Stem NU op jouw kandidaat #MIR2022

Vote for your candidate NOW #MIR2022

Don’t speak or read Dutch? No panic, just scroll down for the English version.

Nomineer NU jouw kandidaat #MIR2022

Update 26 januari 0:01: De stembus is gesloten. Stemmen is niet meer mogelijk. Vandaag worden alle 4843 stemmen gecontroleerd op geldigheid. Morgen worden de winnaars bekend gemaakt op een besloten Award Event. Virtueel meekijken? Dat kan als je recruiter bent door lid te worden van de Recruitment Buddies Groep op Facebook.

_____________________________________________________________________________

Wat een jaar was het!
2022 was een bijzonder jaar, zeker als je in recruitment zit. Na een knotsgekke arbeidsmarkt in de eerste drie kwartalen, lijkt de boel door inflatie, oorlog en andere zaken in het laatste kwartaal wat te gaan afkoelen. Maar dat is waarschijnlijk ook nodig met structureel meer vacatures dan werkzoekenden. Nooit een moment van verveling in ons mooie vak. Reden te meer om dat te vieren.

Nominaties
Sinds de nominaties voor de Meest invloedrijke Recruiter van 2022 begonnen tijdens het Recruitment Tech event op 3 november, zijn er 37 kandidaten genomineerd met 50 nominaties. Uiteindelijk hebben 28 genomineerden ook hun nominatie geaccepteerd en doen dus mee aan de verkiezing, 19 Van hen strijden voor de Juryprijzen, de overige 9 alleen voor de Publieksprijzen.

Categorieën
Er waren 2 recruiters genomineerd in de Agency categorie, 7 in de Corporate categorie, 6 in de Interim categorie, 5 in de Marketing categorie, 7 in de Sourcing categorie, 3 in de Talent categorie en maar liefst 7 (!) in onze nieuwe Team categorie. Het is dit jaar gelukkig wederom geen volledig Nederlands feestje. We hebben 4 Engelstalige nominees, maar ook twee remote recruiters die actief zijn vanuit Spanje en Oekraïne!
Uiteindelijk gaan 3 recruiters strijden in de Agency categorie, waarvan 1 ook voor de Juryprijs. Slechts 1 van de 6 genomineerde Interimmers gaat meedoen, maar wel voor beide awards. In de corporate categorie gaan 4 van de 6 recruiters strijden om de Juryprijzen en twee alleen voor de Publieksprijs. Bij de Marketeers gaan 3 van de genomineerden strijden voor de Juryprijzen en twee alleen voor de Publieksprijs. En bij de Sourcers? Daar gaan 4 van de vijf genomineerden strijden voor beide prijzen, en een alleen voor de Juryprijs. De Talenten gaan alle drie unaniem voor beide prijzen.  Bij de nieuwe Team categorie gaan er drie voor de Juryprijzen en drie voor de Publieksprijs.

Wat staat de genomineerden te doen?
Alle genomineerden die voor de Juryprijs gaan, hebben een mail van onze partner Cammio met daarin een link naar het video-interviewplatform waar ze de antwoorden op de vijf vragen voor de Juryprijs kunnen opnemen. Uiteindelijk zijn er dus 19 genomineerden die dit hebben gedaan.

We hebben inmiddels al twee q&a’s verzorgd, want het is natuurlijk schrikken als dit je gebeurt en wat hulp bij het beantwoorden van de Jury vragen en het voeren van Campagne bieden we graag aan! Een derde staat nog gepland een week voor het sluiten van de stembussen.

Deadlines!
Alle genomineerden die meedoen voor de Juryprijs hebben tot donderdag 12 januari middernacht om hun video-antwoorden op te nemen, dus ruim drie weken. En iedereen heeft daarvoor evenveel tijd. Alle genomineerden voor de Publieksprijs hebben tot woensdag 25 januari middernacht om campagne te voeren. Dus een ruime maand!

Op vrijdag 27 januari kunnen we EINDELIJK weer een echt – invite only – Award event doen, net zoals in 2019 voor dat Corona onze wereld in kwam.

#MIR2021
In 2021 werd Wim Dammans van TalentMapper verkozen tot Meest Invloedrijke Recruiter  door onze vakjury terwijl dat jaar Libby Fox tot Meest Invloedrijke Corporate Recruiter werd gekozen. In de andere categorieën deelde de jury geen prijzen uit. De Publieksprijzen gingen in 2021 naar Corwin in den Eng van Decent (overall en Agency winnaar), Patty Baken van Brunel (Corporate winnaar), Kevin Wouters van Timetohire (Interim winnaar), Liesbeth Dusseljee van Brandmannen (Marketing winnaar), Nicole Borja Mellos van successr (Sourcing winnaar) en Nina van Eede van Independent Recruiters  winnaar in de Talent categorie.

#MIR Historie
De overall winners in voorgaande jaren waren Marcel Borst (2020 – Jury Prijs) en Sebastiaan Cové 2020 – Publieksprijs), Arnold Janssen (2019 – Jury Prijs) en Fleur Aalbrecht (2019 – Publieksprijs), Monique de Jong (2018 – Jury Prijs) en Michelle Thijssen (2018 – Publieksprijs), Tamara Rood (2017 – Jury Prijs) en Caspar Kipp (2017 – Publieksprijs), Joris van den Beuken (2016)Koos Wurzer (2015)Rob van Elburg (2014)Britt van Capelleveen (2013)Nicole van Thoor (2012)Wesley Hendriks (2011)Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt (2009). Wie worden hun opvolgers tijdens de 14e editie in 2022 en wie gaat de eerste Team Award winnen? Op wie ga jij stemmen? En wie zal de jury aanwijzen als winnaar(s)? Lees verder hieronder hoe je je stem uit kunt brengen.

Hoe gaan we het in 2022 doen?
We zullen weer SurveyMonkey gebruiken om de stemmen uit te brengen en te tellen. Het spaart mij en mijn trouwe helper Rogier van Meer heel veel tijd bij het tellen van de stemmen. Je kunt alleen stemmen via de stemknoppen boven en onderin deze post op EmploIT. Maar uiteraard mag je luid kond doen van je voorkeur op Instagram, Twitter, LinkedIn, TikTok en Facebook door de hashtag #MIR2022. Maar de enige stemmen die worden geteld, zijn de stemmen die worden uitgebracht via de blog in Survey Monkey. Je kunt stemmen tot Woensdag 25 januari 2023 middernacht. Op vrijdag 27 januari zullen we de winnaars van alle prijzen bekend maken.

Onze Juryleden
De jury bestaat dit jaar uit drie bekende namen: Annelies Graafland namens Recruiters United, Marco Hendrikse (Marketing & Content Manager Academy for Recruitment) en Koen Roozen (docent aan de Academie van Arbeidsmarktcommunicatie en voorzitter van de commissie die in 2020 de Recruiter Code heeft opgesteld) en een nieuwe. Wim Dammans neemt als winnaar van 2021 het stokje over van Marcel Borst. Welkom Wim.

Dank aan onze partners!

Uiteraard zijn we veel dank verschuldigd aan onze partners:

Hoe kun je stemmen?
Je kunt zoals elk jaar een “overall” winnaar aanwijzen met je stem en een stem voor een categorie-winnaar (Agency, Corporate, Interim, Marketing, Sourcing, Talent en Team) uitbrengen. Dat maakt het stemproces een stuk leuker en spannender. Op het stemformulier moet je de volgende zaken volledig invullen, anders telt je stem niet:

 • Voornaam (leeglaten of initialen vermelden, betekent dat je stem niet wordt meegeteld)
 • Achternaam
 • Functie (als je werkzoekend bent of inactief vermeld dat dan hier, leeglaten betekent dat je stem niet wordt meegeteld)
 • Werkgever (als je zelfstandig, werkzoekend of inactief bent, vermeld dat dan hier, leeglaten betekent dat je stem niet wordt meegeteld)
 • Zakelijk emailadres (privé mailadressen worden alleen geaccepteerd als je als stemmer werkzoekend, inactief of zelfstandige bent zonder een eigen domein). Vermeld dit dan bij functie en werkgever.
 • Link naar je LinkedIn profiel (of een ander online profiel waar we je identiteit kunnen checken c.q. je accountnaam overeenkomt met je echte naam)

Waarschuwing: Alle dubbelstemmen worden verwijderd. Als je meer dan één keer stemt, worden beide stemmen uit de uitslag gehaald. SurveyMonkey is zo ingericht dat je maar één keer per device kunt stemmen. Alle incomplete stemmen (ja, dus ook als je geen voornaam of alleen initialen invult) worden verwijderd. Alle stemaantallen – geldig en ongeldig – worden hier gepubliceerd.  

De genomineerden
Hieronder vind je een overzicht van alle genomineerden per categorie, inclusief de motivatie zoals deze is gegeven door de persoon die hen heeft genomineerd. Wil je nu meteen je stem uitbrengen, omdat je al weet op wie je gaat stemmen? Klik dan gewoon op de grote groene stemknoppen boven en onderin deze post. Op het stemformulier staan alle genomineerden vermeld. Onmogelijk om ze te missen ;-).

Wil je de tussenstand weten?? Die kun je hier realtime zien.

Categorie: Agency

Eugène van den Hemel

Jobs for Humanity

Genomineerd door zijn collega Simon Saffioti:

“Ik ken Eugène al een tijdje. We zijn in contact met elkaar gekomen door één van de vele activiteiten die hij doet op sociaal vlak. Het zijn er eigenlijk teveel om op te noemen, maar voornamelijk wil ik Jobs for Humanity noemen en hierin de rol die Eugène speelt. Jobs for Humanity staat voor diversiteit en het helpen van allerlei soorten mensen die met moeite hun plek vinden in de maatschaappij. Denk aan blinden, refugees, alleenstaande moeders, neurodivergent people enz. Sinds 2020 is Eugène actief voor Jobs for Humanity en dit doet hij met grote commitment, empathie, enorme inzet om echt iets voor al deze mensen voor elkaar te krijgen. Om iets aan te geven, ik had moeite om de categorie te kiezen, want Eugène doet zoveel dingen dat hij in bijna alle categorieën wel te nomineren is. Behalve die van de Talent natuurlijk : ) Eugène verdient de prijs voor zijn skills, voor zijn overtuigingskracht om bedrijven binnen te halen bij deze stichting en om zijn begeleiding aan deze mensen. Ook ken ik weinig mensen die hun kennis zo goed op peil houden, door bijv. continu webinars te volgen. Kortom, deze prijs is gewoon voor hem. Je hebt hier iemand die echt iets bijdraagt aan een betere maatschappij. Zeg maar waar ik de prijs alvast voor hem op mag halen! : )”

Genomineerd door zijn vakgenoot Deniz Bican:

“Ik nomineer Sander omdat ik vind dat hij een hele goeie recruiter is. Mix van commercieel, communicatief, snel, transparant en out of the box denker maakt hem uniek! Ik heb met hem 1 jaar gewerkt bij Sterksen en ik moet zeggen dat Sander echt een rammer is. Veel plaatsingen realiseren maar wel kwalitatief. Hij is ook goed in berichtjes posten op Linkedin, leuke originele berichten!”

Sofia Drigola

MoreThan

Genomineerd door voormalig MIR winnaar Rob van Elburg:

“Graag wil ik Sofia Drigola nomineren. Vanuit mijn rol als Directeur Recruitment Services werk ik bijna dagelijks met haar als Sourcer. Sourcing is voor mij niet alleen maar het kunnen laten zien van slimme & innovatieve online tricks. Sourcing is voor mij vooral ook het realiseren van kwalitatieve goede conversies zodat ik er daadwerkelijk gelijk verder mee kan. En dat doet Sofia. Diverse organisaties waarvoor ik werk, waaronder G-star Raw hebben hier rechtstreeks profijt van. Sofia werkt via de organisatie MoreThan. Deze is gevestigd in de Oekraine. Dit land stond al bekend om haar uitstekende Tech/HR/Talent eco-system. De oorlog heeft hier alles veranderd in een dagelijkse war-life balance. Mede hierdoor heeft Sofia de blik ook naar buiten gericht en is zij actief geraakt in global sourcing. Voor haar een nieuw business model, voor ons de mogelijk om sublieme sourcing in te zetten op de rollen die wij wensen in te vullen. Een win/win/win/win voor zowel Sofia, de organisatie in NL, de kandidaat in het buitenland die hier wenst te werken en wij als bemiddelende partij. Een zeer motiverende & inspirerende case. Vandaar haar motivatie.”

Categorie: Corporate

Genomineerd door zijn collega Bas Meinen:

“Dexter is non stop actief met het bedenken van nieuwe manieren van werven. Hij betrekt de organisatie actief in zijn ideeën en heeft een succesvol referral programma opgezet. Dit heeft geleid tot een enorme groei in nieuwe collega’s. In een moeilijke markt weet dexter per maand minimaal 2 data professionals aan te nemen. Enorm knap!”

Genomineerd door collega recruiter Marina Lauer, die haar geplaatst heeft op haar huidige functie:

“Inge werk nu vier jaar bij Zeeman. Ik heb haar zelf geworven. Ze had toen alleen ervaring aan bureauzjjde. Ze heeft zichzelf heel sterk ontwikkeld en ze heeft recruitment echt op de kaart gezet. Inmiddels heeft ze de afdeling ook verder uitgebouwd. Ze is daadkrachtig, creatief en ze is echt een aanwinst voor het Corporate recruitment vak. Ook is ze actief in internationaal recruitment voor alle landen waar Zeeman actief is.”

Genomineerd ook door zijn collega Ilse Coemaet:

“Jeroen heeft recruitment binnen DSV naar een hoger niveau gebracht door al zijn collega’s te motiveren om “Employer Branding” serieus te nemen.”

Genomineerd ook door zijn recruiter collega bij DSV Sanne Reijnders:

“Altijd zichtbaar via de welbekende vlogs!”

Genomineerd door zijn collega Mark Trienes:

“Jeroen is een persoon die op een orginele maar vooral positieve manier DSV verkoopt en daardoor de juiste mensen aan DSV kan binden.”

Kim Thomas

Tennet

Genomineerd door haar vakbroeder Roy Schröder:

“Enthousiast, gedreven en passievol zorgt ze voor de juiste verbinding met de kandidaten en de managers. Het is heerlijk samenwerken met iemand die zo leergierig is. Daarnaast de drijvende kracht binnen TenneT Recruitment om een nieuwe recruitment campagne voor de IT organisatie succesvol te implementeren.”

Nadia Mannai

Croonwolter&dros

Genomineerd door haar manager en MIR “Joop Zoetemelk” Martijn Smit:

“Nadia, is een frisse wind in ons recruitment team, zij weet ten allen tijden te verassen met ludieke ideeën, is de koningin van het stakeholder management en dompelt elke kandidaat onder in een warm bad van liefde en gastvrijheid. Alle facetten van het recruitment vak beheerst zij en is wat mij betreft een top recruiter.”

Genomineerd ook door collega Igor de Vries:

“Topper die zich open stelt voor de organisatie om zo de beste nieuwe collega’s binnen te halen.”

Victor Kerkhof

Securitas (via EN HR)

Genomineerd door zijn EN HR collega Lutte Scholts:

“Na een groot succesverhaal blijft Victor niet stil staan. Hij viert trots wat hij heeft bereikt en richt zich vervolgens weer op wat hij verder wil verbeteren. En blijft zich vervolgens ontwikkelen op bijvoorbeeld searchen en sourcen. Hij kent zijn stakeholder en kandidaat en houdt deze zelfs 3 jaar lang warm om alsnog die ene match te kunnen maken! Daarnaast is hij dit jaar ook nog eens een geweldig motiverende en leidinggevende collega die altijd klaar staat met een luisterend oor, kritische blik, de volgende uitdaging en een warme knuffel! Hiermee houdt hij zijn kennis en visie niet voor zichzelf maar verspreid dit als een kleurrijke olievlek over zijn collega’s die dit ook weer meenemen in hun werkwijze.”

Categorie: Interim

Roy Fasen

Yellow Rockets

Genomineerd door zijn collega Yannick Keijzer:

“Roy is een ervaren recruiter met ongelooflijk veel passie voor het vak. Als Lead interim recruiter bij Yellow Rockets helpt hij niet alleen de externe klanten maar ook de interne interim recruiters bij Yellow Rockets die wel wat hulp kunnen gebruiken. Roy heeft een geweldig inzicht in complexe wervingsvraagstukken vertalen naar een recruitmentstrategie. Dit doet hij creatief en op een manier dat de klant wordt meegenomen in het verhaal.”

Genomineerd ook door Maartje Middendorp van It-8:

“Roy heeft zoveel passie en kennis!”

Categorie: Marketing

Genomineerd door zijn klant Marjo Wolters van Arkin:

“Wij werken zeer plezierig samen met Anne. Hij heeft voor ons (Arkin) een zeer succesvolle campagne opgezet voor de werving van verpleegkunde. Een zeer moeilijke en uitdagende doelgroep om te bereiken en raken. Anne heeft de campagne opgezet vanuit branding, naar activatie en lead-generatie. Hierbij zijn we de campagne gestart vanuit een aantal purposes en daarbij passende content creaties aansluitend bij wat relevant is voor de doelgroep. Vervolgens hebben we de best scorende purposes verder uitgebouwd. De campagne loopt boven verwachting en er zijn al meerdere verpleegkundige aangenomen. We worden wekelijks op de hoogte gehouden van hoe de campagne loopt en de campagne wordt dagelijks gemonitord en geoptimaliseerd waar mogelijk. Hij duikt er helemaal in als de resultaten bijvoorbeeld iets terug lopen om ervoor te zorgen dat er weer aan de juiste knoppen wordt gedraaid om de campagne nog verder te optimaliseren. Maandelijks ontvangen we een complete analyse van de campagne met conclusies en aanbevelingen. Anne is zeer goed op de hoogte van de trends op recruitment/arbeidsmarktcommunicatie gebied en weet goed wat de mogelijkheden en uitdagingen zijn voor een succesvolle online en social media campagne. Hij is in staat om in deze schaarse arbeidsmarkt de juiste talenten voor ons te vinden. De samenwerking met Anne is zeer fijn, hij is altijd bereikbaar voor vragen, weet ons de juiste vragen te stellen en denkt verder met ons mee dan alleen deze campagne. Daarnaast is hij super enthousiast en houdt van zijn vak. Dus ik vind Anne een zeer goede marketing recruiter omdat hij met zijn gedrevenheid kan zorgen voor een verandering en dat is nodig met deze krappe arbeidsmarkt.”

Genomineerd ook door zijn vakgenoot Shahin Habbah van The Recruiters Company:

“Anne begrijpt wat nodig is om je bedrijf op de kaart te zetten wanneer je kandidaten wil aantrekken. Hij is technisch sterk onderlegd en kan heel goed aanvoelen wat de klant nodig heeft. Daarnaast is hij nooit te beroerd om extra stap te nemen voor zijn klanten. Denk je aan Employer Branding en HR Marketing in Nederland? Dan denk je aan Anne Troelstra.”

Genomineerd door Jelmer Zuidema van Roadtrip en voormalig MIR winnaar:

“Ik heb Guus leren kennen bij Wonderkind – een bedrijf waar wij beiden een tijd gewerkt hebben. Guus is een rustig persoon met een enorm goed analytisch brein. Beide karakteristieken maken hem niet alleen een prettig persoon om mee samen te werken, maar ook een enorm professionele recruitment marketeer. Ik heb Guus leren kennen als iemand die niet snel stopt, doorzet tot resultaat behaald is en altijd op zoek is naar een manier om door te ontwikkelen.” 

Kim Werensteijn

Werkimago

Genomineerd door haar klant Nathan Harder van Zuiver Recruitment:

“Kim heeft mij erg geholpen met het opzetten van mijn marketing / employer branding e voorlopig gaan we daar nog wel even mee door want klaar is het nooit.. ;-)”

Genomineerd ook door Tamara Swartjes van Compass Strategic Recruitment:

“Gewoonweg een ster in het ondersteunen van recruiters op gebied van recruitment marketing en employer branding!”

Malique Steenbrink

TeamValue Group

Genomineerd door MIR winnaar Marcel Borst:

“Malique is een doorgewinterde recruitment marketeer en een mooi voorbeeld van een ambassadeur van het vakgebied Recruitment Marketing. Ze is altijd bezig met haar vakgebied en constant aan het ontwikkelen daarnaast deelt ze graag haar kennis!”

Sjoerd Jacobs

Lightyear

Genomineerd door zijn vakgenoot Marco Dalmeijer:

“Talentvolle en jonge opkomende professional met ongelooflijk veel passie voor het vak. Daarnaast een super mooi merk in handen waar hij met de middelen die hij heeft echt het verschil maakt. Daarnaast in het netwerk echt iemand die anderen weet te inspireren! Kortom een topper van de bovenste plank.”

Categorie: Sourcing

Alla Pavlova

Riot Games

Genomineerd door haar vakzuster Kim Lokenberg:

“Alla is one of the most inspiring new generation sourcers (sorry, yes I am getting old). She has taken sourcing to the next level and is an example for many!”

Genomineerd ook door haar vakzuster Volha Stasevich:

“Alla is doing a lot for sourcing community. She is often speaker in webinars, master classes with tips for recruiters. Also, already for 2,5 years Alla is organizing sourcing sessions on Fridays, where we are gaining new knowledge on sourcing and not only, solving difficult cases “live” and getting some practical experience. This is why I nominate Alla as Most Influential Recruiter.”

Bjarne Vijfvinkel

TalentMapper

Genomineerd door FRank van Moort, Head of TA bij Tibber:

“Bjarne is geen ’typische’ sourcer. Hij hecht waarde aan kwaliteit en hij verstaat zijn vak. Je kunt er vanuit gaan dat Bjarne de data induikt, de arbeidsmarkt echt uitpluist en in kaart brengt, slimme modellen maakt obwv we kunnen rapporteren en goede copy toepast die past bij de organisatiecultuur. Bjarne spendeert daarnaast tijd aan het doorgronden van een organisatie en de rollen waar hij voor sourced en hij weet dit goed te vertalen naar een strategie. Het vertrouwen is zo groot dat hij as we speak vanuit mijn persoonlijke Linkedin account werkt voor belangrijkste posities binnen onze organisatie.”

Genomineerd door zijn manager Sidney Hiele:

“Ike heeft vanuit een klassieke bureau achtergrond de overstap gemaakt naar sourcing en op die manier dit jaar vele succesvolle plaatsingen gerealiseerd. Hij weet opdrachtgevers te verrassen met kandidaten die zij zelf nooit in het vizier hadden. Naast sourcing kennis beschikt hij over uitstekende project management skills waardoor hij met zijn team van Slowaakse sourcing collega’s geen uitdaging uit de weg gaat. Of het nu één lastige vacature is of een hele bundel, nationaal of internationaal.”

Genomineerd door zijn vakbroeder Gordon Lokenberg:

“Mooie nieuwe blik op sourcing en bij de tijd over het hoe en waarom in Recruitment! Daarnaast super leuke kerel”

Genomineerd door sourcing kanon Marcel van der Meer:

“Michiel is uniek in zijn soort. Tomeloze energie. Weet altijd wel een oplossing te vinden en kandidaten. Hij weet de juiste IT talenten uit de markt te halen. En wil het niet linksom dan wel rechtsom. Of dan rechtdoor. En Michiel heeft in 2019 twee zware hackathons (sourcecon en SOSUEU) op zijn naam geschreven. Kortom, Michiel is de meest invloedrijke recruiter (sourcer van Nederland)”

Categorie: Talent

Mitchel van Hardeveld

Indopendent Recruiters

Genomineerd door zijn manager Olfertjan Niemeijer:

“Mitchel heeft een vliegende start gemaakt bij Independent Recruiters en heeft veel impact gehad voor zijn opdrachtgevers en kandidaten. Daarnaast is hij de gangmaker op elk feest en mag hij dus ook niet op het MIR feestje ontbreken.”

Genomineerd door haar collega en MIR winnaar Sebastiaan Cové:

“Eigenlijk nemen we geen recruiters aan met minder dan een jaar ervaring maar Pien doet niet onder voor de andere recruiters die al meer vlieguren hebben gemaakt. Ze is succesvol bij haar opdrachtgevers, laat niet zomaar over zich heen lopen en is bovenal een behulpzame collega.”

Genomineerd ook door haar manager en MIR winnaar Fleur Aalbrecht:

“De ongelofelijke groei die Pien in (bijna) een jaar heeft laten zien, zegt alles over haar als Recruitment Professional. Ze is ontzettend getalenteerd en betrokken, maar ook gedreven om het beste uit haar kandidaten en zichzelf te halen. We hebben haar in minder dan een jaar zien groeien van een ondersteunende rol naar een rol waarin ze haar klant en kandidaten echt verder helpt en impact maakt in het gehele Recruitment Proces. Niet alleen dat, ze denkt ook enthousiast mee over de continue verbetering van de onboarding en staat altijd voor (nieuwe) collega’s klaar om hen verder op weg te helpen. En daarnaast is het ook nog een ontzettend lief, leuk, vrolijk en geïnteresseerd mens. Om al deze redenen (en nog veel meer) verdient Pien de titel Meest Invloedrijke Recruiter & ook MIR Talent van 2022.”

Tristen Haagsma

Your Talent Recruitment

Genomineerd door zijn manager Dennis Geerlings:

“Tristen heeft in zeer korte tijd laten zien dat hij echt door het vuur gaat voor zijn kandidaten en klanten. Na bij ons gestart te zijn had hij met een kleine maand zijn weg al gevonden en belangrijker, ook echt al warme connecties opgebouwd waar hij nu nog altijd de vruchten van kan/mag plukken. Een bonus hij een plaatsing is leuk, maar Tristen gaat echt voor de juiste match. Niet zo maar een quick win, altijd voor het beste. Persoonlijk vind ik het heel knap in de huidige markt en als startende recruiter dat hij zich zo laat gelden.”

Categorie: Team

Alfen

Marlon de Vries

Genomineerd door haar leverancier Merijn Eussen van iunxi:

“Jaren heb ik gewerkt als Agency Recruiter, in deze rol heb ik veel organisaties mogen ontmoeten. Nog nooit heb ik een organisatie gezien die zo effectief is met het aannemen van personeel. Goede feedback, duidelijke taal, sterke organisatie, +-30 hires per maand met een team (destijds) van 3 man. Chapeau!”

ASBR

Edwin Klomp

Genomineerd door – wie kent haar niet – Aaltje Vincent:

“Edwin en zijn team zijn al jaren leidend en innovatief in een voor de sollicitant supertransparant sollicitatieproces. Als bureau zetten zij de sollicitant echt centraal. Zij stellen hen in staat om eerst informeel en onbekommerd kennis te maken met werken bij hun opdrachtgever en dat juist op de locatie van de opdrachtgever. Onder andere in de techniek, universiteiten en bij streng beveiligde gevangenissen. Eerst sfeer & cultuur proeven en medewerkers persoonlijk 1-op-1 spreken en over de ontwikkelmogelijkheden horen. Uit de eerste hand: van de mensen die het werk nu doen! Dat is wat sollicitanten willen, solliciteren is ten diepste hoop op een beter leven. Ik was bij een aantal van deze open huizen aanwezig en het werkt fantastisch, voor alle stakeholders. Op een manier dat je door deze vorm van zelfselectie de beste kandidaten aantrekt. ASBR snapt het. Een open huis organiseren bij je opdrachtgever is ongekend in bureaurecruitment land. Zij zetten deze aanpak nu al jaren in en verfijnen die iedere keer opnieuw. Ook halen zij hiermee de regionale en landelijke pers en spreken zij op bijeenkomsten voor ondernemers. Hiermee hebben zijn brede invloed op hoe werven echt kandidaatgericht anders kan ook vanuit een bureau. Team ASBR van het #hetnieuwewerven bestaat uit een recruiter, een testpsycholoog (optioneel), projectmanager, online marketeer en een webmaster. Ik nomineer hen met liefde als meest invloedrijk recruitmentteam.”

De Selectie

Niels Moelard

Genomineerd door zijn collega en MIR winnaar Michiel Martens:

“Het team van Niels heeft dit jaar een mooie challenge bedacht, uitgevoerd en tot een goed einde gebracht. Zij gingen de uitdaging aan om 11 corporate recruiters in 11 weken tijd te werven. Een zeer uitdagend doel en gericht op een erg schaarse doelgroep waar veel vraag naar was. Toch lukte het hen. Het team waarmee Niels dit heeft opgepakt was de pilot-klas van De Selectie Recruitment Academy. Alle kennis en ervaring die dit team heeft opgedaan is ingezet, van personal branding tot referral, van searchen en sourcen tot events, van online campagnes tot webinars: Alles werd uit de kast gehaald. Ondertussen ging het team in een ijsbad en kregen zij een special forces training, zij werden dus ook mentaal en fysiek uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. Deze combinatie van vakinhoud, mentaal en fysiek fit zijn, heeft ervoor gezorgd dat zij boven zichzelf uit zijn gestegen en uiteindelijk zelfs 13 corporate recruiters hebben gevonden die in september zijn gestart. Een topprestatie die deze nominatie meer dan waard is!”

Rijkswaterstaat

Sjoerd Burger

Genomineerd door interim recruiter Gert-Jan Roding:

“In de huidige markt slaagt het team van Sjoerd erin een recordaantal vacatures te vervullen met veel technische profielen en is RWS in staat het team op sterkte te brengen èn te houden door zowel de vaste als interim-collega’s uitdagende nieuwe projecten te bieden en open te staan voor initiatieven van individuele recruiters.”

Genomineerd door Mireille van der Meer van Rijkswaterstaat:

“Sjoerd zet iedereen in zijn kracht met tomeloze energie en humor!”

Genomineerd door Britt Verhagen van Rijkswaterstaat:

“Omdat we met ons gehele team ongekende successen neerzetten”

Strictly People

Wim van den Nobelen

Genomineerd door haar eigen marketeer Saskia van der Aa:

“Wij zijn Strictly People, werving- en selectiebureau binnen de salarisadministratie. Wij nomineren ons team voor Meest Invloedrijke Recruitment Team, omdat wij denken dat wij als team een bijzonder recruitmentproces hebben neergezet dat invloedrijk en inspirerend kan zijn voor andere recruitment teams. Proces met specialisten Binnen Strictly People hebben we allemaal ons eigen specialisme en pakken we allemaal 1 onderdeel op van in te vullen vacatures. Zo is iemand verantwoordelijk voor sales, iemand voor recruitment, iemand voor sourcing, iemand voor marketing en iemand voor de facturatie. Door de rol van recruiter op te splitsen in verschillende specialismes is iedereen gefocust op wat hij/zij leuk vindt. De filosofie hierachter is dat als je alleen maar doet wat je leuk vindt je er steeds beter in wordt. Automatisering Veel onderdelen van ons recruitmentproces hebben we al geautomatiseerd of zijn we aan het automatiseren. Zo scrapen we automatisch alle vacatures naar ons ATS, sturen we vervolgens automatische mails naar vacaturehouders, koppelen we kandidaten en klanten door een eigen ontwikkeld assessment op basis van taken en competenties aan elkaar, sturen we automatische WhatsAppjes naar kandidaten die aansluiten, hangt een robot in ons ATS automatisch de juiste criteria aan onze kandidaten en kunnen kandidaten en klanten hun volledige proces volgen in onze track & trace. Al deze automatisering is ondersteunend aan ons werk en zorgt ervoor dat we veel meer tijd over houden om kandidaten en klanten goed te adviseren. Deze werkwijze zorgt ervoor dat wij 100% van onze W&S vacatures weten in te vullen.”

Wortell

Bryan Peereboom

Genomineerd door Marlon Ranson, Head of HR bij Wortell:

“Het recruitment team van Wortell is een award winning top team! Ze zijn innovatief en knallen lekker samen met goede samenwerking met de rest van ons People & Culture team en de rest van de organisatie!”

The English version

Nominate your candidate NOW #MIR2021

Update 26 januari 0:01: The ballot box is closed. Voting is not possible anymore. Today all 4843 votes will be checked for validity. Tomorrow we will announce the winners on the – invite only – Award Event . Want to be present virtually? That is possible is you are a recruiter by becoming a member of  the Recruitment Buddies Group on Facebook.

______________________________________________________________________________

2022 was a special year, especially if recruitment’s your thing. After a crazy period in the first three quarters of the year, the job market seem to be cooling down a bit in this last quarter as a result of inflation, war, and other issues. But that’s probably not a bad thing considering there are structurally more job openings than job seekers. Never a dull moment in our fine profession. All the more reason to celebrate.

Nominations

Since nominations for the Most Influential Recruiter of 2022 began during the Recruitment Tech event on November 3, 37 candidates have been nominated with 50 nominations.

Categories

Two recruiters have been nominated in the Agency category, 7 in the Corporate category, 6 in the Interim category, 5 in the Marketing category, 7 in the Sourcing category, 3 in the Talent category and an incredible 7 (!) in our new Team category. Fortunately, once again this isn’t going to be an all-Dutch party. As well as four English-speaking nominees, we’ve got two remote recruiters operating from Spain and Ukraine!

What’s in store for the nominees?

All nominees will very soon receive an email from our partner Cammio containing a link to the video interview platform where they can record their answers to the five questions for the Jury Prize.

We’re also going to provide another online Q&A for them, because everyone knows how scary it is when something like this is imposed on you, and we’re happy to offer some help answering the Jury questions and running your Campaign!

Deadlines!

All nominees competing for the Jury Prize have until midnight on Thursday, January 12 to record their video answers, so that’s a good three weeks. And everyone has the same amount of time to do that. All the nominees for the Audience Prize have until Wednesday, January 24, midnight to campaign. So well over a month!

On Friday, January 27, we’ll FINALLY be able to hold another real-live – invite only – Awards event, just like in 2019 before Corona made its entrance.

#MIR2021

In 2021, Wim Dammans of TalentMapper was voted Most Influential Recruiter by our professional jury, with Libby Fox being voted Most Influential Corporate Recruiter. In the other categories, no awards were handed out by the jury. The Audience Prizes in 2021 went to Corwin in den Eng of Decent (overall and Agency winner), Patty Baken of Brunel (Corporate winner), Kevin Wouters of Timetohire (Interim winner), Liesbeth Dusseljee of Brandmannen (Marketing winner), Nicole Borja Mellos of successr (Sourcing winner) and Nina van Eede of Independent Recruiters, winner in the Talent category.

#MIR History

The overall winners in previous years were Marcel Borst (2020 – Jury Prize) and Sebastiaan Cové 2020 – Audience Prize), Arnold Janssen (2019 – Jury Prize) and Fleur Aalbrecht (2019 – Audience Prize)Monique de Jong (2018 – Jury Prize) and Michelle Thijssen (2018 – Audience Prize)Tamara Rood (2017 – Jury Prize) and Caspar Kipp (2017 – Audience Prize), Joris van den Beuken (2016)Koos Wurzer (2015)Rob van Elburg (2014)Britt van Capelleveen (2013)Nicole van Thoor (2012)Wesley Hendriks (2011)Kay Goedhardt (2010) and Roos van Vugt (2009). Who will be their successors in the 14th edition in 2022 and who will win the first-ever Team Award? Who will you vote for? And who will the jury appoint as the winner(s)? Carry on reading below to find out how to cast your vote.

How will things go in 2022?

We will be using SurveyMonkey again to cast and count the votes. It saves me and my faithful helper Rogier van Meer an enormous amount of time counting the votes. Please note that you can only vote via the voting buttons at the top and bottom of this post on EmploIT. But feel free to proclaim your preferences on Instagram, Twitter, LinkedIn, TikTok and Facebook using the hashtag #MIR2022. But remember that the only votes that will be counted are those that are cast via the blog in Survey Monkey. You’ve got until Wednesday, January 25, 2023, midnight to cast your vote and we’ll announce the winners of all the prizes on Friday January 27.

Our judges

The jury this year consists of three familiar names and one new one: Annelies Graafland, representing Recruiters United, Marco Hendrikse (Marketing & Content Manager Academy for Recruitment) and Koen Roozen (lecturer at the Academy of Labor Market Communication and chairman of the committee that drafted the Recruiter Code in 2020). Wim Dammans will take over from Marcel Borst as the 2021 winner. Welcome Wim.

Thank you to all our partners!

Of course, we’re very grateful to our partners:

How can you vote?

As in previous years, you can designate an “overall” winner with your vote and cast a vote for a category winner (Agency, Corporate, Interim, Marketing, Sourcing, Talent and Team). This makes the voting process a lot more fun and exciting. On the voting form, you have to complete the following in full or your vote will not count:

 • First name (if you leave this blank or insert just your initials, your vote will not be counted)
 • Last name
 • Job title (if you’re unemployed or no longer active, specify this here, leaving it blank means your vote will not be counted)
 • Employer (if you are self-employed, job-seeking or inactive, specify this here, leaving it blank means your vote will not be counted)
 • Business email address (private email addresses will only be accepted if you are a voter who is unemployed, inactive or self-employed without your own domain). Please specify this in the job title and employer window.
 • Link to your LinkedIn profile (or another online profile where we can check your identity or confirm that your account name matches your real name).

Warning: All duplicate votes will be deleted. If you vote more than once, both votes will be removed from the results. SurveyMonkey is set up so that you can only vote once per device. All incomplete votes (yes, that also applies if you don’t enter a first name or enter only initials) will be removed. All vote counts – valid and invalid – will be published here.

The nominees

Below you will shortly find an overview of all nominees per category, including the motivation as given by the person who nominated them. Want to cast your vote right now, because you already know who you’re going to vote for? Then just click on the big green voting buttons above and below this post. The voting form lists all the nominees, so you can’t miss them ;-). Curious to know the intermediate rankings? You can see those in real time here.

Category: Agency

Eugène van den Hemel

Jobs for Humanity

Nominated by his colleague Simon Saffioti:

“I’ve known Eugène for quite a while now. We first came into contact with each other during one of his many activities in the social field. Too many to mention but I’d especially like to highlight Jobs for Humanity and the role Eugène plays for them. Jobs for Humanity stands for diversity and assisting all kinds of people who experience problems finding their own place in society. For example, the blind, refugees, single mothers, the neurodivergent. Eugène has been active for Jobs for Humanity since 2020, showing a huge amount of commitment and empathy, and a tremendous drive to really get things done for all these different people. To be honest, I found it difficult to choose the right category to nominate him for, because Eugène does so many things so well that he could qualify in almost any of the categories. Except of course for the one for Talent: ) Eugène deserves the prize thanks to his skills, his powers of persuasion in getting companies to join this foundation, and for the way he coaches and supervises these people. On top of that, he’s one of the few people I know who keeps his knowledge/skills up-to-date by, for example, regularly following webinars. In other words, this prize was created for him. He’s someone who really makes a contribution to a better society. Just tell me where I can pick up the prize on his behalf! : )”

Nominated by his fellow-recruiter Deniz Bican:

“I nominate Sander because I believe he’s an excellent recruiter. A mix of commercial, communicative, agile, transparent and an out-of-the-box thinker makes him unique! I worked with him for a year at Sterksen and I have to confess that Sander is a real battering ram. He achieves a lot of placements but all of them are high-quality. He’s a genius in posting on LinkedIn – fun, original posts!”

Sofia Drigola

MoreThan

Nominated by previous MIR winner Rob van Elburg:

“I would like to nominate Sofia Drigola. In my role as Recruitment Services Director, I work with her as sourcer on almost a daily basis. For me, sourcing isn’t just being able to demonstrate smart and innovative online tricks. Above all, it’s realising qualitatively good conversions so that I can actually get to work straight away. And that’s exactly what Sofia does. Various organisations I’ve worked for, including G-star Raw, have benefited directly from her efforts. Sofia works via the organisation MoreThan, located in Ukraine. This country already had a name for its excellent Tech/HR/Talent eco-system. The war has changed everything there into a daily war-life balance. As a result, Sofia has also had to switch her focus outside the country and has become active in global sourcing. This is a new business model for her, and gives her the opportunity to implement sublime sourcing on the roles we want to fill. A win-win-win-win for Sofia, the organisation in NL, the candidate abroad who wishes to work here, and us as the intermediary. A highly motivational and inspirational case. Which explains her motivation.”

Category: Corporate

Nominated by his colleague Bas Meinen:

“Dexter is non-stop active in thinking up new ways of recruiting. He engages the organisation actively in his ideas and has set up a successful referral programme. Which has resulted in an enormous growth in new colleagues. In a difficult market, Dexter has succeeded in appointing at least two data professionals a month. A fantastic achievement!”

Nominated by fellow-recruiter Marina Lauer, who placed her in her current function:

“Inge has been working for Zeeman for four years now. I recruited her myself! At the time, she had only experienced the desk side of recruitment. She has developed amazingly and has really put recruitment on the map. She has now also expanded the department further. Inge acts decisively, is creative, and is a true asset for the Corporate recruitment field. Additionally, she’s active in international recruitment for all the countries in which Zeeman is active.”

Nominated by his colleague Mark Trienes:

“Jeroen is someone who sells DSV in an original but above all positive way, resulting in getting the right people to commit to DSV.”

Also nominated by his fellow-recruiter at DSV, Sanne Reijnders:

“Always in the picture via his highly viewed vlogs!”

Also nominated by his colleague Ilse Coemaet:

“Jeroen has raised recruitment at DSV to a higher level by motivating all his colleagues to take “Employer Branding” seriously.”

Kim Thomas

Tennet

Nominated by her fellow-professional Roy Schröder:

“Full of enthusiasm and passion, Kim ensures the right connection with the candidates and the managers. Working with someone so eager to learn is fantastic. On top of that, she’s the driving force behind TenneT Recruitment in successfully implementing a new recruitment campaign for the IT organization.”

Nadia Mannai

Croonwolter&dros

Nominated by her manager and MIR “Joop Zoetemelk” Martijn Smit:

“Nadia is a breath of fresh air in our recruitment team; she never ceases to surprise you with her unconventional ideas, she’s the queen of stakeholder management and wrapping each candidate in a warm blanket of love and hospitality. She’s an expert in all the facets of the recruitment profession and in my opinion a top recruiter.”

Also nominated by colleague Igor de Vries:

“A star performer who opens herself up to the organisation to attract the best new colleagues.”

Victor Kerkhof

Securitas (via EN HR)

Nominated by his EN HR colleague Lutte Scholts:

“Victor doesn’t waste any time after accomplishing a big success. He proudly celebrates what he has achieved and then focuses on the next thing he wants to improve. And continues to work on fine-tuning, for example, his searching and sourcing skills. He knows his stakeholder and candidate well and maintains the relationship sometimes for as long as three years to then succeed in making a match! In addition, this year he is a fantastic inspirational and coaching colleague who always takes the time to listen, offer a critical eye, accept the next challenge, and provide a warm hug! This way he doesn’t keep his knowledge and vision to himself but spreads it like a brightly coloured oil slick over his colleagues, who then integrate it into their own way of working.”

Category: Interim

Roy Fasen

Yellow Rockets

Nominated by his colleague Yannick Keijzer:

“Roy is an experienced recruiter with an incredible amount of passion for his profession. As Lead interim recruiter at Yellow Rockets, he not only helps external clients, but also the internal interim recruiters at Yellow Rockets who can do with some assistance. Roy has a fantastic ability to translate complex recruitment issues into a recruitment strategy. And he does this in such a creative way that the client becomes totally at one with the story.”

Also nominated by Maartje Middendorp of It-8:

“Roy has so much passion and knowledge!”

Category: Marketing

Nominated by his client Marjo Wolters of Arkin:

“We enjoy working with Anne immensely. He has set up an extremely successful campaign for us (Arkin) for the recruitment of nurses. This is a very difficult and challenging target group to reach and trigger. Anne set up the campaign based on branding, through to activation and lead-generation. This means that we started the campaign focusing on a number of purposes and aligned the appropriate content creation with the target group. We then expanded on the highest-scoring purposes. The campaign results are exceeding expectations and we have already placed several nurses. We’re kept up-do-date with weekly reports on how the campaign is performing and we monitor and optimise the campaign where possible on a daily basis. If, for example, the results seem to be slowing down, Anne jumps straight in to ensure that the right buttons are being pressed to further optimise the campaign. We receive a complete analysis every month specifying conclusions and recommendations. Anne is up-to-date on the latest trends in the field of recruitment/labour market communication, and is very much aware of the possibilities and challenges involved for a successful online and social media campaign. He has the ability to find the right talents for us in this scarce labour market. The collaboration with Anne is extremely pleasurable, he’s always available to answer questions, knows exactly what questions he has to ask and thinks along with us in more than just the current campaign. In addition, he’s incredibly enthusiastic and loves his profession. Which is why I consider Anne to be an extremely good marketing recruiter because his passion can help him achieve change, and that’s what’s needed in this tight labour market.”

Also nominated by his fellow-professional Shahin Habbah of The Recruiters Company:

“Anne understands what’s required to put your company on the map when you want to attract candidates. He has a strong technical background and has the ability to quickly assess what the client needs. Additionally, it’s never too much trouble for him to go the extra mile for a client. When you think of Employer Branding and HR Marketing in the Netherlands, you automatically think of Anne.”

Nominated by Jelmer Zuidema of Roadtrip and former MIR winner:

“I first got to know Guus at Wonderkind – a company we both worked for some time for. Guus is quietly mannered, with a fantastically good analytical mind. Both of these character traits make him not only a fine person to work with, but also a hugely professional recruitment marketeer. Guus is someone who doesn’t give up quickly, will continue until the required result has been achieved, and is constantly looking for ways to go forward.” 

Kim Werensteijn

Werkimago

Nominated by her client Nathan Harder of Zuiver Recruitment:

“Kim helped me tremendously to set up my marketing/employer branding and for the time being we will continue with this because it never really ends. ;-)”

Also nominated by Tamara Swartjes of Compass Strategic Recruitment:

“Simply a star in supporting recruiters in the field of recruitment marketing and employer branding!”

Malique Steenbrink

TeamValue Group

Nominated by her client Nathan Harder of Zuiver Recruitment:

“Kim helped me tremendously to set up my marketing/employer branding and for the time being we will continue with this because it never really ends. ;-)”

Sjoerd Jacobs

Lightyear

Nominated by his fellow-professional Marco Dalmeijer:

“A talented and young up-and-coming professional with an incredible amount of passion for the profession. Additionally, he has a fantastic brand at his disposal that, given the resources he has available, will certainly make the difference. On top of that, he’s someone who is able to inspire others in his network! In other words, a supreme achiever.”

Category: Sourcing

Alla Pavlova

Riot Games

Nominated by her fellow-professional Kim Lokenberg:

“Alla is one of the most inspiring new generation of sourcers (sorry, yes I’m getting old!). She has taken sourcing to the next level and is an example for many!”

Also nominated by her fellow-professional Volha Stasevich:

“Alla is doing a lot for the sourcing community. She often speaks in webinars and master classes with tips for recruiters. Also, for 2.5 years now, Alla has been organising sourcing sessions on Fridays, where we gain new knowledge on sourcing, solving difficult cases “live” and getting some practical experience. This is why I nominate Alla as Most Influential Recruiter.”

Bjarne Vijfvinkel

TalentMapper

Nominated by Frank van Moort, Head of TA at Tibber:

“Bjarne is not your typical sourcer. He attaches value to quality and he understands his profession like no other. You can be sure that Bjarne will dive into the data, really analysing the labour market painstakingly and making smart models on the basis of which we can generate reports, and applying good copy that is appropriate for the organisation culture. Additionally, Bjarne spends time really understanding an organisation and the roles for which he is sourcing, and he is able to translate this into a strategy. The trust we place in him is so huge that as we speak he is working on the most important positions within the organisation – via my personal LinkedIn account.”

Nominated by his manager Sidney Hiele:

“From a classical agency background, Ike has made the leap to sourcing and in this way has realised many successful placements this year. He is capable of surprising clients with candidates that they had never considered. In addition to knowledge of sourcing, he possesses outstanding project management skills, so that he and his team of Slovakian sourcing colleagues will take on any challenge. Whether it’s one problematical vacancy or a whole bunch, national or international.”

Nominated by his fellow-professional Gordon Lokenberg:

“Fine, original vision on sourcing and right up-to-date with the how and why of Recruitment! And on top of that, a thoroughly nice guy”

Nominated by sourcing cannon Marcel van der Meer

“Michiel is one of a kind. Boundless energy. Always comes up with a solution and candidates. Has the ability to fish the right IT talents from the market. And if one route doesn’t work, he’ll turn left or right. Or carry on straight ahead. And in 2019, Michiel won two challenging hackathons (sourcecon and SOSUEU). In other words, Michiel is the Most Influential Recruiter (sourcer in the Netherlands.)”

Category: Talent

Mitchel van Hardeveld

Independent Recruiters

Nominated by sourcing cannon Marcel van der Meer

“Michiel is one of a kind. Boundless energy. Always comes up with a solution and candidates. Has the ability to fish the right IT talents from the market. And if one route doesn’t work, he’ll turn left or right. Or carry on straight ahead. And in 2019, Michiel won two challenging hackathons (sourcecon and SOSUEU). In other words, Michiel is the Most Influential Recruiter (sourcer in the Netherlands.)”

Nominated by her colleague and MIR winner Sebastiaan Cové:

“Actually, we don’t take any recruiters on who have less than a year’s experience but Pien is just as good as other recruiters with many more miles under their belt. She’s successful for her clients, doesn’t allow herself to be trodden over and above all she’s a colleague who will always take the time and trouble to help you.”

Also nominated by her manager and MIR winner Fleur Aalbrecht:

“The unbelievable progress that Pien has made in (almost) a year says everything about her as a Recruitment Professional. She is incredibly talented and committed, but also passionate to get the best from her candidates and herself. In less than a year, we have seen her grow from a supportive role to a role in which she truly helps her client and candidates move on, and she makes an impact in the entire recruitment process. Not only that, she also enthusiastically thinks along about the continuous improvement of the onboarding, and is always willing to help colleagues, old and new, on their way. On top of that, she’s also an incredibly sweet, nice, cheerful and attentive human being. For all these reasons (and many more) Pien deserves the title of Most Influential Recruiter as well as MIR Talent of 2022.”

Tristen Haagsma

Your Talent Recruitment

Nominated by his manager Dennis Geerlings:

“In a very short space of time, Tristen has demonstrated that he will walk through fire for his candidates and clients. Just a month after starting working for us, he knew his way around and, more importantly, had built up such warm connections that to this day he can and is able to make use of. A bonus for a placement is nice, but Tristen will only settle for the right match. Not just a quick win, but always for the best. Personally, I marvel at the fact that he can perform so well in such a tight market and as a rookie recruiter.”

Category: Team

Alfen

Marlon de Vries

Nominated by her supplier Merijn Eussen of iunxi:

“I’ve worked as an Agency Recruiter for years, and in this role I have been honoured to meet many organisations. I have never seen an organisation that is so effective in taking on personnel. Good feedback, clear communication, a strong organisation, +-30 hires per month with a team of three (at the time). Hats off to them!”

ASBR

Edwin Klomp

Nominated by – who else – Aaltje Vincent:

“Edwin and his team have for years been innovative pioneers in creating a super transparent job application process for the applicant. As an agency, their focus is completely on the job applicants. They enable them to initially become familiar with working for their client in an informal and carefree manner – at the location of the client. Including the technical sector, universities and in highly secured prisons. They get a taste of the atmosphere and culture first and talk with the personnel individually 1 on 1 and learn about the opportunities for development. At first hand: from the people who actually do the work! That’s what job applicants want, applying for a job is an intense hope of a better life. I was present at one of these open houses and it works fantastically – for all the stakeholders. In a way that attracts the best candidates, through this form of self-selection. ASBR understands how it works. Organising an open house at the location of the client is unheard of in the recruitment agency world. They have been using this approach for many years now, and fine-tune it continually. It also earns them regional and national media attention and they are popular speakers at gatherings for entrepreneurs. This way, they are able to exert a wide-ranging influence on how recruitment based on the candidate can be done differently, even by an agency. Team ASBR of #thenewrecruitment consists of a recruiter, a test psychologist (optional), a project manager, an online marketeer and a webmaster. I gladly nominate them as the most influential recruitment team.”

De Selectie

Niels Moelard

Nominated by his colleague and MIR winner Michiel Martens:

“This year, Niels’s team thought up, executed and successfully delivered a great challenge. They tackled the challenge to recruit 11 corporate recruiters in just 11 weeks. A highly challenging goal and aimed at an extremely scarce target group that was high in demand. And yet, they succeeded. The team with which Niels met the challenge was the pilot class of the Selection Recruitment Academy. All the knowledge and experience that this team had built up was leveraged, from personal branding to referral, from searching and sourcing to events, from online campaigns to webinars: they threw everything at it. In between times, the team sat in an ice bath and received a special forces training; i.e. they were challenged mentally and physically to extend their personal boundaries. This combination of professional content, being mentally and physically fit, resulted in them exceeding their expected limits and ultimately led them to finding 13 corporate recruiters, who started in September. An excellent performance that is more than worthy of this nomination!”

Rijkswaterstaat

Sjoerd Burger

Nominated by interim recruiter Gert-Jan Roding:

“In the current market, Sjoerd’s team has succeeded in filling a record number of vacancies with a lot of technical profiles and RWS is able to bring his team up to the required level and to keep it there by providing both the permanent and interim colleagues with challenging new projects and to be open to initiatives from individual recruiters.”

Nominated by Mireille van der Meer of Rijkswaterstaat:

“With his boundless energy and humour, Sjoerd has the ability to bring out the best in everybody!”

Nominated by Britt Verhagen of Rijkswaterstaat:

“Because we achieve amazing successes with our whole team.”

Strictly People

Wim van den Nobelen

Nominated by her own marketeer Saskia van der Aa:

“We are Strictly People, a recruitment and selection agency within salary administration. We nominate our team for the Most Influential Recruitment Team because we believe that we as a team have created a unique recruitment process that can be influential and inspiring for other recruitment teams. At Strictly People, we all have our own specialisms and each of us tackles one element of the vacancies to be filled. For example, one of us is responsible for sales, someone else for recruitment, someone else for sourcing, someone else for marketing, and someone else for invoicing. By splitting up the role of recruiter into different specialisms, everyone is focussed on what he/she enjoys doing most. The philosophy behind this is that if you do only what you enjoy, you’ll become even better at it. We have already automated many of the elements of our recruitment process, or we are currently doing so. This way, we automatically channel all the vacancies to our ATS, after which we automatically send mails to the vacancy holders, link the candidates with clients through our self-developed assessment based on tasks and competencies, we automatically send WhatsApp messages to suitable candidates, a robot automatically attaches the correct criteria to our candidates in our ATS, and candidates and clients can follow their complete process in our Track & Trace system. All this automation supports us in our work and ensures that we have much more time for advising candidates and clients. This way of working ensures that we are able to fill 100% of our Recruitment & Selection vacancies.”

Wortell

Bryan Peereboom

Nominated by Marlon Ranson, Head of HR at Wortell:

“Wortell’s recruitment team is an award-winning top team! They’re innovative and spark off each other through fine collaboration with the rest of our People & Culture team and the rest of the organization!”