Soms zit het mee, soms ….

Gelukkig is het mogelijk om voor niet-Nederlandse ICT’ers, waar in Nederland schaarste in heerst, onder de wet van “Kenniswerkers” op een minder gecompliceerde wijze een werkvergunning te krijgen.
Daarom is ICT Career in juni in opdracht van een Nederlands onderzoeksbedrijf, begonnen om een dotNet lead developer te vinden.

Al snel kwamen wij in contact met een man uit de Oekraïne die op alle vlakken leek te voldoen aan de eisen zoals door de klant opgesteld. Na een telefonisch interview met ons werden twee “Skype” interviews gehouden tussen de kandidaat en de twee beslissingnemers uit het bedrijf. Ook na de twee internet-inteviews waren beide partijen enthousiast over elkaar. Daarom werd de kandidaat, op kosten van de opdrachtgever, uitgenodigd voor een interview in Nederland. Een visum werd aangevraagd, een ticket werd gekocht en vorige week ontmoette beide partijen elkaar. Het hele proces van eerste benadering door ons tot het gesprek in Nederland had veel voeten in de aarde en duurde ongeveer 2,5 maand. Voordat de kandidaat naar Nederland is gekomen is hem de vraag gesteld of hij bij een goed aanbod en hulp bij het verhuizen naar, en integreren in Nederland, voor het bedrijf zou kiezen. Hij heeft hier overtuigd en volmondig Ja op geantwoord.
De dag bij het bedrijf werd wederom door beide partijen als zeer positief ervaren en is afgesloten met het tot in detail doornemen van het aanbod en de uitleg van het 30% belastingsvoordeel. Dezelfde avond is de kandidaat opgewekt teruggegaan naar de Oekraïne.
Helaas, drie dagen na het bezoek aan Nederland informeerde de kandidaat ons met een e-mail van twee zinnen dat hij toch maar niet het aanbod accepteerde. Een inhoudelijke toelichting op zijn keuze moeten wij nog ontvangen.
Zoals gezegd soms zit het mee, soms zit het tegen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *