Oproep: Wat worden de trends in 2007?

Allereerst wil ik jullie allemaal nog een inspirerend en gezond 2007 toewensen, waarin EmploIT hopelijk kan bijdragen aan het verkrijgen van meer inzicht in je loopbaan en de arbeidsmarkt in de wereld van ICT en internet. Eerder deze week belde Chris Nap (arbeidsmarkt)journalist van de Automatiseringsgids om mijn voorspellingen te vragen. Die kun je vrijdag in ouderwetse print lezen. Meer benieuwd ben ik naar jullie TOP 3 van trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor ICT-ers. Kom maar op!

Alvast wat andere publicaties ter voorbereiding. Een waarschuwing van Monster en op de homepage blijkt uit de poll dat we allemaal toch weer behoorlijk om ons heen aan het kijken zijn tot grote zorg van werkgeversorganiatie ICT Office.

2 antwoorden
 1. Bas
  Bas zegt:

  Ik ben er altijd vroeg bij geweest: in oktober mijn trend stuk al geplaatst: https://www.hrlog.nl/2006/10/31/trends-in-hr/

  Maar concreet:
  1) gedempte gekte op de arbeidsmarkt. Dus wel wat idiote acties, maar niet iedereen en niet de aller grootste.
  2) branding op de arbeidsmarkt: we willen ineens allemaal een merk als geweldige werkgever opbouwen (niet dat dat kan in een jaar tijd, maar we gaan er wel voor en tegen de tijd dat het zijn vruchten gaat afwerpen stoppen we er weer mee)
  3) recruitment nieuwe stijl. De advertentie is pass

  Beantwoorden
 2. Peter Horsten
  Peter Horsten zegt:

  Mijn top 3 krijgt een wat negatieve lading, maar dat is meer als waarschuwing bedoeld. Normaal ben ik nogal van de positieve namelijk.
  1. Zoals ik eerder schreef vrees ik dat de gekte dit jaar toch echt weer terug komt. Mooi voor de medewerkers, dan stijgen de salarissen weer. Of dit goed is voor de economie is twijfelachtig.
  2. Ik hoop dat we mensen met kennis van ICT een ICT-er zullen noemen, maar ik vrees dat ook dit zal verwateren zoals een paar jaar geleden.
  3. Tot slot verwacht ik (beetje prediken voor eigen parachie) dat steeds meer partijen op zoek gaan naar flexibiliteit over de grens. En dan heb ik het niet over grote, maar juist over kleinere outsourcingsprojecten, want de big deals zijn wel over. We gaan nu eindelijk slim outsourcen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *