tijd voor een nieuwe stap

Hoeveel mensen blijven werken bij hun huidige werkgever terwijl ze dat eigenlijk helemaal niet willen? Ik denk stiekum heel veel. Het is ook niet makkelijk om zomaar je hart te volgen en ingrijpende stappen te zetten. Doen wat je leuk vindt is al jaren mijn motto en dat zouden veel meer mensen moeten doen. Laat ik het deze keer echter op mijzelf betrekkken. Waarom stel ik bovenstaande vraag? Omdat ik die vraag heel serieus enkele maanden geleden gesteld heb met een verassende uitkomst.

Niet dat ik het niet leuk had bij mijn vorige werkgever, integendeel. Maar er miste iets wat aan me ging knagen. Financiële zekerheid kon dat gemis niet compenseren. De uitkomst is dat ik de stap in het diepe heb gewaagd en ondernemer ben geworden. Vanaf maart ben ik zelfstandig en oprichter van YOURopi Media B.V. www.youropi.com Het leven is nu heel anders, veel onzekerder maar ook veel leuker. Waarom ik dat hier schrijf? Natuurlijk om gebruik te maken van marketing via mijn netwerk maar ook omdat deze blog gaat over HR gerelateerde zaken. Passie voor je werk en doen wat je leuk vindt komt helaas toch weinig aan bod. En het is o zo belangrijk. De komende tijd zal ik jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen, ook op het HR vlak. Want werven voor een start-up is toch even wat anders dan voor een beursgenoteerde onderneming. Mochten jullie nog tips, suggesties en vooral (in de huidige fase) namen van investeerders hebben. Laat het mij even weten!

9 antwoorden
 1. Peter Horsten
  Peter Horsten zegt:

  @Jasper: Hoewel het bij mij allemaal iets anders liep, herken ik nu ik “vrij” ben wel heel veel van je verhaal. Goed gedaan, moedige stap en het komt goed!

  @Bas Westland: Bedankt voor de support. Ben ik toch niet helemaal gek.

  @John: Ja, leuk hoor. Was een goed gesprek. Het klinkt allemaal goed doordacht. Ik heb er echt zin in. Maar natuurlijk vertel ik ook niks. Vandaag ontving ik een cc van een mailtje van Bas W. en die noemde me zo betrouwbaar als de Nederlandse bank. Dat zie ik dus maar als compliment.

  Beantwoorden
 2. Johnv
  Johnv zegt:

  Bedankt voor al jullie reacties! Ik lees dat ik de vraag (die ik met een knipoog stelde) toch even wat nader moet verklaren. Zomaar voor mijzelf beginnen gaat in mijn geval niet op. Sterker nog, ik was al ruim anderhalf jaar bezig om de stappen die ik gezet heb voor te bereiden. Daarnaast heb ik prive de eerste investeringen gedaan. Daarbij praat ik niet over een paar duizend euro. Ik praat momenteel met interessante potentiele investeerders. Het concept is geen zolderkamerproject en moet het ook niet worden. Ik geloof heilig in netwerken en BasW heeft gelijk, Emploit gebruiken is daar een goed voorbeeld van. (he Peter? ;-)

  Beantwoorden
 3. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @Bas: Tsja, ik zit soms ook met kromme tenen naar Dragons Den te kijken. Mijn ervaring met invsteerders is dat ze veel meer waardering voor ondernemers hebben die het seed capital zelf hebben opgehoest en die voor de verdere groei een investeerder zoeken.

  Beantwoorden
 4. Peter Horsten
  Peter Horsten zegt:

  @Bas: Ik hoop dat ze dan vergeten zijn om de successtories op te nemen. Wij hebben onze zaakjes behoorlijk goed voorbereid. Maar een echte investeerder hadden en hebben we niet. Overigens zoeken we die nu ook nog niet. Ik heb namelijk een hekel aan leningen, maar wellicht ben ik dan dus niet de gangbare ondernemer. Wij hebben zelf e.e.a. voorgefinancierd en proberen vooralsnog te groeien op basis van onze inkomsten. Dit gecombineerd met een klein kredietje van de bank zou naar onze mening genoeg moeten zijn. Als we dan wat meer staat van dienst hebben lijkt het me eenvoudiger om eventuele investeerders te vinden. Maar wellicht klopt mijn gedachte niet, dan hoor ik het graag.

  Beantwoorden
 5. Bas
  Bas zegt:

  @Bas, dit is ook een soort van netwerk. Maar wat ik al zeg: als je investeerders moet zoeken op het moment dat je geld nodig hebt, ben je te laat (woorden van Nils de Witte van Nebib). Dus netwerken is

  Beantwoorden
 6. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @John: Ben wel erg beniuewd wat Youropi nou precies gaat doen of wil je dat nog geheim houden totdat je echt zover bent?
  @Bas: Dit is toch ook in zekere zin een netwerk? Dus eigenlijk doet John allang wat je zegt of ben ik nou gek aan het worden?

  Beantwoorden
 7. Peter Horsten
  Peter Horsten zegt:

  @John: Heel herkenbaar je verhaal en de passie ondersteun ik van harte, heb ik eerder al wel wat over geschreven hoor! Momenteel ben ik ook druk met het opzetten van mijn eigen bedrijf: http://www.goyello.nl. Wij bouwen websites en ontwikkelen software voor Nederlandse bedrijven in Polen. En inderdaad is het dan als start-up nog geen eenvoudige taak om mensen te werven. Want je bent geen merk, men kent je niet, dus je neemt wel erg veel risico.
  Tot op heden heb ik de beste match met mensen die het ondernemen wel leuk vinden, maar het zelf net niet durven. Die stappen toch vrij gemakkelijk aan boord, ondanks de risico’s. Wellicht is dat eigenlijk ook jouw doelgroep. Ik neem dat nieuwe dan ook nadrukkelijk op in mijn arbeidsmarktuitingen. Ik ga je volgen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *