Rob van Elburg (RAVE-cruitment / ING) Meest Invloedrijke Recruiter van 2014

Rob van Elburg
Het was dit jaar wederom een ongekend spannende strijd wie in 2014 de “Meest Invloedrijke Recruiter” is geweest. Nog nooit werden er zoveel stemmen uitgebracht, ruim meer dan 2500 dit jaar. Een verdubbeling ten opzichte van de vorige keer. Dankzij een inspannende fraudedetectie-ochtend/-midddag met Rogier van Meer (dank, dank, dank! – Rogier kan trouwens naast heel goed stemmen tellen ook optreden als kok, schipper en gastheer op al je feesten en partijen!) weten we nu de uitslag. We moesten nog de nodige dubbelstemmen verwijderen (foei!), (deels) anonieme stemmen eruit halen, maar door het gebruik van SurveyMonkey ging dat vrij vlot. Dat waren er in totaal 242 van de 2506 uitgebrachte stemmen. En in één categorie heeft het deze keer ook echt tot een andere uitslag geleid.

Maar we weten nu dat Rob van Elburg, eigenaar van RAVE-cruitment en momenteel Senior Global IT Recruiter a.i. bij ING, de grote winnaar, de overall winnaar, is met 298 geldige stemmen van de 2506 stemmen. Rob is niet geheel onverwacht ook categoriewinnaar in de categorie Interim Recruiters met 271 geldige stemmen van de 935 in deze categorie uitgebrachte stemmen.

In de categorie Corporate Recruiters is Nicole Boomaars, Corporate Recruiter bij Hays winnaar. Nicole had 206 geldige stemmen van de 1341 uitgebrachte stemmen in die categorie.

In de categorie Agency Recruiters is Ben Holewijn, Managing Director bij NEWPEOPLE de winnaar met  295 geldige van de 1055 uitgebrachte stemmen in die categorie.

In de nieuwe categorie Talent was het een bikkelharde strijd tussen Dennis Damoiseaux van Independent Recruiters en Kim Kronenburg van BAM, die uiteindelijk is gewonnen door Kim met 163 geldige (!) van de 925 in deze categorie uitgebrachte stemmen. Kim wint dus doordat de achterban van Dennis vaker zonder volledige naam of dubbel heeft gestemd. Een primeur in de historie van de verkiezing.

Maar wie kwamen er in de buurt? Zowel overall als in de diverse categorieën? Zowel overall als in de diverse categorieën? Kijk hieronder voor de volledige uitslag.

Overall klassement:
1. Rob van Elburg, eigenaar van RAVE-cruitment en momenteel Senior Global IT Recruiter a.i. bij ING 298 stemmen
2. Ben Holewijn, Managing Director bij NEWPEOPLE 225 stemmen
3. Nicole Boomaars, Corporate Recruiter bij Hays 211 stemmen

Agency Recruiter klassement:
1. Ben Holewijn – Managing Director bij NEWPEOPLE 295 stemmen
2. Ingrid Schipper – Partner bij SchaalX 214 stemmen
3. Kimberley Barnas – Senior Recruiter bij Independent Recruiters 202 stemmen

Corporate Recruiter klassement:
1. Nicole Boomaars – Corporate Recruiter bij Hays 206 stemmen
2. Lotte van den Berg – Campus Recruiter bij Ordina 186 stemmen
3. Judith Salentijn – Senior Recruiter bij Achmea 176 stemmen

Interim Recruiter klassement:
1. Rob van Elburg, eigenaar van RAVE-cruitment en momenteel Senior Global IT Recruiter a.i. bij ING 271 stemmen
2. Bianca Eder – Senior Interim Recruiter Danone 115 stemmen
3. Tanja van der Krabben – Corporate Recruitment Manager a.i. Randstad 107 stemmen

Talent klassement:
1. Kim Kronenburg – Campus Recruiter bij BAM 243 stemmen
2. Dennis Damoiseaux – Recruitment Consultant bij Independent Recruiters 239 stemmen
3. Leroy Meurs – Account Manager bij Personato 215 stemmen

Eervolle vermeldingen gaan naar Farida Milzink die net vierde werd in de categorie corporate met 147 geldige stemmen en Heleen Stoevelaar in de categorie Interim met 104 geldige stemmen. Alle 18 andere genomineerden hadden allen onvoldoende stemmen om in de buurt van de (categorie) TOP-3 te komen.

Overall winnaar en Interim categorie winnaar Rob wordt o.a. geroemd met de volgende quotes::

 • “Achter Rob schuilt naast een gepassioneerde recruiter, ook nog een warme persoonlijkheid, iemand die met visie de job aanpakt en de brug tussen business en techneut uitstekend kan maken.”,
 • “Rob ziet Huxley als partner niet als concurrent. Dan ben je een professional. Succes!” Rogier Elsenburg, Huxley Banking & Financial Services
 • “Rob heeft al ruimschoots z’n sporen verdiend; met relocation recruitment internationaal talent een nieuw huis geven, met RIDE 1200 recruiters een prachtig feest bezorgend en continu blijven innoveren als IT recruiter bij ING; en zelfs per ongeluk op het lijstje van 25 Global most engaging speakers komen. Rob is een diamant voor Recruitend Nederland.”
Runner up en Agency categorie winnaar Ben wordt ook geroemd. Wat ze over hem zeggen:
 • “Ben weet elk kwartaal zeer inspirerende sprekers te trekken naar zijn prachtige kantoor op het REM eiland. Dit trekt een keur aan online professionals die vervolgens waardevolle contacten opdoen. Goede manier om in contact te blijven met je beweeglijke clientele!”
 • “Knapste recruiter van het land” (Van wie zou die zijn?)
 • “Cut the crap, Ben is de beste!”

Kim, categorie winnaar Talent, wordt kort maar krachtig geprezen:

 • “Leek ons leuk!

Nicole, winnaar in de categorie Corporate, mag zich ook laven aan een aantal mooie quotes:

 • “Nicole is positief ingesteld, enthousiast, beschikt over overtuigingskracht, een dosis humor en is oprecht geïnteresseerd in mensen. Kandidaten gaan altijd met een goed gevoel uit gesprek (of ze nu wel of niet bij Hays aan de slag gaan). Kwaliteiten die zeker van belang zijn voor de meest invloedrijke recruiter!”
 • “Haar passie straalt tot in België!”
 • “Als ex-collega zag ik al meteen dat ze een passie had voor het vak. Haar structuur en belangstelling voor de kandidaten werkte inspirerend. Als ik haar evolutie binnen Hays aanzie, bevestigt dit mijn standpunt.”

Een van de mooiste reacties die we kregen, konden we niet publiceren om privacy redenen. Het was een reactie die een van de mannelijke kandidaten de kwaliteit toedichtte, dat hij een vrouw 5 keer per nacht naar een hoogtepunt kon brengen. Tsja……

Nog wat andere mooie quotes:

 • Voor Leroy: “Omdat ’t een geweldenaar is. Sociaal super sterk en doet wat ie belooft!”.
 • Voor Dennis: “Dennis is geboren met talent, talent is een gave. Dennis heeft de juiste balans gevonden om zijn talent te ontplooien en in te zetten in zijn profession”. En “Dennis heeft mij op een uitstekende, meest attente manier geassisteerd om mijn nieuwe professionele uitdaging te vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt na meer dan 12 jaar in het buitenland te hebben gewerkt. A job very well done!!”.
 • Voor Kimberley: “Sowieso is Kim een van de meest charmante dames in recruitment benelux. Daarnaast is ze erg gefocust en resultaatgericht. Komt altijd de opvolging na en is gewoon een toffe meid.”
 • Hilarisch voor Tanja: “Als ik je naam herken, zonder dat ik je ken, doe je in ieder geval iets goed”
 • En Bianca: “No-brainer, Bianca zet haar eigen stempel op recruitment!”

En als toetje nog even het Ongeldige-stemmen-klassement. Welke Recruiter had de meest ongeldig uitgebrachte stemmen?

1. Ben Holewijn – Managing Director bij NEWPEOPLE 49 ongeldige stemmen in zijn categorie
2. Dennis Damoiseaux – Recruitment Consultant bij Independent Recruiters 45 ongeldige stemmen in zijn categorie
3. Nicole Boomaars – Corporate Recruiter bij Hays 36 ongeldige stemmen in haar categorie

What’s next?

Ik ga binnenkort weer een ronde tafel organiseren waarbij we met de winnaars van elke categorie (Nicole, Kim, Rob en Ben) dit jaar de trends voor 2015 in recruitmentland gaan bepalen en de gevolgen daarvan voor het profiel van de recruiter.

Ik kijk nu al uit naar deze sessie met Nicole, Kim, Rob en Ben, waarbij Britt van Capelleveen als winnaar van 2013 natuurlijk ook aanwezig zal zijn om haar kroon aan Rob over te dragen.

Dank
Aan alle mensen die hun stem hebben uitgebracht en de mensen die me geholpen hebben de verkiezing ook dit jaar weer onder de aandacht te brengen en daarmee wederom tot een succes. Zeker niet in de laatste plaats de oud-winnaars van de jaren 2009, 2010, 2011, 2012 en 2013. Met 32 genomineerden, meer dan 2500 stemmen, meer dan 3000 views van de blogpost en een dikke 900 shares op LinkedIn en 800 likes op Facebook is dit een collectief succes van ons allemaal.

4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] “Meest Invloedrijke Recruiter” gestart. Wie gaat de opvolger worden van Rob van Elburg, #MIR2014? En wie gaat de opvolger van Ben Holewijn worden in de categorie Agency? Wie de opvolger van Nicole […]

 2. […] een heerlijke lunch, ditmaal in de zonnige tuin van Restaurant Merkelbach, hebben de winnaars van de verkiezing tot “Meest Invloedrijke Recruiter 2014 een rondetafelgesprek gehouden over de Recruitment Trends voor 2015 en de gevolgen daarvan voor de […]

 3. […] verkiezing is in handen van EmploIT. Contactpersoon is Bas Westland. Meer informatie vindt u hier. https://emploit.nl/rob-van-elburg-rave-cruitment-ing-meest-invloedrijke-recruiter-van-2014 VN:F [1.9.22_1171]please wait…Rating: 0.0/10 (0 votes […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *