Social media en Search Engine Optimization (SEO)

social mediaDe kenners op het gebied van marketing en recruitment schijnen het eens te zijn: social media is hét instrument van de toekomst om “de doelgroep te bereiken”. Als iedereen het kennelijk hierover eens is, wie zijn wij dan om daar een andere mening over te hebben. Zonder cynisch te worden denk ik dat de mening in grote lijnen “waarheid” is. Ook ik als consument laat mij makkelijker benaderen door iets of iemand uit mijn netwerk. Ook wij geloven er sterk in dat Linkedin en andere social platforms hele krachtige middelen zijn om contact te leggen en te onderhouden. Evenwel voor onze doelgroep is de kracht van social media nog beperkt. Onze doelgroep zijn met name IT specialistische met een salaris tot ongeveer € 55K per jaar. Deze groep specialisten, alle uitzonderingen daargelaten, zijn kennelijk nog niet heel sterk bezig met social networking. Wat voor ons bedrijf heel belangrijk is om de juiste mensen te vinden voor de vacatures die wij mogen bemiddelen is:

 • een relatie onderhouden met de kandidaten die bij ons in het bestand zijn opgenomen
 • adverteren in de kanalen waar de specialisten zich begeven en zelf zoeken
 • zorgen dat de vacatures en de eigen website “goed scoort in Google” (SEO)
 • en bovenal continue werken aan de kwaliteit van de processen binnen ons bedrijf zodat de IT professional ons bedrijf kwalificeert als een serieuze partij om in contact te komen met nieuwe werkgevers.

Wellicht is het vloeken in de kerk maar vooralsnog is SEO en mensen gewoon goed van dienst zijn voor ons bedrijf van een veel groter belang dan Twitteren, Facebook, Hyves, bloggen, Linkedin etc. Wellicht weet iemand nog hoe belangrijk Second Live zou worden en reeds was?! Second Live Nederland (https://www.nl0031.nl/) heeft per januari 2010 haar activiteiten via het web stopgezet!

2 antwoorden
 1. karst dollekamp
  karst dollekamp zegt:

  @jacco, nou dan maak ik daar een vergissing. Mijn punt blijft staan dat voor onze buisness seo nog belangrijker is dan social media maar mogelijk zal dat in de toekomst veranderen. Wat volgens mij ook waar is dat second life minder belangrijk is dan bijvoorbeeld 2 maanden geleden

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *