#TruAmsterdam..the RIDE Edition: Facebook en Pinterest recruitment door Jacco V.

Jacco kent vooral voorbeelden uit andere business voor succesvolle Pinterest toepassingen, maar geeft aan dat ie vooral geleerd heeft visueler te denken over wat ie doet en meer infographics te gebruiken. Met resumup.com kun je een infographic van je eigen CV maken. En de ervaring leert dat een bericht met een visual veel meer aandacht krijgt, dus vanuit die optiek is het al van belang. Nog meer….

Campaign Group heeft een Pinterest site aangemaakt van hun campagnes. En uiteraard heeft Jacco V. er zelf ook een. Mooie voorbeelden van de eerste stappen op Pinterest, maar harde recruitment cases zijn er nog niet. Volgens Gert-Jan heeft Frankwatching een mooi voorbeeld om als kandidaat aan de slag te komen als Community Manager.

Het Amerikaanse leger heeft inmiddels ook een mooi voorbeeld van een Pinterest pagina. Toch even slikken als oud-dienstweigeraar om dit te vermelden. Pinterest is door het visuele aspect ook een mooie bron van inspiratie om je eigen site visueler te maken. Secretary Plus heeft ook al een goede Pinterest site. Je moet wel 5 keer doorclicken om uiteindelijk te solliciteren op een specifieke vacature.

Voordeel is wel dat Pinterest “sticky” is, zodat als men er eenmaal op is, veel langer blijft. Twittergebruik is gemiddeld 15 minuten per maand, Pinterest is anderhalf uur per maand volgens Jacco.

Volgens een van de deelnemers staat Pinterest erg hoog als je Googelt op afbeeldingen, doorgaans op regel 3, veel hoger dan de algemene vindbaarheid die volgens Jacco pas pagina 2 of 3 is.

Facebook blijkt het grootste platform te zijn voor het delen van afbeeldingen. Schaal X gebruikt het veel om hun beelden te communiceren. Maar ook lastiger om een strategie voor te bepalen ten opzichte van Twitter en LinkedIn. Facebook wordt gezien als het “behind the scenes” kanaal voor je bedrijf en je kunt er meer “likeable” worden.

Anne-Britt Petri van Campaign Group komt met leuk voorbeeld van de Scriptiecoach pagina van KPMG met 2600 likes en 100 mensen die erover praten.

Ook het voorbeeld van Q-Park komt voorbij als separate “werken bij” Facebook pagina en er ontbrand een discussie over wel of niet een gesplitste of geïntegreerde Facebook pagina als bedrijf. Sogeti heeft een geïntegreerde pagina gekozen. Vervolgens ontbrand er een discussie over solliciteren binnen de Facebook omgeving. Het blijkt namelijk dat het afhaakpercentage dan lager is, dan wanneer je moet wisselen van omgeving.

De vraag ontbrandt wie nu wel of niet solliciteert op Facebook. Daar komt geen duidelijk antwoord op. Jacco breekt nog wel een lans voor Facebook Ads als een heel effectief middel voor Recruitment, vooral door de verfijningsmogelijkheden. Stephane le Viet heeft daar een mooi artikel over geschreven op Mashable. Maar ja, hij is wel van Work4Labs de app voor recruitment op Facebook.

Ineens popt Foursquare op als recruitmentmiddel. Jacco heeft een mooi guerilla voorbeeld op zijn blog.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *