Stel je voor: LinkedIn en Xing op je mobiel…….

Vandaag staat op pagina 9 in de Economie-sectie van de Volkskrant een artikel over een nieuwe samenwerking tussen Hyves en de mobiele aanbieders KPN, Hi en Telfort. Je krijgt voortan een gratis SMS met de eerste acht woorden van een nieuw bericht op Hyves met een link naar de Hyves site, zodat je het bericht overal direct kunt lezen. Is natuurlijk alleen maar bedoeld om mobiel internet te pushen. Veel interessanter is het toekomstbeeld wat Raymond Spanjar verderop in het artikel schetst……

“We willen uiteindelijk toe naar een virtueel netwerk dat als het ware over de samenleving hangt. Dat wanneer je naar de kroeg gaat, je op je mobiele telefoon kunt zien wie van jouw netwerk ook inde kroeg is.” Stel je die toepassing is voor in combinatie met LinkedIn of Xing?! Als je dan op een event bent, waar je graag wilt netwerken (denk aan beurzen, seminars, congressen, e.d.), kun je dan direct zien wie er uit je netwerk aanwezig is, zodat je super effectief via bestaande contacten, weer nieuwe kunt aanboren. Als professioneel ‘koppensneller’ zou ik er wel raad mee weten. Xing is er wellicht al stiekum mee bezig van het geld wat ze met de beursgang hebben opgehaald.

4 antwoorden
  1. Bas Westland
    Bas Westland zegt:

    @Tim: Grappig dat Cactus-onderzoek, waar je over praat is een soort gepersonaliseerde location based services met een intelligente zoek agent , om maar eens wat buzz-words te gebruiken. Wat heeft dat onderzoek uiteindelijk/inmiddels opgeleverd, jouw link is meer een soort aankondiging ervan.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *