Recruitment Process Oursourcing (RPO)

recruitment-process-oursourcing-esprit-americaRecruitment process oursoucing, of te wel RPO, heb je daar al wel eens van gehoord. De industrie, wie dat ook moge zijn, meent dat dit het ding van de toekomst wordt. Dus niet alleen uitbesteden van werving & selectie maar ook het uitbesteden van de opzet en het beheer van de werken-bij site mogelijk tot en met de arbeidsmarktcommunicatie in relatie tot kandidaten die eerder met de werkgever in contact zijn geweest.Commerciële recruiters zijn over het algemeen, alle uitzonderingen daargelaten, beter in staat het internet uit te baten voor het werven en selecteren van goede kandidaten, m.a.w. om de gunst van de potentiële nieuwe werknemers te winnen. Daarom zie je dat verschillende commerciële partijen RPO als een dienst aanbieden aan hun klanten. Dit uitbaten van de mogelijkheden kan variëren van het beter schrijven van vacatureteksten die beter scoren in de zoekmachines tot en met allerlei technologische IT slimmigheden om de vacature onder de aandacht te brengen en kandidaten te interesseren voor een bedrijf en een vacature. Met de huidige internet technologie is het is het eenvoudig om een gedeelte van een corporate website (bijvoorbeeld de werken-bij site) over te nemen en in te vullen met deze technologie zonder dat de kandidaat er iets nadeligs van merkt. Gevolg moet zijn, meer traffic op de site, meer gekwalificeerde sollicitanten, efficiënter w&s proces, grotere kandidaat-tevredenheid en dus sterkere naam en een betere arbeidsmarktcommunicatie.

In de huidige markt waarin de macht in het w&s proces grotendeels nog bij de werkgever ligt en er voldoende reacties zijn op vacatures, hebben wij gemerkt dat de werkgevers de voordelen van RPO wel zien maar terughoudend zijn om hierin een initiële kleine investering te doen. Wij verwachten dat daarin een kentering zal komen en dat RPO echt een dienst van de toekomst zal worden. Wij hebben er reeds op ingezet, laten we zien wat de toekomst in deze zal brengen.

2 antwoorden
 1. Karst Dollekamp
  Karst Dollekamp zegt:

  @bas, ik snap wat je zegt en deel ik zeker zin je mening. Evenwel wij zijn van mening dat het beheren van je talentpool in de uitvoerende zin (lees admin, mailing, opvolging etc.) heel goed uitbesteed kan worden.

  Beantwoorden
 2. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @Krst: Ik geloof wel in RPO, maar niet zover als jijz egt dat het gaat. IK denk dat de “plumbing”, het loodgiterswewrk, de backoffice, de technologie, de adminstrtaieve handeling, hele goe de deur uit kan. Maar het verwoorden van je corporate identiteit en het beheren van je Talent Pool? Net zo iets als je klantenservice uitbesteden. Onbegrijpelijk voor me.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *