2 antwoorden
  1. Peter Horsten
    Peter Horsten zegt:

    Ik ken de markt van het Oosten enigszins, laat ik maar gewoon bescheiden blijven, en deze ervaringen verrassen mij niet. Maar wellicht om een andere reden dan gedacht. De reden is wellicht niet eens veel anders dan hier! Zou jij nl. zomaar een slordige 1000-2000 km verhuizen voor een baan? Ook hier spreken we mensen in een dergelijk geval graag persoonlijk, het liefst meerdere malen en dan ook nog zeer intesief. Je wilt dan nog meer dan normaal iemand zijn/haar motivatie achterhalen.
    Mijn advies is dan ook om in dit soort gevallen een “bruggenhoofd” lokaal te organiseren. By the way, dat is iets wat ik persoonlijk overweeg te gaan doen vanuit Polen medio 2007. Het lijkt dus wel preken voor eigen parochie, maar ik meen het serieus. Naar mijn idee is het namelijk essentieel dat er een cultuurmatch is en ook de motivatie moet 200% zijn. Dat moet naar mijn idee beoordeeld worden door iemand die beide culturen kent. Overigens schrijf ik over deze “cultuur” zaken vaker op mijn eigen weblog: https://www.peterhorsten.eu.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *