Nooit meer MCSE!

Zo’n 2 maanden geleden ben ik begonnen met het updaten van mijn Microsoft certificering.

[[image:mcitp.jpg::center:0]]

Hoewel ik vroeger rustig de bèta en definitieve producten van Microsoft kon testen en mee kon spelen heb ik die luxe als zelfstandige niet meer. De tools die ik nu tot mijn beschikking had was:

  • een ESX 3,5 server 60 dagen evaluatie versie
  • Microsoft action pack als registered partner
  • Google
  • Examen trainingen
  • Een reistijd van ruim 2 uur in de trein.

Nu draai ik al mee in het MCSE upgrade traject sinds NT4 en ook dit keer was het weer helemaal anders. Zonder twijfel was dit het makkelijkste upgrade traject ooit terwijl Windows 2008 juist zoveel nieuwe dingen te bieden heeft. Veel meer dan het verschil tussen 2000 en 2003. Belangrijkste is wel dat de gehele certificeringbenaming op de schop is gegaan.

  • MCP (Microsoft Certified Professional) de titel die je al kreeg na het verdienen van slechts 1 examen heet tegenwoordig MCTS (Microsoft Certified Technology Specialist)
  • MCSA (Microsoft Certified System Administrator) is nu MCITP Server Administrator en is het examen voor de systeembeheerder
  • MCSE (Microsoft Certified System Engineer) is nu MCITP Enterprise Administrator

MCITP staat voor Microsoft Certified IT Professional en dat lijkt weer heel veel op het oude MCP. Liever had ik gehad dat de huidige benaming gehandhaafd bleef. Hoewel de waarde van de certificering discutabel was, was het in ieder geval duidelijk. Wat de uiteindelijke waarde van deze titels zal zijn? Geen idee, zelf heb ik altijd dat ik pas mag klagen over certificaten als ik het gehaald hebt. Ik heb de komende jaren de tijd om me verder te bekwamen op het laatste en mooiste 32 bits server OS wat Microsoft gemaakt heeft.

Dennis
MCSE, MCITP Server Administrator & Enterprise Administrator

Nou ik moet er nog even aan wennen.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *