Stem NU op jouw kandidaat voor de “Meest Invloedrijke Recruiter” van 2017

Stem NU op jouw kandidaat voor de “Meest Invloedrijke Recruiter” van 2017 / Vote NOW for your candidate as the “Most Influential Recruiter” in 2017

Stem NU op jouw kandidaat voor de “Meest Invloedrijke Recruiter” van 2017

Update Vrijdag 12 januari 08:12
De verkiezing is gesloten, stemmen kan niet meer. De publieksstemmen worden vandaag gecontroleerd door onbezoldigd “notaris” Rogier van Meer en ondergetekende.  In de loop van de dag worden de publiekswinnaars bekend gemaakt op deze blog. De jurywinnaars worden bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van Recruiters United dinsdag 16 januari a.s. om 15:55 in het Spoorwegmuseum te Utrecht.
The election is closed. Voting is not possible anymore. The public votes will be checked today by voluntary “notary” Rogier van Meer and the undersigned. During the course of the day, the winners of the public votes will be announced here on the blog. The winners of the jury prize will be announced during the Recruiters United New Year’s Event on Tuesday January 16th at 3:55 PM in the Spoorwegmuseum in Utrecht.
______________________________________________________________________
Sinds de start van de nominaties voor de verkiezing tot “Meest Invloedrijke Recruiter van 2017” op 23 november jl. tijdens het Recruitment Tech Event, zijn dit jaar  17 (!) kandidaten genomineerd: 7 Corporate Recruiters, 2 Interim Recruiters, 5 Agency Recruiters en 3 Recruitment Talenten. Beduidend minder dan in 2016 toen er 31 werden genomineerd. Maar daar hadden we wel een beetje op gerekend, omdat het dit jaar echt anders is met het beantwoorden van 5 pittige videovragen en een vakjury naast de publieksprijs.

In 2016 werd Joris van den Beuken verkozen tot Meest Invloedrijke Recruiter, met Sanne van Vliet als winnaar in de categorie Corporate, Burak Öktem in de categorie Interim en Madelon Blokker in de Categorie Talent. De overall winnaars van voorgaande jaren zijn Koos Wurzer (2015),  Rob van Elburg (2014)Britt van Capelleveen (2013)Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011)Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt (2009). Wie worden hun opvolgers in 2017? Op wie ga jij je stem uitbrengen? Lees snel verder hoe je dat kunt doen.

In 2017 wederom Scheiding tussen Nominatie en Verkiezing
Dit jaar hebben we wederom de nominatie gescheiden van de verkiezing, daarmee is het startschot voor alle kandidaten gelijk. Ook dit jaar gebruiken we SurveyMonkey als instrument om de resultaten te inventariseren, omdat het voor mij en steun en toeverlaat Rogier van Meer ontzettend veel tijd scheelt met stemmen tellen. Dit jaar is het wederom dan ook alleen mogelijk om op EmploIT je stem uit te brengen. Uiteraard mag je er daarna luid kond van doen op Twitter en Facebook met #MIR2017, maar alleen op de blog uitgebrachte stemmen tellen mee, die op andere sociale media niet meer. Stemmen kan tot donderdag 11 januari 2018 middernacht. Vrijdag 12 januari  wordt in de loop van de dag de uitslag bekend gemaakt! En dit jaar is er zowel een publieksprijs als een juryprijs. De jury bestaat uit Gusta Timmermans (voorzitter Recruiters United), Marco Hendrikse (Hoofdredacteur PW), Olfertjan Niemeijer (Namens alle voorgaande winnaars tot jurylid verkozen) en Ronald van Driel ((o.a.) docent Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie).

Categorieën
Dit jaar kun je ook weer één stem uitbrengen “overall” én een stem per categorie, Agency, Corporate, Interim en Talent. Dat maakt het stemmen leuker en spannender. In het stemformulier wordt het invullen van je voornaam, achternaam, functie en LinkedIn (of een ander online) profiel verplicht, zodat we alle dubbelstemmen kunnen uitsluiten. Let op: SurveyMonkey staat zo ingesteld dat je niet twee keer op één computer/device kunt stemmen. Doe je dat wel, dan kan je stem verloren gaan. Elke stem dus op een apart device, als je wilt dat ie telt!

De Genomineerden
Hieronder een overzicht van alle genomineerden per Categorie en de motivatie van degene(n) die hen hebben genomineerd. Wil je meteen stemmen omdat je je keuze al hebt gemaakt? Dan kan dat hier. Of scroll direct door naar onder, waar je je stem uit kunt brengen. Benieuwd naar de tussenstand? Klik dan hier.

I. Categorie Corporate

corporate recruiter

 1. Tamara Rood, CBS genomineerd in de categorie Corporate door haar vakbroeder Matthijs van der Linden (CAK): “Tamara bouwt met haar doorzettingsvermogen en scherpe visie op het vak recruitment op vanaf de grond binnen organisaties waar je een wat langere adem moet hebben. Naast een enorme hoeveelheid lastig te vervullen vacatures, creëren van draagvlak, aanbesteden & implementeren van recruitmentapplicaties en het neerzetten van goede processen en candidate experience, houdt Tamara veel contact met vakgenoten en schrijft ze blogs voor Recruiting Roudtable die niet zouden misstaan in het curriculum van elke recruitmentopleiding. Schrijvend als een professioneel copy writer, kaart ze belangrijke onderwerpen aan en koppelt deze aan onderzoek, niet de onderbuik die zo vaak regeert in het vak. Als elke (Corporate) Recruiter het vak zo serieus zou nemen als zij, waren we lichtjaren verder!”. Én door Patrick Boonstra (a.i. CBS): “Tamara is een vakvrouw die recruitment binnen CBS weer opnieuw op de kaart heeft gezet. Met enthousiasme en charme weet ze de organisatie voor zich te winnen, en ingeslopen processen opnieuw in te richten. Ook voor haar kandidaten toont ze oprechte aandacht en is het een genot haar aan het werk te zien: zacht waar kan, stevig waar nodig, maar altijd opbouwend. Haar werkwijze is prachtig afgestemd met haar altijd vlekkeloze kledingkeuze: creatief, classy & funky.”
 2. Rebecca Belknap, Payconiq, genomineerd door MIR 2014 Rob van Elburg voor de categorie Corporate: “Als voormalig “Meest invloedrijke Recruiter” nomineer ik bij deze Rebecca Belknap. Zij vertegenwoordigt een Recruitment ontwikkeling die in 2017 duidelijk waarneembaar is. 70% van de IT afdelingen in Amsterdam e.o. zijn tegenwoordig Engelstalig. Steeds vaker worden deze gestaffed door Engelstalige Recruiters. Zo ook Rebecca Belknap. Amerikaanse nationaliteit, afkomstig uit de San Francisco Bay Area (Silicon Valley). In 2017 mocht ik 2 maanden met haar samenwerken. Haar grootste resultaat vind ik het implementeren van het ATS systeem Recruitee en het realiseren van een 100% database discipline bij alle Candidates & Hiring Managers. Ook haar totale performance qua Tools (o.a. Slack Intern), Sourcing, Stakeholder Management, Processing & Candidate Experience (veelal global) was allemaal op topniveau. Dit alles ook met een heel prettige flow en veel humor. Rebecca kan je “zo” neerzetten bij elke start-up, scale-up of fastgrower in (fin)tech en dan komt het goed. Dan ook op het allerbeste Talent Acquisition niveau.”
 3. Jocelyn Pieterse, Publicis One,  is genomineerd door Silvie van Steensel voor de categorie Corporate: “Jocelyn is dit jaar begonnen bij DigitasLBI, wat onderdeel maakt van Publicis net als meerdere andere brands. Zij is verantwoordelijk voor recruitment binnen heel Publicis One en zet daar ook een heel aantal andere initiatieven op zoals bij voorbeel onboarding programma’s.”
 4. Ingrid Bredius, QRC is genomineerd door, het is bijna een traditie, Cees Bakker van het Sollicitatielab: “Voor het 5e jaar is Ingrid de vaste waarde in ons recruiterspanel. Ze is als het ware meegegroeid met de cv van de maand verkiezing. Elke maand geeft ze op basis van haar ervaring en deskundigheid nuttige feedback op de genomineerde cv’s. Ze heeft in al die jaren het cv van zo een 300 genomineerden, van nuttige tips voorzien en daarmee veel werkzoekenden op het juiste pad gezet. Alleen daarom is het hoog tijd dat Ingrid wordt verkozen tot Meest Invloedrijke Recruiter.”
 5. Daphne Admiraal, ITDS is genomineerd in de categorie Corporate door haar collega Claire Willekens: “Daphne heeft succesvol een nieuw recruitmentsysteem geïmplementeerd en uitgerold. Hierdoor was ik snel weer up & running toen ik terug kwam en hebben wij ons beste recruitment jaar ooit gehad!”
 6. Pacco Ammann, Cognizant, is genomineerd in de categorie Corporate door zijn collega Harald Agterhuis: “Pacco heeft onlangs de switch gemaakt van Agency naar Corporate en ik heb in mijn 25+ jaar als recruiter nog nooit een dergelijke snelle succesvolle overgang gezien. Voor het einde van de proeftijd verwacht ik de eerste plaatsing. Excellente Sourcing skills en interne klanten die nu al vechten om zijn tijd en aandacht. Dit wordt een uitstekende corporate recruiter. Het is mooi om te zien hoe een Agency recruiter van een blacklisted recruiting club zijn plek gevonden heeft binnen de corporate wereld.”
 7. Nir Herscovitch, eveneens Cognizant, is genomineerd in de categorie Corporate door zijn collega Bianca Sluiter: “Dagelijks baant Nir zich een weg door digitale wereld om pareltjes te sourcen. Hoe moeilijker het profiel hoe meer Nir tot zijn recht komt. Targets zijn er om gebroken te worden en met een brede lach op zijn gezicht weet hij vaak nog even een paar referrals te generen bij zijn ICT collega´s op de vrijdagmiddag borrel. Want naast hard werken moet er natuurlijk ook gerelaxed worden.”

II. Categorie Interim

 1. interim recruiterAlcides de Graca, Shell (a.i.) is genomineerd in de categorie Interim door Kamal el Basri, recruitment marketeer bij Stedin: “Alcides is een stevige sparringspartner dat met zijn ervaring, professionaliteit en oog voor detail zich profileert als keyplayer in een team. Hij kan op meerdere niveaus acteren, anticiperen en coördineren. Hij is flexibel, kijkt verder dan morgen en probeert dat ook door te geven aan zijn omgeving. Daarom nomineer ik Alcides.”
 2. Randy Patist, Interimmer bij KPN, genomineerd door Pietro Perra in de categorie Interim: “Beste waar ik ooit mee heb gewerkt en top kerel.”

III. Categorie Agency

 1. Agency RecruiterCaspar Kipp, Personato, genomineerd door MIR 2016 Joris van den Beuken in de categorie Agency: “Caspar heeft de afgelopen jaren een sterke visie ontwikkeld in recruitment gericht op de E-Commerce markt. Als junior consultant is Caspar gestart binnen Personato op team Sales en Marketing, waarna hij als al snel het heft in handen heeft genomen om het recruitment van Marketing professionals los te koppelen van sales-recruitment. In zijn business plan heeft hij de ontwikkeling meegenomen dat Marketing steeds meer E-Marketing wordt en dat E-Commerce een steeds belangrijkere positie zal innemen op de arbeidsmarkt. Dit heeft hij vervolgens doorontwikkeld in combinatie met IT-professionals, waardoor hij E-Commerce organisaties, zowel aan de voorzijde qua marketing en communicatie, als aan de achterzijde qua technische inrichting kan ontzorgen. In de praktijk zien we dit terug doordat hij E-Commerce organisaties volledig weet in te richten tot een volwaardig concept en daarmee waarde toevoegt aan de organisaties van onze opdrachtgevers. Hiermee heeft hij zijn nominatie dik verdiend!”
 2. John Meijdam, Arup Nederland, is genomineerd in de categorie Agency door Han Streithorst Projectmanager bij Geldservice Nederland: “John Meijdam is precies wat je van een recruiter mag verwachten en meer. Van de opdrachtgevende partij voelt hij goed aan wat er voor ervaring en competenties worden gezocht en zal volhoudend zoeken tot de perfecte kandidaat is gevonden. Dit toont zijn scoringspercentage ook aan. Voor kandidaten is John een uitstekende steun die goede inschattingen kan maken en vertrouwen kan geven. John zorgt voor de perfect match voor opdrachtgevers en is daarmee de perfect match voor Meest Invloedrijke Recruiter.”
 3. Kimberley Pérukel, AFF Recruitment, is genomineerd in de categorie Agency door Timo de Smet van KLV Professional Match: “Kimberley heeft een dermate sterk netwerk dat ze binnen 1 week kandidaten kan aanleveren op executive level, specifiek gericht op de operations professionals in de food industrie. De gekozen niche ligt haar extreem goed en veel CEO’s in de voedingsindustrie kennen haar naam.”
 4. Koen van Zelst, Comaen, is genomineerd in de categorie Agency door zijn collega Stefan Schriek: “Koen is een vakkundig persoon die richt op zijn doel afgaat. Kan heel concreet zoeken voor vaste klanten van Comaen. Hij bijt zich vast in de moeilijkste profielen die we binnen krijgen en krijgt het dan ook nog voor elkaar om deze te vinden en te koppelen. In dat kader is hij bij onze opdrachtgevers van grote waarde en erg invloedrijk om de projecten doorgang te verlenen. Zonder Koen zou dit doorgaans niet gelukt zijn. Een nominatie voor de meest invloedrijke recruiter past dan ook zeker bij hem.”
 5. Patrick Kinders, TFC Executive, is genomineerd in de categorie Agency door Ronald Renes, CIO van Van Oord: “Patrick is een zeer ervaren recruiter met een uitstekend trackrecord bij verschillende toonaangevende bedrijven. Hij combineert inhoudelijke kennis met een gevoel voor organisatie en persoon, zowel bij de opdrachtgever als bij de kandidaten. Hierdoor weet hij in een breed scala aan rollen en functies steeds een selecte groep uitstekende kandidaten aan te bieden die zowel qua inhoud en ervaring als op persoonlijk vlak aansluiting vinden bij de opdrachtgever.”

IV. Categorie Talent

Recrutiment Talent

 1. Bram Jacobs, Personato, genomineerd door MIR 2016 Joris van den Beuken in de categorie Talent: “Bram is nog jong, maar maakt qua ontwikkeling enorme stappen. Bram is zich volledig aan het specialiseren op het gebied van search en source methodieken, waarin hij in korte tijd zichzelf enorm heeft ontwikkeld. Het geheim van Bram is dat hij in staat is om zijn analytische vaardigheden te combineren met een grote creativiteit, waardoor hij zichzelf weet te voeden met nieuwe manieren om professionals te vinden. Zijn nieuwsgierigheid is fantastisch en weet hij te voeden via events zoals het Sourcing Summit, waar hij de nieuwste ontwikkelingen volgt op het gebied van search en source methodieken. Of het nu gaat om de internal search, de external search, open source internet searches of searches in the deep web. Bram weet mensen boven water te krijgen die voor anderen onvindbaar blijven. Kijkend naar de huidige ontwikkelingen in de arbeidsmarkt, waarin het vinden van de mensen steeds complexer wordt, gaat dit vakmanschap meer en meer gewaardeerd worden! Bram ontwikkelt geweldig en vandaar dat hij deze nominatie dik verdiend heeft!
 2. Elisa Luijken, Seven Stars, is genomineerd voor de categorie Talent door haar collega Niels Moelard: “Elisa is 5 maanden geleden begonnen binnen Seven Stars als recruiter en ze gaat als de brandweer! Ze maakt reuzenstappen in het vak, denkt buiten de kaders en durft zaken gewoon op te pakken en te regelen. Is iets nieuw, kom maar op! Elisa regelt het wel. Haar mooiste succes is wel een inzet bij de Belastingdienst regelen met internationale kandidaten. Iets wat nog niet eerder is gelukt. Dit is een dame met veel potentie.”
 3. Jolien Heijnen, BAM, is genomineerd in de categorie Talent door haar collega en MIR 2016 in de categorie Corporate Sanne van Vliet: “Ik werk nu 7 maanden intensief samen met Jolien Heijnen en zij is echt een pareltje! Zij is enthousiast, heeft een hoog energielevel en weet onze schaarse doelgroep te vinden en hen te overtuigen van de mogelijkheden bij BAM. Tevens is zij bezig met allerlei innovatieve items; talent pools voor starters, inrichten van persona’s (onder andere voor technische millennials), meedenken in de social media strategie. Maak kennis met Jolien en zij zal je overtuigen!”.

En NU Stemmen!

Door deze link te volgen naar de SurveyMonkey Enquete kun je stemmen, of door het formulier hieronder (niet mobiel beschikbaar) in te vullen. LET OP: Je mag 5 stemmen uitbrengen, 1 per categorie, dus helemaal door scrollen naar beneden tot na vraag 7 en op de knop “Stem indienen/Submit vote” drukken:

1. Overall
2. Corporate
3. Interim
4. Agency
5. Talent

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Stem NU op jouw kandidaat voor de “Meest Invloedrijke…20 december 2017 – 15:00 […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *