Net niet perfect genoeg………….

Vandaag had ik contact met een opdrachtgever voor wie ik – om er binnen te komen – flink heb gestunt met de prijs. Ik weet het, da’s niet slim, zeiden mijn collega’s ook al, maar het is wel een heel hip e-bedrijf midden in de grachtengordel, dus toch maar gedaan. Maar het wordt nog leuker…..

Ze zochten een techie van het soort waarbij een ervaren J2EE-architect qua schaarste redelijk verbleekt. Stel, ik vind die persoon, maar hij zit vast aan een contract tot het eind van het jaar, maar weet beide partijen toch over te halen om samen te gaan praten. Persoon en kwestie en bedrijf vallen compleet voor elkaar, maar ja, einde van het jaar (misschien wat eerder, als zijn project vroeger klaar is), is toch een probleem en misschien komen ze nog wel iemand tegen in de tussentijd met nog meer ervaring………………huh? Of ik hem voor mijn stunttarief (trust me, you don’t want to know) nog een half jaar warm wil houden? Toen heb ik maar even nee gezegd en duidelijk gemaakt dat ik hem zo voor het reguliere tarief bij drie andere relaties zou kunnen plaatsen. Heb hen de ’tip’ gegeven hem gewoon een contract aan te bieden met als ingangsdatum einde jaar, hem te vragen zich in de tussentijd verder te bekwamen in de betreffende ’technique exotique’ en hem wat ‘real live’ cases te geven om op te oefenen in de tussentijd in ruil voor vakantiedagen na indiensttreding. Vonden ze helemaal niet zo’n gek idee. Gingen ze over nadenken. Zucht…………..fijne Hemelvaart!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *