That’s the spirit

Eerder al blogde ik over mediteren op het werk als arbeidsvoorwaarde. [[image:logo_spirituele_vacaturebank.gif::left:0]]Nu is er een heuse Spirituele Vacaturebank. En dat in de week dat ook één van mijn linkedin connecties aankondigde op Nyenrode Business Spiritualiteit te studeren. Spiritualiteit is onderwerp van gesprek op vele websites en in vele bladen en kranten. Een onderwerp dus om over te bloggen en ‘om bij stil te staan’, om maar in het jargon te blijven

.

Even terug naar de Spirituele Vacaturebank. Een nichevacaturesite dus, die 4 november live is gegaan, wat het nog (?) beperkte aantal vacatures verklaart (op dit moment 9). Een blik op de vacatures leert dat het spirituele gehalte van deze vacatures nihil is. De organisaties die vacatures hebben geplaatst zijn wel vrijwel allemaal organisaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo hebben trees for travel, Stichting Natuur en Milieu en Triodos een vacature geplaatst. En dit is te verklaren. De initiatiefnemers van Duurzame Vacaturebank, zijn mede-initiatiefnemer van de Spirituele Vacaturebank.

De Spirituele Vacaturebank heeft in ieder geval de tijdgeest mee. Of dit ook een garantie is voor een succesvolle vacaturesite lijkt mij twijfelachtig. Zeker als spiritualiteit erodeert naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat zijn twee (totaal) verschillende zaken.

1 antwoord
 1. Guido
  Guido zegt:

  He Marco,

  ben je nu al meegeweest naar zo’n spirituele sessie? Je kunt het niet studeren daar, er is wel een leerstoel. Iedere maand geeft prof. de Blot workshops business spiritualiteit. Als je wil kan ik je introduceren.

  Hart elijke groet,

  Guido

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *