“Nee” verkopen verkoopt – deel II

Eerder deze week plaatste Karst Dollekamp een grappige post dat “nee” verkopen aan klanten en prospects goed werkt. Interessant is om te kijken of het andersom ook werkt, aan de sollicitanten-kant. Al eerder plaatste John van Vroenhoven van Zylom een hilarische vacaturetekst.
Vandaag kwam ik al surfend op de website van Rotterdam CS, een open source community solutions bedrijf, de onderstaande tekst tegen:

“Werken bij Rotterdam CS

Wij zijn een klein bedrijf en dat willen we zo houden, qua cultuur dan. We willen wel groeien in het aantal medewerkers maar de prettige, kleinschalige sfeer mag daardoor niet verpest raken. Daarom geven wij hier een algemene vacature-omschrijving, voor iedere vraag die je met “Ja” beantwoord scoor je 1 punt:

1. Heb je meer dan 12 jaar ervaring met Java programmeren?
2. Verwacht je een lease-auto?
3. Ben jij er ook van overtuigd dat Microsoft Windows het beste Operating System is omdat het zo goed beveiligd is en omdat meer dan 90% van alle internet gebruikers Internet Explorer gebruiken?
4. Vindt jij ook dat de invoer van Software Patenten een goede zaak is om de belangen van gevestigde bedrijven te waarborgen?
5. Ben jij ook van mening dat een goed software product alleen maar gebouwd kan worden aan de hand van een volledig uitgewerkt UML diagram?

Tel je punten op. Scoor je 1 of meer punten dan kun je nu meteen verder zoeken op www.monsterboard.nl, of een andere vacaturesite want wij hebben je NIET nodig.”

Briljant! Met name omdat door te zeggen wat je NIET zoekt heel helder kunt communiceren wat je WEL bent. En gelukkig weet ik dat het in het geval van Rotterdam CS echt waar is, aangezien het door drie oud-collega’s van me is opgericht, die ik hoog heb zitten.
Ben benieuwd of er nog meer mensen zijn met dit soort leuke voorbeelden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *