Nicole van Thoor (Spargle) Meest Invloedrijke Recruiter van 2012

Het was dit jaar wederom een ongekend spannende strijd wie in 2012 de “Meest Invloedrijke Recruiter” is geweest. Dankzij een inspannende telochtend samen met Rogier van Meer (dank, dank, dank! – Rogier kan trouwens naast heel goed stemmen tellen ook optreden als budgetcoach en als kok en gastheer op al je feesten en partijen, ook op het water!) weten we nu de uitslag. We moesten nog de nodige dubbelstemmen verwijderen (foei!), (deels) anonieme en stemmen vanuit bedrijfsaccounts eruit halen. Dat waren er in totaal 36 van de 858 uitgebrachte stemmen, maar die waren te weinig om een verschil te maken in de uitslag.

Maar we weten nu dat Nicole van Thoor, Managing Partner bij Spargle, de grote winnaar, de overall winnaar is met 279 geldige van de 822 geldig uitgebrachte stemmen.Uiteraard is zij daarmee ook categoriewinnaar in de categorie Agency Recruiters.

In de categorie Interim Recruiters is Gertjan van Swieten, Corporate Recruiter a.i. bij Trans Link Systems vanuit Compagnon winnaar. Hij zat Nicole ook dicht op de hielen in het overall klassement waar hij tweede werd met 261 van de 822 geldig uitgebrachte stemmen. Sterker nog, tot gisterenmiddag 14:00 uur lag hij nog op kop, maar Nicole heeft hem met een ongekende eindspurt ingehaald.

In de categorie Corporate Recruiters is Marcel Brilman, Senior Corporate Recruiter bij GDF Suez Energie Nederland de winnaar met 57 van de 822 geldig uitgebrachte stemmen.

Vermeldenswaard is zeker Samira Ibirane van de JC Groep, die ondanks haar prille carrière toch derde overall werd met 79 van de 822 geldige stemmen. Misschien heeft ze ons wel geïnspireerd tot een nieuwe categorie voor volgend jaar: “Rookie of the Year”?

Maar wie kwamen er in de buurt? Zowel overall als in de diverse categorieën? Kijk hieronder voor de volledige uitslag. Ook omdat daar een extra verrassing staat voor alle genomineerden!

Overall klassement:
1.  Nicole van Thoor, Managing Partner bij Spargle 279 stemmen
2. Gertjan van Swieten, Corporate Recruiter a.i. bij Trans Link Systems vanuit Compagnon 261 stemmen
3. Samira Ibirane, Junior Consultant bij JC Groep 79 stemmen

Agency Recruiter klassement:
1. Nicole van Thoor, Managing Partner Spargle 279 stemmen
2. Samira Ibirane, Junior Consultant JC Groep 79 stemmen
3. Floor Nobels, Online en Social Media Recruiter Worklife Recruitment 10 stemmen

Corporate Recruiter klassement:
1. Marcel Brilman, Teamleider Recruitment GDF Suez Energie 57 stemmen
2. Wouter Koeleman, Senior International Recruiter Backbase 39 stemmen
3. Yael O’Callaghan, Corporate Recruiter VUmc 24 stemmen

Interim Recruiter klassement:
1. Gertjan van Swieten, Corporate Recruiter a.i. bij Trans Link Systems vanuit Compagnon 261 stemmen
2. Radboud Fluttert, Interim Corporate Recruiter ICT / Eigenaar Bram B.V. 8 stemmen
3. Britt van Capelleveen, Eigenaar Realtime Recruitment / Co-ondernemer e-people / Vanaf maandag is zij Adviseur e-Recruitment bij Tempo Team 6 stemmen

De overigen (o.a. Björn Luijters (Essent) 9, Dave Vervoord (Cofely GDF Suez) 15, Heleen Stoevelaar (Best Selector) 1, Jaap Rip (bol.com) 8, Laurens Tienkamp (wie heeft een baan voor hem?) 1, Monique Nobel (Noblesse Recruitment) 2, Niels Moelard (Seven Stars) 1, Olfertjan Niemeijer (Independent Recruiters) 2, Rob van Elburg (RAVEcruitment) 4 en Rosa Bouwman (Amerpoort) 6, hadden allen minder stemmen in hun respectievelijke categorie.

Overall winnaar en agency categorie winnaar Nicole wordt o.a. geroemd vanwege haar gedrevenheid, vernieuwingsdrang en haar goede matches. Enkele citaten:

 • “Nicole van Thoor, geen discussie mogelijk daarover.”,
 • “Nicole van Thoor, Zij is van de verbinding. Niet alleen verbindt zij mensen om zich heen, Nicole gaat ook als mens de verbinding met je aan. Vraagt door naar de wens en eisen en ook bij de kandidaten blijft zij niet aan de oppervlakte.”,
 • “Ik stem op Nicole van Thoor van Spargle. Nicole beschikt over een unieke combinatie van strategisch inzicht met daarbij een uitermate goede mensenkennis. Hierdoor is zij in staat de juiste persoon te koppelen met een rol waarin die persoon het meest tot zijn recht komt en daarmee ook veel bijdraagt aan het bedrijf waar die persoon voor werkt.”,
 • “Mijn stem gaat uit naar Nicole van Thoor. Zij is degene die het vak Recruiter naar 2.0 en misschien wel 3.0 toe brengt!! Absoluut mensenmens, ze kijkt veel verder dan alleen naar het CV en ik vertrouw haar werk als geen ander. Meer dan 100% verdiend!!”,
 • “Nicole van Thoor: Put the man back in human resource.”
 • “Nicole van Thoor!!! Hopelijk verdien jij deze eretitel!!”
Runner up en interim categorie winnaar Gertjan wordt vooral geroemd vanwege zijn positieve en prettige stijl. Wat ze over hem zeggen:
 • “Ik stem op GertJan van Swieten(@GertJan 201) omdat hij heel bedreven is in het recruitingproces en altijd voor je klaar staat wanneer je vragen hebt op dat gebied. Daarnaast is hij een hele prettige collega met een positieve instelling en is hij gewoon een leuk mens!”
 • “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst: Gertjan van Swieten!”
 • “Mijn stem gaat naar Gertjan van Swieten omdat zijn searchbril hem zo mooi staat”
 • “God’s gift to recruitment”.
 • “Gertjan, zoals ik eerder heb laten weten; ik ben ENORM blij met mijn plekje bij TLS, DANK!”
 • “Moeilijk om te kiezen tussen Björn Luijters van Essent en GertJan van Swieten, beiden hebben een hele plezierige en deskundige indruk op mij gemaakt. Ik kies nu dan toch voor GertJan van Swieten, omdat hij een interim functie heeft. Misschien dat de nominatie bij werk-zekerheid kan helpen.”
 • “Gertjan van swieten DE 5.0 recruiter”

Marcel, categorie winnaar corporate, vooral vanwege zijn inhoudelijke kwaliteiten:

 • “#MIR2012 SiwardSwart @EmploITBlog Ik stem op @MarcelBrilman als recruiter van het jaar 2012. Wat Messi is voor voetbal is Marcel voor recruiting! #MIR2012
 • “Marcel Brilman! Altijd enthousiast en helder in zijn werk over zaken binnen zijn vakgebied en ook daarbuiten en niet te vergeten thuis in de keuken.
  Verder “what you see, is what you get”.

Nog enkele andere mooie quotes over andere genomineerden:

 • “Ik stem natuurlijk op Samira Ibirane! Met d’r mooie lange wimpers!”
 • “ManonSas @EmploITBlog #MIR2012 Hier een stem voor @dave_vervoord! Een echte recruitmentninja ;-). Succes Dave!”
 • “CariceKoeleman Ik stem op mijn papa!! @EmploITBlogWouter Koeleman #MIR2012 #backbase”
 • “Heleen Stoevelaar bewijst keer op keer dat ze met de nieuwste methodieken mensen kan werven en oog heeft voor ontwikkelingen in binnen en buitenland. Heleen was de eerste die ik ken, die o.a. Interpol en de FBI heeft getraind. Was de eerste headhunter die in NL succesvol Facebook gebruikte. Netwerker pur sang, waarin de kandidaat minimaal zo belangrijk is als de match en niet te vergeten een van de allerbeste docenten aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.”
 • “EelcovdV @EmploITBlog ik stem op @floornobels . Omdat ze haar werk goed doet, vernieuwend is, maar bovenal; tis gewoon een schat.”
 • “Floor Nobels is wat mij betreft momenteel de meest invloedrijke recruiter, met al haar activiteit op tv, de krant en online. Ze heeft er hard genoeg voor gewerkt, dus ze verdient het. (En dat zonder haar kids te verwaarlozen, als ik haar tweets zo lees.)”

Goed nieuws voor alle genomineerden
Aangezien ik 16 april dagvoorzitter ben van Emerce eRecruitment mag ik namens Gijs Vroom, uitgever van Emerce, alle 19 genomineerden vrijkaarten aanbieden voor dit top event. Er zal een speciale ontvangst zijn voor jullie op die dag. Wat? Dat blijft een verrassing.

What’s next?
Ik ga binnenkort weer een ronde tafel organiseren waarbij we met de winnaars van elke categorie (Nicole, Gertjan en Marcel) dit jaar de trends voor 2013 in recruitmentland gaan bepalen en de gevolgen daarvan voor het profiel van de recruiter.

Ik kijk nu al uit naar deze sessie met Nicole, Gertjan en Marcel, waarbij Wesley Hendriks als winnaar van 2011 natuurlijk ook aanwezig zal zijn om zijn kroon aan Nicole over te dragen.

Dank
Aan alle mensen die hun stem hebben uitgebracht en de mensen die me geholpen hebben de verkiezing ook dit jaar weer onder de aandacht te brengen en daarmee wederom tot een succes. Zeker niet in de laatste plaats de oud-winnaars van de jaren 2009, 2010 en 2011. Met bijna 700 stemmen alleen al op de blog, bijna 200 op Twitter, meer dan 6000 views van de blogpost en een dikke 200 likes op Facebook is dit een collectief succes van ons allemaal.

8 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] voorgaande jaren zijn Koos Wurzer (2015),  Rob van Elburg (2014), Britt van Capelleveen (2013), Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011), Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt (2009). Wie worden hun opvolgers in […]

 2. […] jaren zijn Koos Wurzer (2015),  Rob van Elburg (2014), Britt van Capelleveen (2013), Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011), Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt (2009). Wie worden dit jaar […]

 3. […] Interim en Job Euwes in de Categorie Talent. De overall winnaars van voorgaande jaren zijn Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011), Kay Goedhart (2011) en Roos van Vugt (2009). Wie worden hun opvolgers in […]

 4. […] van de Ronde Tafel van de verkiezing in 2012, toen Nicole van Thoor, werkzaam bij Spargle, met de titel aan de haal ging. Benieuwd? Gauw verder […]

 5. […] Twitter en deze blog Nicole van Thoor, Managing Partner bij Spargle, gekozen tot “Meest Invloedrijke Recruiter van 2012“. In 2012 hadden we ook voor het eerst 3 winnaars, omdat we de categorieën Bureau Recruiter […]

 6. […] Nicole van Thoor verkozen tot ‘Meest Invloedrijke Recruiter van 2012‘ […]

 7. […] van Thoor verkozen tot ‘Meest Invloedrijke Recruiter van 2012‘ Van binnen oprecht verrast, heel blij maar vooral diep geroerd ben ik door alle stemmen die […]

 8. […] en voorafgegaan door een heerlijke lunch in Restaurant Merkelbach, hebben de winnaars van de verkiezing tot “Meest Invloedrijke Recruiter 2012 een rondetafelgesprek gehouden over de Recruitment Trends voor 2013 en de gevolgen daarvan voor de […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *