Tijd voor goed nieuws!

[[image:goednieuws.jpg:Goed nieuws!:center:0]]

Met al dat gesomber vond ik het tijd worden om even een blog te posten over de plekken in de (arbeids)markt waar nog wel mogelijkheden zijn. Wat hoor ik zoal voorbijkomen aan goed nieuws?

Nou, dat is nogal wat. Allerlei bedrijven die zitten in de reaparatie van gebruiksgoederen doen het goed. Denk aan hakkenbars, maar ook een ouderwets goede garage, waar je je auto nog kunt laten repareren. Ook fietsenmakers doen het goed. Maar ook fietsproducenten doen het goed. Mensen zullen in deze tijd eerder een fiets dan een tweede auto kopen. Ook kleermakers blijken het weer goed te doen.

Recent maakte ook Albert Heijn heel goede resultaten bekend, zelfs in Amerika. Mensen eten meer thuis, dus halen ze meer bij de supermarkt. Ook in onze eigen business bij e-people zien we een duidelijke trend. Onze online klanten in het (groot) MKB zijn nog volop in business, omdat veel van hun klanten nu versneld hun business en hun marketing online brengen. Daarmee hun distributie en marketing kosten reducerend en in één klap meetbaar makend. In de vorige crisis was internet de schuldige, nu lijkt het erop dat het een belangrijke reddingsboei gaat worden. Anderzijds is het bij onze corporate beursgenoteerde klanten erg stil. De grote IT dienstverleners die daar veel van hun business halen, hebben het erg rustig. De kleine gespecialiseerde dienstverleners, die echt waarde toevoegen voor de klant, doen het echter nog behoorlijk goed.

Er is veel verdringingsbusiness van tradtioneel naar online, van nieuwbouw naar reparatie en van luxe naar goedkoop alternatief. Ook van puur geldbelust naar MVO is in. Zo is er zelfs in de finaciële dienstverlening goed nieuws. Triodos Bank heeft 25% groei doorgemaakt en heeft 1 miljard Euro binnengehaald! Maar ook van uitbesteden naar zelf doen is een trend. Onze Linkedin trainingen, zowel voor Recruitment als Zaken Doen, lopen goed. Maar ook de doe-het-zelf markten en bouwmaterialenhandel doen het goed. Moet ik nog meer zeggen? Beweeg mee met de markt en ga daar waar de business is. Succes!

3 antwoorden
 1. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @Robert: Da’s inderdaad jammer. Overigens ben ik inmiddels (als eenmanszaak) met e-people doorgestart. Heb ook al weer de eerste opdrachten, en ja in de internet sector en ja, met name trainingen. Ook zelf een goed begin gemaakt door de zakenrekening bij de Triodos Bank te openen.

  Beantwoorden
 2. Marco Hendrikse
  Marco Hendrikse zegt:

  In de arbeidsmarktnieuwsbrief van januari van het Werkbedrijf wordt de arbeidsmarkt voor beveiligingsberoepen (alle niveaus) en middelbare technici krap tot zeer krap genoemd. Ook daar nog kansen dus voor werkzoekenden en recruiters die een niche zoeken :-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *