Nummer 2 telt ook mee!

[[image:nummer2.gif::left:0]]Soms kiezen sollicitanten niet voor ons, maar vertrouwen ze ons toe dat we wel ‘second best’ waren. Na mooie woorden over onze opleidingsmogelijkheden, de goede sfeer en onze mooie locatie wens je deze persoon ontzettend veel geluk, succes en plezier bij zijn nieuwe werkgever.

Natuurlijk zijn complimenten leuk; Geeft ook eigenlijk best een goed gevoel. Totdat een collega je met beide benen op de grond zet en zegt dat we onze vacatures niet kunnen invullen met een positie-nummer-2 bij onze sollicitanten….

Bijna een jaar geleden gebeurde bovenstaande ook: “ik vind het heel moeilijk, maar reistijd en de grote naam en faam van de nummer 1 hebben uiteindelijk de doorslag gegeven.” Eigenlijk begreep ik hem wel. Inderdaad een grote naam. Een Nederlands bedrijf dat hoog op de ranglijst van veel mensen staat. Technologisch uitdagend, voor de kandidaat bijna om de hoek en een mooi salaris.

Een paar weken geleden stond hij ineens voor me. “Goh wat een bekend gezicht. Waar ken ik je van?” vroeg ik hem. “We hebben elkaar een jaar geleden gesproken. Ik koos toen voor een ander bedrijf, wat achteraf gezien niet de beste keuze bleek. Ik leer er te weinig, ik wil mensen om me heen waar ik van kan leren. Kortom: ik wil bij Sogyo aan de slag.” Na een prima gesprek over wat er wederzijds in een jaar tijd was gebeurd, vroeg ik hem of hij nog bij andere organisaties op gesprek ging. “Nee dat heb ik vorig jaar al gedaan, als ik bij jullie mag beginnen, dan zeg morgen mijn baan op.”


Nummer 2, helemaal zo slecht nog niet ;-)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *