bijzondere tijden, dus een event was er – wederom – niet bij. Dus wat doe je dan? Juist! Wederom een roadtrip door Nederland om alle winnaars te verrassen met een bezoek. 500 kilometers op één dag, maar heb je ook wat!

Nadat ik de dag tevoren de inmiddels vertrouwde dikke verlengde, zwarte Mercedes Vito had geregeld bij Diks (tsja, er moest een contrabas mee), we een heel tof borrelpakket voor elke winnaar van Fromagerie Kef hadden geregeld, de gepersonaliseerde certificaten had opgehaald bij mijn huisdesigner Nikolai (en ze ook had ingelijst), de bloemen had opgehaald (rode tulpen gesponsord door Compagnon),  en de goodiebags van onze sponsoren had gevuld, konden cameravrouw Katrijn Westland (ja, mijn dochter, net afgestudeerd aan ArtEZ), aubadebrenger Jaap Somsen van Somsen Music  en ik zei de gek op vrijdag 28 januari om 8:30 uur in de ochtend op pad.

Publieksaward Meest Invloedrijke (Agency) Recruiter

Corwin in den Eng mocht maar liefst twee Publiekswards in ontvangst nemen, die van Cammio en die van Carerix

Als eerste brachten we daarna een bezoek aan Corwin in den Eng van Decent in Amsterdam Noord. Toen we daar klokslag 9 uur aankwamen moest hij nog aankomen op de fiets. Tot zijn grote verrassing won hij niet alleen de Carerix Publieksaward voor Meest Invloedrijke Agency Recruiter, maar bleek hij – na het controleren van de stemmen door onze “notaris” Rogier van Meer – ook nog eens meer geldige stemmen te hebben dan de – tot dan toe – koploper Kevin Wouters in het overall klassement. Hij kreeg dus maar liefst twee awards!  Ook de Cammio overall Publieksaward was voor hem. Check de overhandigingsvideo hier op LinkedIn. overhandigen.

Corwin was in zijn categorie in een pittige strijd gewikkeld met nummer twee Didier van Heezen van Sparkling People, zoals wel blijkt uit nevenstaand (bruto ;-)) uitslagenlijstje. Al waren maar 424 stemmen van zijn 517 stemmen geldig, toch bleef hij Didier voor, die na correctie 388 stemmen van zijn 470 uitgebrachte stemmen over had. Wie deden er nog meer mee in deze categorie en wat waren hun stemmen aantallen:
3. Joanne Breunese met 85 geldige stemmen
4. Melvin Weerwag met 68 stemmen.

Met maar twee inzendingen voor de Juryprijs in deze categorie voldeed deze helaas niet aan de criteria voor de Jury om een categorieprijs uit te reiken, namelijk minimaal drie bovengemiddelde inzendingen.

Zoals gezegd was Corwin ook winnaar van de overall publieksprijs na correctie voor ongeldige stemmen. Hij was hiervoor in een bittere strijd verwikkeld met Kevin Wouters van stemmachine Timetohire. Die leek woensdag om middernacht bij het sluiten van de stembussen de winnaar zoals je ziet in bijgaande grafiek. Maar na het verwijderen van ongeldige stemmen hield Kevin 414 van zijn 560 stemmen over en Corwin 421 van zijn 506 stemmen. Met 7 stemmen verschil pakte hij dus ook de overall award.

De Overall Award (TOP 8):

1. Corwin in den Eng 421 geldige stemmen (van 506 totaal)
2. Kevin Wouters 414 stemmen (van 560 totaal)
3. Didier van Heezen 330 stemmen (van 396 totaal)
4. Wim Dammans 276 geldige stemmen
5. Nicole Borja Mellos 251 geldige stemmen
6. Patty Baken 242 geldige stemmen
7. Timon Gerritsen 206 geldige stemmen
8. Diederik van Vugt 159 geldige stemmen

Publieksaward Meest Invloedrijke Recruitment Talent

Een trotse Nina van Eede met haar Academy for Recruitment Publieksward

Onze tweede stop was eveneens in Amsterdam maar nu in Amsterdam Zuidoost. Daar brachten we een bezoek aan het kantoor van Independent Recruiters om daar Nina van Eede te verblijden met de Academy for Recruitment Award voor Meest Invloedrijk Recruitment Talent van 2021. Haar collega’s deelden mee in de feestvreugde en Jaap bracht haar een prachtige aubade op de contrabas.
De runner ups in de Talent categorie waren Monika Verlaan van DIT IS WIJS en Bart Boting van 2B Technical Recruitment met 136 respectievelijk 116 geldige stemmen. Daar stak Nina met haar 220 geldige stemmen flink bovenuit.

Jury Award Meest Invloedrijke Corporate Recruiter

Libby Fox didn’t see the Independent Recruiters Jury Award coming

Ook stop nummer drie was in Amsterdam waar we de eerste Jury Award mochten overhandigen aan Libby Fox van Payaut. Zij ontving de Independent Recruiters Jury Award voor Meest Invloedrijke Corporate Recruiter van 2021. Zelden zo’n blije gup gezien met een award. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de jury erg lang heeft moeten vergaderen om tot een winnaar in deze categorie te komen, waar maar liefst 5 deelnemers om de Juryprijs streden en de kwaliteit erg hoog was. Lang werd er getwijfeld tussen de creativiteit van Paulien Wilde, de fantastische randvoorwaarden die Patty Baken wist te scheppen en de geweldige resultaten die Libby Fox in korte tijd had weten neer te zetten, Maar uiteindelijk viel de keuze op Libby.

Publieksaward Meest Invloedrijke Recruitment Marketeer

Liesbeth Dusseljee staat te stralen met haar Talmark Publieksaward

Toen was Heemstede aan de beurt waar we de Talmark Publieksaward voor de Meest Invloedrijke Recruitment Marketeer mochten overhandigen aan Liesbeth Dusseljee in het kantoor van haar werkgever BRANDMANNEN. Gelukkig voor haar deden Sam Ruijssenaars van bol.com (toch nog 122 geldige stemmen) en Tomas Haviar van Mollie (ook nog 88 geldige stemmen) alleen mee voor de Juryprijs, waardoor ze met haar 247 stemmen ruim aan de leiding lag. Maar ook in de Marketing categorie was het niveau volgens de jury onvoldoende hoog (meer dan 3 punten gemiddeld op een vijfpuntsschaal, de lat ligt dus hoog) om een aparte juryprijs toe te kennen.

Publieksaward Meest Invloedrijke Interim Recruiter

Kevin Wouters ontvangt de Compagnon Publieksaward

Op weg dus voor award nummer vijf. Die mochten we in Leidschendam overhandigen aan Kevin Wouters van Timetohire. Ondanks dat hij misgreep voor de overall publieksprijs, wist hij wel in de categorie Interim beslag te leggen op de Compagnon Publieksaward voor Meest Invloedrijke Interim Recruiter. Met 443 geldige stemmen had hij een dikke voorsprong op Diederik van Vugt met 443 geldige stemmen, die op zijn beurt weer fors voorlag op Chavez Peters (140 geldige stemmen) en Anton Tempelaar met 28 stemmen.
Ook hier was de gemiddelde jurybeoordeling (ondanks de 3 inzendingen) niet bovengemiddeld en werd dus geen aparte jury award toegekend.

Publieksaward Meest Invloedrijke Corporate Recruiter

Patty Baken ontvangt haar Independent Recruiters Publieksaward

Voor award nummer 6 moesten we een lange stint maken van Leidschendam naar het Brabantse Veldhoven, waar Patty Baken (die ook heel dicht bij de corporate juryprijs was) wél beslag wist te leggen op de Indpendent Recruiters Publieksaward voor Meest Invloedrijke Corporate Recruiter. De blijdschap was er niet minder onder. Zeker nadat ze ook nog de Patty versie van “Het Kleine Café aan de Haven” te horen kreeg. De harde cijfers in deze categorie:
1. Patty Baken 379 geldige stemmen
2. Timon Gerritsen 215 geldige stemmen
3. Anneke van der Meer 130 geldige stemmen
4. Paulien Wilde 108 geldige stemmen
5. Elias Ucu Noya 47 geldige stemmen
6. Libby Fox 32 geldige stemmen.

Publieksaward Meest Invloedrijke Sourcer

Bas Westland en Jaap Somsen zijn helemaal blij om Nicole Borja Mellos te zien

Na een klein ritje naar Eindhoven konden we de zevende award uitreiken in onze nieuwe categorie: die van de Sourcers. Je zag haar al even in de deuropening in de foto boven dit artikel. De Textkernel Publieksaward voor Meest Invloedrijke Sourcer van 2021 werd gewonnen door Nicole Borja Mellos van Succesr. Met 353 geldige stemmen wist deze Braziliaanse haar Vlaamse tegenstrever Wim Dammans met zijn 303 geldige stemmen voor te blijven. Op enige afstand gevolgd door de dame die zelf Wim nomineerde: Kim Lokenberg met 166 stemmen. Menno ten Horn sloot de gelederen met 107 stemmen.
Met maar twee jury inzendingen door Wim en Nicole werd ook in deze categorie helaas geen jury prijs uitgereikt.

Jury Award Meest Invloedrijke Recruiter

Wim Dammans ontvangt de wissellijst als #MIR2021

Tsja, en toen brak de spannendste fase van de dag aan. Allereerst togen we naar Leusden om bij Marcel Borst van Bluetech Engineering en #MIR2021 de wissellijst en kroon op te halen. Daarmee gingen we op weg we naar het Talent Mapper kantoor in Bunnik waar Wim Dammans niet meer helemaal op onze komst had gerekend en zeker niet dat hij de Cammio Overal, Jury Award voor Meest Invloedrijke Recruiter van 2021 mocht ontvangen. Zeker omdat hij als Sourcer voor het eerst in deze nieuwe categorie meedeed.  Met deze prijs ontvang je de wissellijst en de kroon en mag je in 2022 ook in de jury plaatsnemen.

Uiteraard willen we ook stil staan bij de genomineerden die volgens de jury erg dicht in de buurt kwamen van Wim. De 7 genomineerden hieronder scoorden allemaal – in deze volgorde – bovengemiddeld bij de jury.
1. Wim Dammans van Talent Mapper
2. Libby Fox (en ook winnaar van de enige Jury Category Award) van Payaut
3. Paulien Wilde van de Gemeente Almere
4. Patty Baken van Brunel
5. Tomas Haviar van Mollie
6. Sam Ruijssenaars van bol.com
7. Diederik van Vugt van Recruitment Now

Jury Feedback
Kijk vooral zelf de filmpjes terug van alle strijdende recruiters waarin ze de jury vragen beantwoorden en vorm zelf je mening. Dat doe je door te klikken op hun naam. Hieronder de tips en de tops van de jury voor elke deelnemer (in alfabetische volgorde) toegevoegd.

Anneke van der Meer
+ We zagen een paar mooie elementen in je betoog
+ Je bent goed in staat om ambassadeurs te vinden die jou willen vertegenwoordigen
– Origineel dat je anderen de filmpjes laat inspreken, maar zorg dan dat ze wel specifiekw zijn over JOUW bijdrage
– Presenteer de volgende keer zelf, het is jouw moment om te ‘shinen’ en te laten zien wat jij kan en waar je goed in bent

Anton Tempelaar
+ Je deelt kennis met andere scholen om hen te helpen vacatures te vervullen in een steeds krapper wordende arbeidsmarkt.
+ Anton’s verhaal is heel intrinsiek en heel erg eigen is. Hij heeft echt passie voor wat hij doet.
+ Hier en daar een verrassende twist.
+ Mooi succes benoemt en je doet veel om bij te blijven in je vak. Ook tof dat je intern veel kennis deelt
– Als je aangeeft dat DEI belangrijker wordt in het hele recruitmentproces in 2022, leg dan uit hoe je dat ziet.
– Probeer de volgende keer iets meer te sprankelen in je presentatie.
– Geef nog concreter antwoord op de vragen

Corwin in den Eng
+ Door zelf eerst aan te geven wat je onder succes verstaat, schep je een goed kader.
+ Ik wel mooie dingen gehoord; delen kennis met partijen, clubhouse, ronde tafel sessies.
+ Je kunt zo invallen voor Mark Rutte op de persconferentie, je spreekt met overtuigin
– Probeer een basisvoorwaarde (o.a. aandacht voor de kandidaat) niet als innovatie te noemen, maar iets echt vernieuwends.
– Probeer vooral wat meer inhoudelijk antwoord te geven op de vragen

Didier van Heezen
+ De wijze waarop je anderen enthousiasmeert, of dat nu via een interne training aan collega’s is of via de socials het eerlijke verhaal vertelt
+ Jij bent getraind om dit te doen, dat is wel duidelijk!
+ Fijn om een bureaurecruiter te zien die met vanuit een oprecht enthousiasme vertelt over het enthousiasmeren en matchen van kandidaten.
+ Je investeert veel in ontwikkeling van jezelf. En weet goed over te brengen wat je wilt vertellen.
Specificeer iets meer. Als je het hebt over ‘delen via social media’, over welke media hebben we het dan? Geef beter aan welke rollen en acties jij hebt gehad.

Diederik van Vugt
+ Ontzettend goed dat je bezig bent met het professionaliseren van het vak door het delen van je kennis, o.a. via je eigen podcast.
+ Diederik wanneer je aangeeft hoe jij een opdracht aanpakt is het duidelijk: Je weet wat je doet. Daarnaast onderhoud en deel je kennis.
+ Je bent erg authentiek en erg duidelijk over wat jij op eigen kracht voor elkaar krijgt.
– Als je aangeeft wat je grootste succes is, geef dan ook aan wat het heeft opgeleverd. Eerst voor 80% afhankelijk van uitzendburaus. En nu?
– Je probeert eerder bestaande innovaties heel goed uit te voeren, dan dat we echt wat nieuws horen.
– Probeer wat beter aan te geven wat jouw rol in het geheel is. Dat geeft beter inzichten in jouw kennis en kunde.

Kevin Wouters
+ Echt heel goed dat je kijkt naar nieuwe ontwikkelingen, zoals de metaverse, en daar de kansen van ziet.
+ Kevin heeft een groot netwerk en zet dit in om anderen te inspireren en zichzelf up to date te houden. De podcasts waren oprecht erg leuk.
+ Je benoemt een mooie trend. Je hebt toffe successen en innovatie!
– Bij de vraag over het op peil houden van kennis had je completer mogen zijn en je niet alleen focussen op de podcast.
– Ik denk dat als je je beter had voorbereid, je antwoorden van een veel hoger niveau hadden kunnen zijn. Ook had je dan beter omschreven welke rollen en acties jij hebt ondernomen
– Sommige dingen die je noemde waren wat ver gezocht.
– Probeer het iets meer over jezelf dan je werkgever te hebben. In deze verkiezing draait het om jou en je vakgenoten.

Libby Fox
+ It seems you are really successful at Payaut. You implemented a lot in relatively short time and looking to the future as well. Nice intro to the trend for 2022.
+ You have a great story to tell. Get a stage!
+ Libbby is definitely a high energy and high motivated recruiter. She knows the drill and she knows where to innovate to make recruitment even better. Her succes in a fin tech company keeping it gender diverse is absolutely magic. Her idea on what is needed to recruit new employees (but also keep them within the company) are spot on. Libby is not only an influence for recruiters in the NL. Libby is the type of recruiter every company deserves, every recruiter would love to have as a colleague and every recruiter can learn from.
+ Quite refreshing, no-nonsense and high energy approach in recruitment.
+ Je vind je werk echt leuk en straalt dit ook uit. Ik krijg ook het idee dat je dit enthousiasme goed weet over te brengen naar je collega’s en andere vakgenoten.
– Geef duidelijk en concreet antwoord op de vragen.

Liesbeth Dusseljee
+ Leuk dat je durft te experimenteren met nieuwe media zoals Turff.
+ Liesbet is gewoon een vakvrouw. Ze weet wat ze zegt, ze weet wat ze doet. ze weet waar ze het over heeft.
+ Wat ik enorm waardeer is dat ze aangeeft ook echt voor kandidaat en klant het verschil te willen maken.
+ Presenteert en verwoord de antwoorden goed.
– Specificeer. Als je vertelt over webinars die je volgt en events die je bezoekt, vertel dan welke dat zijn, waarover ze gaan.
– Probeer de volgende keer een echte innovatie pakken, nu waren het vooral nieuwe versies van een bestaande methode.
– Probeer er iets meer van te maken dan een pitch voor de inzet van mediakanalen.
– Probeer de volgende keer staand te presenteren in een actievere houding, als markeert weet je dat vorm ook telt.

Nicole Borja Mellos
+ Good you followed up on that guy that didn’t want to sign, at first. You ‘won’ in the end!
+ Nicole is a sourcer who knows what she is doing and is always trying to improve herself. Bij gaining knowledge from others, candidates and her own data. I am sure I would love to work with this practical and intelligent mind.
+ I like your answers and energy.
+ Je bent echt met je vak bezig dat hoor ik terug in alle antwoorden.
– Try to be a ‘source of wisdom’ for other recruiters (non-colleagues) too.
– I do hope Nicole will use all her knowledge to find those sourcers that are looking for all this knowledge and experience, that she doesn’t know yet.
– Geef concreter antwoord op de vragen en denk aan je presentatie

Nina van Eede
+ Heel goed dat je je zo bewust bent van het gevaar van discriminatie en kijkt naar de mogelijkheden van anoniem solliciteren.
+ Nina is op de goede weg en ik denk dat ze bezig is met de juiste dingen.
+ Snijdt regelmatig de juiste onderwerpen aan.
+ Je bent als junior al goed met je vak bezig en denkt na over de verschillende aspecten! Ga zo door!
– Maak het wat concreter. Als je praat over je grootste successen, vertel dan hoeveel matches je hebt gemaakt of licht er een bijzondere match uit.
– Kan nog wat aan diepgang winnen, maar gezien je korte ervaring is dat heel begrijpelijk.
– Presentatie kan nog iets beter, je zal wel last van je arm hebben na het opnemen van het presenteren ;-)

Patty Baken
+ Je blijft heel consistent. Daardoor bouw je als het ware je verhaal op. Het past bij elkaar. Het klopt.
+ Patty wat ben jij betrokken en wat mag Brunel verdomd blij zijn met jou!
+ Passie en gedrevenheid om recruitment op de kaart te zetten spat er vanaf en het blijft niet alleen bij woorden.
+ Je communiceert goed en helder en zoals je het omschrijft ben je gave dingen aan het doen bij Brunel!
– Bij de vraag over de grootste innovatie heb je het steeds over ‘we’ en ‘onze’. Maar wat is jouw inbreng? Jouw rol? Dat mag nog duidelijker naar voren komen.
– Ik had graag meer gezien van jouw learnings. Wat kan jij doen om een ander te helpen? Ook wanneer het niet om Brunel gaat.
– Als je staand presenteert, komt dat nog beter over. Duidelijker vertellen over je eigen rol in de antwoorden.

Paulien Wilde
+ Je geeft op rustige en heldere wijze antwoord op de vraag.
+ Paulien laat goed zien hoe je in een periode waarin je wellicht niet de meeste mogelijkheden lijkt te hebben toch heel innovatief kan zijn. Zelfs in de bureaucratische wereld van de overheid. Wat een mooi mens met dito intrinsieke informatie.
Ik wordt erg blij van de open hiring die ze gedaan hebben; andere praten erover, Paulien en haar collega’s doen het gewoon. En ze treden er als grote , bestuurlijk ingestelde organisatie mee naar buiten om te laten zien dat het kan.
+ Je doet goede dingen bij Gemeente Almere! Goed bezig!
– Bij vraag 3 vertel je dat je op een seminar gesproken hebt. Dat vergeet je echter te vermelden bij vraag 4, waar kennisdeling aan de orde komt. Let dus op relevantie.
– Beantwoord de vraag en wijk niet af. Je hebt echt toffe dingen gedaan maar doordat je van de vraag afwijkt wordt dat niet altijd even duidelijk.

Sam Ruijssenaars
+ Echt verbinding zoeken met sollicitanten.
+ Sam weet heel goed waar zij over praat. De careersite van Bol.com is voor mij de kandidaat gerichte website die hiermee ver voorop loopt bij anderen. Het is herkenbaar. Het feit dat learnings vanuit de organisatie gebruikt zijn voor deze careersite. Well done met een groot uitroepteken !!
+ Je presenteert goed en helder, je verwoord je goed. Noemt mooie succes en innovaties en omschrijft ook goed waarom je bepaalde zaken belangrijk vindt.
– Het is nog wat veel ‘kleuren binnen de lijntjes’; soms hoor ik wat verrassende invalshoeken maar naar mijn smaak iets te veel data en iets te weinig bezieling.
– Geef duidelijk en concreet aan wat je eigen rol in het geheel is geweest.
– Als gevraagd wordt om het specificeren van bronnen die belangrijk zijn voor het op peil houden van je kennis, doe dat dan (nu zeg je bv ‘daar zijn tools, partijeen en mensen voor’; wie? welke?)

Timon Gerritsen
+ Wat goed dat je invloed op het vak uitoefent door in de beroepsveldcommissie van de HAN te zitten en daar bv ook kennis deelt over inrichting stageportaal.
+ Timon weet oprecht wel wat hij doet en maakt in mooie woorden vertelt hij over het  on-boarding programma en hoe er meer gekeken wordt naar wat iemand echt kan
+ Prima stappen gezet, toelichting op de innovatie (onboardingapp) is goed.
+ Je bent een natuurlijke prater en weet je zelf goed te verkopen.
– Prima trends, maar hou het bij de belangrijkste trend. Dat is de vraag.
– Probeer wat minder corporate jargon te gebruiken.
– Jammer dat je de trend wat minder onderbouwt.
– Je presentatie kan nog beter en wees wat concreter in je antwoorden.

Tomas Haviar
+ Good job building an employer branding and recruitmentmarketing-function from the ground up.
+ It takes balls to join again and it takes bigger balls to learn from the one you’ve lost before. The work done within Mollie – going form scratch to where you are now – is amazing and shows real potential. The fact that you have helped someone to become an employer branding professional is amazing. And yes I do believe recruitment marketing is becoming more important than ever and no longer is something fortune 500 companies need to do!
+ Strong candidate who build up a new discipline and made a lot of impact with that.
+ Mooie heldere antwoorden, je deelt veel kennis en hebt een mooie trend benoemd.
– A recruitment dashboard: Is it an innovation, an improvement or a success? Be concise about that and explain more clearly why it is innovative.
– Denk aan je presentatie. Dit kan beter, soms mis ik wel jouw bijdrage in de succes en innovaties.

Wim Dammans
+ Dat je zoekt naar nieuwe wegen om kandidaten te bereiken (Discord).
+ Tsja… Wat kan ik zeggen. Als iemand invloedrijk geweest op dit gebied voor mij en de Talent Sourcers die ik kent was het Wim het afgelopen jaar. Hij is niet alleen zelf innovatief hij deelt dit met anderen waardoor het vak ook groeit!
+ Impressive en dat zonder het standaard commerciële randje.
+ Je verteld helder en bent bezig met vernieuwing in je vakgebied. Heel cool!
– Het opzetten van een Talentpool klinkt interessant. Daar mag je dan meer over vertellen. Hoe ziet het eruit? Wat heb je gedaan?
– Presenteer met meer enthousiasme. Je hebt een tof verhaal, deel dat levendiger, dan komt dat beter over.

Bedankt!
Uiteraard moeten we wat mensen bedanken voor deze editie van de verkiezing tot Meest Invloedrijke Recruiter. Om te beginnen onze juryleden Marcel Borst, Annelies Graafland (namens Recruiters United), Koen Roozen (namens de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en Marco Hendrikse (namens de Academy for Recruitment), die er aardig wat nakijkuurtjes op hebben zitten.

En niet te vergeten onze onbezoldigde notaris Rogier van Meer, die al jaren alle stemmen controleert op geldigheid. En zonder muzikale opluistering van Jaap Somsen was het natuurlijk veel minder feestelijk geweest. En mijn eigen dochter wil ik natuurlijk bedanken voor haar fantastische camera en edit werk.

En last but not least, onze sponsoren, Academy for Recruitment, Cammio, Carerix, Compagnon, Independent Recruiters, Talmark en Textkernel, maar in het bijzonder Walter Hueber, Reinald Snik, Frank Roders, Olfertjan Niemeijer, Ricardo Risamasu, Ellen van Hierden en Gerard Mulder. Dank voor jullie steun, ook in deze bizarre tijden.

En uiteraard gaan we in 2022 weer een #MIR2022 starten met deze keer Wim Dammans in de jury als vervanger van Marcel Borst. Laten we hopen dat we dat dan begin 2023 met een mooi award event kunnen afsluiten! Alle genomineerden en winnaars zijn in ieder geval mijn special guest tijdens Emerce Recruitment op 5 april a.s., wat weer een echt live event wordt in de Meervaart in Amsterdam.