“Rond je 35e wordt de kennisopname minder”…..Pardon?!

Dit stelt Hein van Leeuw, Corproate Recruitment Manager bij Capgemini vandaag in Computable. Als 42-jarige kan ik toch niet nalaten hier even op te reageren.

De rest van het citaat: “Dat is niet erg; dan dienen zich vaardigheden aan waarover je kunt beschikken en die je in staat stellen rollen te vervullen die eerder verder weg lagen, zoals projectleiding of verkoop. Je moet daarom tijdig signaleren waar je toekomst ligt.”
Wederom wordt hier gesteld dat een IT-specialist of vakman boven de 35 jaar eigenlijk uitgerangeerd is, omdat hij geen kennis meer zou kunnen opnemen. Ik ken meerdere gevallen uit de praktijk die het tegendeel bewijzen. Zie mijn eerdere voorbeeld over de 47-jarige developer die helemaal bij was op mobiele technologie. Hoe vaak moeten we het nog zeggen: Ouderen leren nog wel, maar op een andere manier dan klassikaal onderwijs. Ze leren door inzicht en ervaring. Als je ouderen wilt laten leren hoef je alleen maar de werkvorm aan te passen aan hun leerstijl, that’s it!

2 antwoorden
  1. Bas van de Haterd
    Bas van de Haterd zegt:

    Bas, dat is toch ook exact wat de man zegt, of poogt te zeggen? De kennisopname, sec, wordt minder. Je krijgt echter andere vaardigheden die dat compenseren. Ik geef toe dat zijn vervolg een beetje ongelukkig is, dat je een carri

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] loop ik eigenlijk het meest aan tegen leeftijdsdiscriminatie. Ik heb daar al eerder op EmploIT een mooi voorbeeld van gegeven en op Monsterboard tips gegeven hoe je je leeftijd kunt maskeren als […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *