Roadtrip to HR Tech World in Paris

HRN_Marketing_facebook_1200x630_Zidane

(Dont speak or read Dutch? No panic, just scroll down for the English version)

Met recruitment addicts Patrick Boonstra (driver), René Bolier (het is allemaal zijn schuld, maar daar kom ik nog op terug), het kersverse recruitmentechtpaar Lokenberg & Lokenberg et moi gaan we vandaag op weg naar Parijs.

We gaan ons laven aan alles wat met HR, maar vooral Recruitment, of moet ik zeggen “Talent Acquisition” te maken heeft én Technologie. Via Airbnb hebben we wat “cribs” geregeld op kruipafstand van het Palais de Congres in Parijs. Kortom, avontuur!

Ja, die Bolier, hij bracht me in contact met de organisatie, HRN Europe. Zodoende ben ik gastblogger op het event. Thnx bud! Op maandag voor D-day is het dan ook wel écht tijd om je eerste blog te gaan schrijven. Zeker omdat mijn blogtijd ook nog eens beperkt wordt doordat Oscar Mager, beter bekent als Oscar Mééger in het internationale circuit, me er ook nog bijgelapt heeft als moderator van de Disrupt HR track in de middag van de eerste dag. Je bent bedankt!

Sta ik daar straks te stotteren tussen de CEO van Prezi, en wat bobo’s van o.a. Cornerstone en Hootsuite, die samen met good old Bill Boorman de jury vormen van de Disrupt HR Competition.  Gelukkig ben ik niet de enige Nederlander die middag, want ook Gerrit Brouwer, CEO van Appical, zelf oud winnaar in 2013, zit in de jury en later die middag mag ik ook Barend Raaff, CEO van het Nederlandse Harver introduceren. Ben benieuwd.

Aangezien ik sinds korte tijd groot fan ben van video in recruitment (check maar eens de e-people site), heb ik besloten dit jaar ook vooral korte video-blogs te maken en mensen op video te interviewen. Maar het wordt nog lastig kiezen wie ik in anderhalve dag die ik over heb naast het modereren, zal gaan interviewen. Het zou natuurlijk hilarisch zijn als het me lukt ondernemersicoon Richard Branson on camera te krijgen. Die komt aan het eind van dag 1 on stage.

Uiteraard ga ik me focussen op Recruitment, dus dat betekent dat ik vooral aanwezig zal zijn op de iRecruitment track. Wie spreken me daar vooral aan? John Vlastelica van Recruiting Toolbox gaat het hebben over Hiring Manager Engagement, ook één van mijn stokpaardjes. Daar ga ik wel heen, denk ik.

Maar Dag 2 dan? En al die breakout sessions? Veel te veel om te kiezen. Kortom, ik kan wel wat hulp gebruiken. Check out het programma, geef me een uitdaging wie ik voor de camera moet krijgen en tweet me je meest brandende vraag aan die spreker op @basw. En ik verander in jouw razende reporter. Uiteraard kun je de conferentie volgen via #HRTechWorld.

And for the people who don’t understand Dutch….

Together with recruitment addicts Patrick Boonstra (our driver), René Bolier (it’s all his fault really, but I’ll come to that later) and newly weds LokenbergLokenberg, I am heading to Paris today.

We are going to indulge ourselves in all things related to HR and, more specifically, we will dive into the world of Recruitment – or should I say “Talent Acquisition” – and technology. We’ve already arranged our ‘cribs’ (thanks Airbnb!), a stumble from Palais de Congres in Paris. Let the adventure begin!

The story with Bolier is this: it was Bolier who brought me into contact with HRN Europe. Next thing I know is that I am now appointed a guest blogger for HR Tech World. Thanks bud! So, on this day prior the big day, I guess it is about time I start writing my first blog. Especially when you consider that my ‘writing’ time is further restricted by Oscar Mager (internationally better known as Oscar Mééger) who has persuaded me into taking on the role of moderator of Disrupt HR track on the first afternoon of the event. Thanks Oscar!

I imagine myself taking place – stuttering and all – between the CEO of Prezi and some bigwigs of Cornerstone and Hootsuite (to name a few), whom, together with good old Bill Boorman, form the jury of the Disrupt HR Competition. Luckily, I am not the only Dutchman that afternoon: Gerrit Brouwer, CEO of Appical – a former winner (2013) – is also taking place in the jury. And later in the afternoon I am to introduce Barend Raaff, CEO of Harver. I am very curious!

Since I have recently become a big fan of videos in Recruitment (take a look at the website of e-people), I’ve decided to focus on short video blogs this year and to interview people on camera. My biggest challenge is deciding whom to interview in the little time I have at my disposal. Naturally, it would be absolutely hilarious if I manage to get entrepreneurial icon Richard Branson in front of my camera. He will make his appearance on stage on day one of the event.

And obviously, I will focus on the subject of Recruitment. This means that I will be present primarily on the iRecruitment track. Which speakers I find most interesting? Well, John Vlastelica of Recruiting Toolbox will talk about Hiring Manager Engagement – which happens to be one of my pet subjects -, so that’s were I’ll be for sure.

Now, what about day two? And all those breakout sessions? Far too many to choose from! In short: I need your help here! So, please check out the programme and challenge me by telling me whom I must get in front of my camera and/or tweet me (@basw) your most pressing questions. In turn I will be your most frenzied reporter. And, don’t forget to follow the conference via #HRTechWorld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *