Solliciteren via een website? 50% kans op een reactie!

Dat is de conclusie van het onderzoek dat Digitaal Werven heeft gedaan onder meer dan 100 recruitmensites, zo blijkt uit een persbericht wat Bas van de Haterd – initiatiefnemer – vandaag uitstuurde.

De onderzoekers hebben zelf geprobeerd te solliciteren op al deze sites met als resultaat dat in 50% van de gevallen totaal geen reactie werd verkregen. Er is dus nog veel werk te doen op dit vlak. Toch zijn er 9 genomineerden die door een vakjury – waar ik deel van uit mag maken – zullen worden beoordeeld, zodat op 11 maart tijdens een event in Media Plaza bekend kan worden gemaakt wie de beste recruitmentsite van Nederland heeft. Vorm alvast zelf je mening over de sites van de genomineerden:
Achmea
CMS Derks Star Busmann
De Brauw Blackstone Westbroek
Heineken
LogicaCMG
Ordina
Reed Business
Sogeti
Sogyo

3 antwoorden
  1. Sollicitatiegesprek voorbereiden
    Sollicitatiegesprek voorbereiden zegt:

    Slechts 50%, persoonlijk heb ik toch een hogere score. Weet ook niet hoe dat dan kan, misschien door de manier van schrijven en wat je precies zegt!? Als je een standaard sollicitatiebrief schrijft dan kan ik me goed voorstellen dat er bijna niet gereageerd word. Managers krijgen dagelijks genoeg van zo’n standaard sollicitatiebrieven. Als je er goed probeert uit te springen zal die score ook bij andere hoger liggen!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *