Recruitment Happy Hour @ Uber 020

Schermafbeelding 2014-11-12 om 19.40.04Afgelopen week kreeg ik als Uber klant een uitnodiging om aanwezig te zijn bij het “Recruitment Happy Hour”. Ik meldde me aan en tot mijn grote verbazing werd ik uitgenodigd. Vanavond op het fietsje (ik had de mogelijkheid  gratis met een Uber taxi te gaan) naar Spaces in de Vijzelstraat waar het allemaal op de vierde verdieping staat te gebeuren…..In Amsterdam heeft Uber haar International HQ en de Dutch Operation. Ik sprak recruiter Chantal aan die zo aardig was me uit te nodigen, ondanks mijn dubieuze status als buro recruiter. Uber had al haar klanten in 020 uitgenodigd voor het event en nadat je je had aangemeld met je LinkedIn profiel kreeg je te horen of je mocht komen. Er waren 350 aanmeldingen en uiteindelijk mochten er 70 komen. Ik zet ze natuurlijk niet op de foto, maar ik zag aardig wat bekenden, zullen we maar zeggen.foto (12)

Nadat we super waren verwend met lekkere hapjes, trapt de Nederlandse manager van Uber, Niek van Leeuwen (ex-Heineken), het event af, uiteraard met een … filmpje. Daarna een verhaaltje over de historie en het ontstaan van Uber. De coverage van Uber in SF is nu zo goed dat je binnen 2 minuten een auto hebt. Ook innovaties als UbrFamily (taxi met kinderzitje) en UberPool (poolen met een taxi) komen ook nog voorbij. De integratie van investeerder Google die Uber in Maps heeft gestopt, legt ze geen windeieren. In de US zitten ze zelfs al in dating app Hinge met hun API! En UberIceCream komt eraan met OnDemand ijs! In 020 zijn ze zelfs bezig met #UberSloep voor een tochtje over de grachten. En ja daar is ie de NPS met -14 voor de taxi-branche en +67 voor Uber (US data).foto (11)

Ja, en dan nu eindelijk recruitment met Chantal Lutje Wagelaar, recruiter voor EMEIA, de I staat voor India trouwens. Het kantoor in Amsterdam is gegroeid van 18 naar 65 in het afgelopen jaar. Maar ze zoeken nog meer mensen, o.a. in Legal (;-)), Finance, HR, Recruitment en nog veel meer. Hoe word je een Uber-er? Superpumpednes (?!), Talent en Fierceness en Stamina tijdens het recruitment proces. Hun proces is lang en pittig, tot wel 5-6 interviews en veel opdrachten, dan weet je het alvast. Alle 020 vacatures bij Uber vind je hier. Ik pak nog even een biertje.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *