Maak je cv overzichtelijk met een matrix

cvJe kunt een recruiter niet blijer maken dan door hem een cv te sturen waarover hij snel een beslissing kan nemen. Toch moet ik in een cv erg vaak zoeken naar iemands kwaliteiten. Die staan er dan wel, maar dusdanig verstopt dat ik ze bijna over het hoofd had gezien. Dat kan een stuk slimmer, bijvoorbeeld met een matrix-cv.

Onlangs heb ik op de ICT-community van Monsterboard uitgelegd waarom het goed is om je ict-cv te pimpen met een skillsmatrix of projectenmatrix. Een paar voordelen op een rijtje:

  • Een recruiter kan zo in één oogopslag zien waar iemands kwaliteiten liggen. Dat scheelt tijd en vergroot je kansen om uitgenodigd te worden
  • Een schaalindeling (bijvoorbeeld van 1-5) maakt het ook voor niet technologisch onderlegde recruiters makkelijk om een snelle inschatting te maken van iemands niveau.
  • Je kunt je matrix slim aanpassen aan de functie-eisen van de specifieke vacature.

Vooral dit laatste punt maakt een skills- of projectenmatrix zo waardevol. Er zijn altijd een paar harde criteria waar specifiek naar gevraagd wordt in een bepaalde vacature. Door die vooraan te zetten in je rij of kolom, wordt de recruiter meteen getriggerd.

Zo’n matrix is vooral handig voor ICT’ers met veel verschillende vaardigheden of die meerdere projecten achter hun naam hebben staan. Denk aan developers of ICT-projectmanagers.

Eisen benadrukken zonder te liegen

In een normale cv staat je ervaring meestal in omgekeerd chronologische volgorde. Dan kan het zijn dat de eisen waarom gevraagd wordt ergens halverwege staan. In een matrix kun je de ordening heel logisch aanpassen waardoor de belangrijkste punten vooraan staan en dus meteen opvallen. Zonder te liegen focus je je zo op wat de recruiter wil lezen.

Meer over het maken van een skills- of projectenmatrix – inclusief voorbeelden – lees je in het artikel Pimp je cv met een skillsmatrix of projectenmatrix.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *