Pas op voor Anneke!

Soms discussieren we op deze blog over het wel of niet benaderen van mensen die in (bijvoorbeeld Linkedin) profiel aangeven niet op zoek te zijn naar een baan.

Deze week maakte iemand het echter wel erg bot. Ene Anneke belde naar Sogyo en vroeg naar een collega. Ze gaf aan dat ze student was en de betreffende collega wilde benaderen voor een interview. Mmm vaag, je weet wel zijn naam, maar niet zijn e-mail en wel waar hij op dit moment werkt?  Anyway onze standaard aanpak om collega's niet lastig te vallen is de contactgegevens van de betreffende persoon even e-mailen naar de betreffende collega, die kan dan zelf beoordelen of hij wel of geen contact wil opnemen. De reactie die mijn collega kreeg op de vraag wat voor interview/onderzoek de student met hotmail adres precies wilde hebben was wel erg vaag…

Geachte meneer,

Eigenlijk belde ik
namens een gerenommeerd werving- en selectiebureau. Wij zijn namelijk namens
één van onze opdrachtgevers momenteel op zoek naar een Software Architect. Onze
opdrachtgever is een vooruitstrevende verzekeraar in het midden van het land.
De Software Architect bepaalt, onderhoudt en bewaakt de technische
architectuurkaders. Hij werkt aan nieuwe verzekeringssystemen, Business
Intelligence of de integratie van systemen van derden. Verder heeft hij
minimaal drie jaar ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van applicaties en
ervaring met het ontwerpen en toepassen van architectuur in een .NET-omgeving,
ook is hij Microsoft gecertificeerd.

Nu is mijn vraag of u zich herkent in dit profiel en of u
het goed vindt als onze consultant u hier een keer over terugbelt om wat meer
informatie te geven? 

Indien u inderdaad interesse heeft, zou u dan willen
reageren met een telefoonnumer en tijdstip waarop de consultant u kan bereiken?

Bij voorbaat dank,
 

Anneke R

Beste Anneke, als je echt werkt voor een gerenommeerd bureau werkt had je dit niet op deze manier gedaan.

Anneke schijnt ook een Linkedin profiel te hebben, maar nog 0 connecties. Vandaar de waarschuwing van deze posting… Wat mij en mijn collega betreft:  houden zo :-).

9 antwoorden
 1. Wilco Verdoold
  Wilco Verdoold zegt:

  Update: het “gerenommeerd” bureau heeft gebeld…
  Het proces is nog even kort toegelicht, de – wellicht jonge – executive recruiter binnendienst belt en mailt rond en probeert leads te verzamelen voor een andere executive recruiter die de klant en het vakgebied wel kent. Blijft een vreemde werkwijze om je uit te geven voor iemand die je niet bent om in contact te komen met mensen die je ook niet kent, maar goed je moet wat he…

  Anyway gelukkig weet de betreffende persoon alles over de klant, maar mag (lees: wil) ze dat natuurlijk niet zeggen. Ook met de kennis van het vakgebied zit het wel goed. Zo werkt de betreffende klant al 10 jaar met .Net (best knap, zou betekenen dat ze er in 1997 al mee zijn gaan werken, dan waren ze in ieder geval eerder dan Microsoft ;-))

  Beantwoorden
 2. Wilco Verdoold
  Wilco Verdoold zegt:

  @ Michel
  Ter nuancering: Anneke wist de naam wel, maar de betreffende persoon werkt momenteel vooral buiten de deur, dus doorverbinden was even geen optie.

  @ Bas
  Ik stuur je de URL wel even via mail (er kunnen immers best meer mensen zijn met de zelfde naam, tussenvoegsel, achternaam) ;-)

  @ All
  Het verhaal krijgt nog een vervolg…
  Anneke belt ook mensen op hun 06, de tekst door de telefoon in bijna identiek aan de mail, maar als mensen geinteresseerd zijn geeft ze geen verdere toelichting maar zegt dat iemand van het (o zo gerenommeerde?) bureau zelf contact gaat opnemen… we wachten af…

  Beantwoorden
 3. Michel
  Michel zegt:

  Ik denk niet dat ze de naam weten. Dit is het type dat een bedrijf opbelt met de vraag of ze doorverbonden kunnen worden met de marketingmanager of welke functie ze op dat moment dan ook proberen te vervullen.

  Als je een naam weet vraag je toch gewoon om door te verbinden met de betreffende persoon? ;-)

  Beantwoorden
 4. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @Wilco: Wat ik wilde zeggen voordat ik te snel op enter drukte: wat zal die vooruitstrevende verzekeraar in het midden van het land hier van vinden? Ik kon Anneke R. trouwens niet vinden op LinkedIn, had haar graag zelf eens benaderd ;-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *