Timemanagement | tip voor je LinkedInprofiel

Bas Westland geeft tips voor je LinkedInprofielHoe je je LinkedInprofiel in kunt zetten voor timemanagement.

Bas Westland laat in zijn screencast zien hoe je een optimaal LinkedIn profiel maakt.

De vorige keer heb ik gesproken over je Privacy instellingen binnen LinkedIn. In deze achtste screencast vertel ik over de mogelijkheden voor time management.

Timemanagement en privacy: eigenlijk zijn het twee kanten van dezelfde medaille.

Met privacy controleer je welke informatie jij wilt delen met de buitenwereld. Met time management controleer je welke informatie de buitenwereld mag delen met je of uitstorten over jou.

Hoe regel je je tijd via de instellingen?
Hiervoor ga ik naar mijn instellingen bovenin, via het kleine pasfotootje bovenin het scherm.
Vaak moet je op de instellingenpagina opnieuw inloggen omdat LinkedIn niet wil dat iemand daar zomaar bij kan.

Wat kun je doen om je tijd en aandacht te controleren?
Ik vind het zelf erg fijn om de e-mails te kunnen reguleren die ik krijg vanuit groepen. Sommige mensen worden gestoord door de hoeveelheid e-mails die ze in hun mailbox krijgen.

Hoe perk je het in?
Klik bij Groepen op de derde uit de lijst, namelijk ‘de frequentie van groepsoverzicht e-mails instellen’. Daar kun je van maximaal 50 groepen waarvan je lid bent, in één keer instellen of je dagelijks e-mail wilt ontvangen, wekelijks e-mail wilt of überhaupt geen mail wilt. Misschien wil je alleen maar informatie krijgen op het moment dat je  in een bepaalde groep actief bent.

Ik vind het ontzettend prettig als je dit zo kunt controleren.
De hoeveelheid mail van groepen waarvan ik lid ben, heb ik omwille van mijn tijdbewaking sterk gereduceerd.

De tweede instelling, die je hiervoor kunt gebruiken, staat bij Accounts.
Veel mensen worden enigszins overweldigd door de hoeveelheid informatie op hun startpagina. Zoals ‘Jantje is nu vriendje met Keesje.’ ‘Keesje is nu lid geworden van die groep.’ ‘Pietje is een discussie gestart.’ De vraag is: wil je dat allemaal zien en weten?

Zo nee, dan raad ik je aan om naar de vierde tab Account en dan de instelling Aanpassen van update die u wilt zien op uw homepagina. Als je hier op klikt, krijg je weer een lijst met updates die jij op je startpagina kunt krijgen. Hier kun je aangeven welke type updates je apart wil ‘uitzetten’.

De enige die ik heb aangevinkt is Vacatures. Ik ben tenslotte een recruiter. Ik wil zien welke vacatures er in mijn netwerk gepost worden. Verder heb ik aangevinkt  Updates die worden gedeeld door connecties, dus de berichten die mensen zelf actief plaatsen en  Updates van bedrijven die ik gekozen heb te volgen. Alle andere dingen zie ik niet. Dat is heel erg prettig.

Mochten er nu mensen zijn in je netwerk die ondanks deze instellingen toch heel erg veel onnodig nieuws verspreiden op jouw startpagina, dan heb je ook nog de mogelijkheid om op je startpagina te reguleren wat je wilt zien.

Ik neem even als voorbeeld Enrico Heidelberg van Spilgames, die een User Acquisition vacature heeft gepost. Stel dat Enrico de hele dag vacatures loopt te spammen, dan kan ik er voor kiezen om op het knopje Verbergen naast zijn Updates te klikken. Dan zie ik het bericht: U zult geen updates meer ontvangen van deze gebruiker. Dit maak ik uiteraard meteen weer ongedaan, want ik wil de updates van Enrico in werkelijkheid graag zien.

Je kunt dus het type bericht op je Startpagina via je Instellingen reguleren, en je kunt personen die teveel onzin verkondigen op je startpagina verbergen waardoor de informatie op je startpagina een stuk begrijpelijker en zinvoller wordt.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt en wie weet zie ik je weer bij de volgende screencast.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *